Centerns misslyckande

Personligen försöker jag alltid undvika att rygga inför sanningen, och det gör jag inte nu heller när jag erkänner att Centerpartiet är Sveriges roligaste parti, alla kategorier.

Centern var det landsbygdsparti som ville komma ifrån det gamla namnet ”Bondeförbundet” och därför döpte om sin avdelning i Stockholm till ”Stureplanscentern”. Det var kul eftersom alla för sitt inre såg bilden av svampen om-
ringad av Fordsontraktorer med bönder i blåbyxor sip-
pande på små drinkar med pappersparaplyer nedstuckna i körsbären eller dragandes en ”lina” inne på någon av restaurangernas toaletter. En av partiet mer fram-
trädande personligheter grät i riksdagens talarstol och kom sedan ut som en Ursula, att han var en usel salladsföretagare hade han visat innan.

Anna-Karin Hatt/DN: ”Centerpartiet har i decennier varit en central politisk kraft som bidragit i så gott som alla viktiga krislägen och utvecklingssprång. Vi har varit samarbetsingenjörer, idégivare, pådrivare, ansvarstagare – och lyckats få mer gehör för våra idéer än vad vårt väljarstöd motiverat. Kärnan i partiets idé är inte en rå och kall marknadsliberalism, utan en tydlig och frimodig, varm och grön socialliberalism. Centerpartiets nya öppenhet gäller framför allt politikens innehåll och om vi kan förtydliga några centrala idéer kan vi på nytt bli den starkaste kraften för förnyelse och utveckling i svensk politik, skriver it- och regionministern.”

Centerpartiet tog en plats till höger om Moderaterna, i skarp tävlan med Folkpartiet som också är mer höger än höger. Maud Olofsson har gått från skandal till skandal och idag tänker väl de allra flesta på elpriserna och Vattenfall AB, landets i särklass mest misskötta företag. Vattenfall plundras kontinuerligt av sina direktörer och kostnaden för denna Olofssonska sandlåda hamnar givetvis – på elräkningen, medan direktörerna glatt leende släpar iväg med skattebetalarnas pengasäckar.

Och nu försöker it och regionminister Anna-Karin Hatt inbilla det svenska folket att Centerpartiet har blivit socialliberalt, en av landets hårdaste förespråkare av marknadsekonomi har tydligen gjort ett lappkast mitt på Stureplan. För övrigt var det en överraskning att inse att vi ens hade en minister med ansvar för IT-frågor, och vad en Regionminister gör vet jag inte heller. Har man aldrig hört människans namn så kan man utan vidare förklara det med att hon uppenbarligen tillhör Sveriges mest osynliga politiker, i alla fall fram tills nu.

I sin debattartikel i DN pratar hon inte med ett ljud om sin partiordförandes totala fiasko som ansvarig för Vattenfall, en verksamhet som drabbar hela svenska folkets plånböcker, nej hon talar om att nyttja de digitala möjligheterna. Ja du läste rätt, hon vill utnyttja de digitala möjligheterna, möjligen anser hon att andra redan stulit alla analoga möjligheter…

it , , , , , dn12 svd123 ex12 ab12 sr svt gp

  4 comments for “Centerns misslyckande

Comments are closed.