Berglins formidabla tonträff


Jag har nämnt det förut och jag kommer säkerligen återvända till ämnet många gånger till. Paret Maria och Jan Berglin har en tonträff som är helt underbar, jag vet inte hur de gör men de får Malena Ernman att verka som om hon är en sångerska i något punkband i källaren.

Wikipedia: ”Berglins är en tecknad serie av paret Maria och Jan Berglin. Den publiceras i flera tidningar, bland annat Arbetarbladet, Ergo, Svenska Dagbladet (premiär 5 januari 1995), Vår bostad och Ingenjören. Några album har getts ut på förlaget Galago. Huvudpersonerna är nästan alltid svensk medelklass i medelåldern. Det är antingen enbildsserier eller strippar om fyra bilder som beskriver olika scener ur det svenska folkhemmet på ett gemensamt tema. Det handlar ofta om den svenske medelklassmannens svårigheter att finna livets mening och en lämplig mansroll. Serien hette inledningsvis Berglin men namnet ändrades senare till Berglins (i genitiv) eftersom Jan och Maria Berglin utformar den gemensamt.”

Dagens tema i Svenska Dagbladet är – våren , den finns även om det mesta nu ter sig grått, grått och grått. Jag kan berätta att Koltrasten håller konsert utanför mitt fönster, inte heller den klarar Ernman att överträffa… Marsch iväg och se hela strippen i Svenskan… – – it , , , , , , ,


Ett svar till “Berglins formidabla tonträff”

  1. Berglin sparar jag på. Jag håller mig från att läsa den VARJE söndag. Den är så förbannat bra att när man kommit till sista rutan är man så vill man bara ha mer! Då är det himla skönt att ha 2-3 till som man inte läst, jag sysslar med ”binge-läsande” på Berglin, klart missbrukarbeteende… :) Idag hade jag tre för mig nya att läsa, idag var en bra dag!