Carlgren hängs ut i SvD


Idag presenterar Dagens Nyheter en ny serie om Internet, man ställer frågor om nätet och om vilka som styr det. Aktuellt i dagarna då internettjänsten Twitter blivit en faktor som får despoter att stänga ner nätet, en dag där Svenska Dagbladet avslöjar hur Miljöministerattrappen Andreas Carlgren liksom sin chef, Maud Olofsson spelat under täcket med USA.

SvD: ”Sverige svek u-länderna inför klimatmötet i Köpenhamn och samarbetade i det fördolda med USA. Rapporter från Wikileaks avslöjar hur den svenska regeringen mildrade sin USA-kritik för att nå framgång. Men Köpenhamnsmötet slutade i haveri… …Efter en rad förtroliga samtal var den amerikanska ambassadören övertygad om att Sverige var en partner att räkna med i förhandlingarna. I mars 2009 rekommenderade ambassadens högste politiske tjänsteman Robert Silverman i en rapport till Washington ”att engagera svenskarna och få dem med på våra mål för klimatsamtalen innan de blir EU-ordförande”.”

Många ledande politiker världen runt har väl haft lust att stänga av internet från och till nu i vinter. Wikileaks har ställt till det ordentligt när inte ens samtal från de slutna rummen är säkra, protokoll och papper som förmedlar meddelanden från ambassaden hem till regeringen pryder tidningarnas förstasidor, något som man från svensk sida försöker dölja med att skicka fram en papegoja som upprepar ”- Vi kommenterar inte tredjehandsuppgifter!” och gör det på ett sätt som framställer regeringsrepresentanten som totalt obegåvad.

Att det nu visar sig att Carlgren och Olofsson struntar i miljön bara för att få vara kompisar med USA förvånar knappast någon, miljövänner som tillåter jakt på utrotningshotade djur tappar sin roll som miljövänner, ministrar som rekommenderar folk att tilläggsisolera sina hus för flera hundratusen kronor som en metod mot höga elräkningar likaså.

it , , , , , , svd123 dn123 ab1 ex12