Andreas Carlgren har sålt smöret och tappat pengarna


[column width=”49%” padding=”2%”]
Nu har regeringen börjat förstå att vargslakten var ett beslut som upprörde folk i Sverige. Dessutom dubbelt så kostsamt för Centerpartiet som har haft motvind ända sedan i höstas. Det började egentligen tidigare än så med ”Stureplanscentern”, något som säkerligen tillsam-
mans med FRA-lagen gör Federley till pensionär i höst.

Att sedan naturvännen och kärnkraftsmotståndaren Andreas Carlgren byter fot när han sitter i regeringen var ett politiskt misstag av stora mått. Först blir han kärnkraftskramare och sedan delar han kudde med jägarlobbyn och varghatarna. När det sedan visar sig att jägarlobbyn utbildar riksdagens leda-
möter på deras arbetstid – i Riksdagshuset, så försvinner all trovärdighet.

Idag måste man ta tag i frågan om vilken roll lobby-
organisationer ska få spela, och dessutom måste det ske med fullständig transparens eftersom alltfler börjar kalla det inträffade för korruption. Regeringen ligger redan illa till opinionsmässigt så nu har man satt igång nästa steg, rädda det som räddas kan. Det betyder att regeringen kommer att bjuda på en del halv och helpudlar och Andreas Carlgren är förstås inte dummare än att han begriper att många kommer att stryka hans namn på valsedeln eftersom han accepterat vargslakten och dessutom farit med osanning, något som tydligen gäller merparten av Centerpartiets statsråd.

AB: ”Förra årets vargjakt var rent symbolisk. Syftet var inte att göra stammen friskare. – Jag har aldrig påstått att jakt skulle göra vargar friska, säger miljöminister Andreas Carlgren. Det egentliga syftet bakom förra årets vargjakt var att lugna människor som bor i områden med mycket varg. Regeringen antog att en minskning av den nuvarande vargstammen skulle göra människorna mer tillåtande till inplantering av nya vargar. – Utan jakten skulle vi aldrig kunna plantera in nya friska vargar. Det handlar om att vinna människors förtroende.”

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]carlgren
Miljöminister Carlgren gör som sin partiledare, han ljuger. Jag hörde honom själv säga i TV och på Radio att det handlade om att skjuta av 27 vargar för att deras genupp-
sättning skulle bli bättre. Dessutom lät hand undslippa sig att det handlade om -sjuka- djur, något som påminner mig om Maud Olofssons beskrivning av sin egen insats när det gäller Vattenfall AB. Det är absolut ett problem för Centerpartiet att ledande företrädare inte tycks komma ihåg vad de själva sagt när kameror och ljudband rullar.

Pinsamt är bara förnamnet. Till Dagens Nyheter har han uppenbarligen sagt att man ska plantera in tjugo nya vargar, något som jägarlobbyn och rovdjurshatarna definitivt inte samtycker till. Orsaken är lätt att förstå, med bättre genuppsättning så kommer kullarna att bli större, det föds helt enkelt fler vargar. I praktiken har Andreas Carlgren sålt smöret och tappat pengarna.

intressant Tags : , , , , , , , , , ab1 dn12 svd t
[/column]


10 svar till “Andreas Carlgren har sålt smöret och tappat pengarna”

 1. Vilken skandal att låta skogens skjutglada ”genetiker” få inflytande över rovdjurspolitiken! Och det politiska efterspelet börjar ju vara aningen besvärande, det börjar faktiskt bli direkt pinsamt.

 2. Regeringens sakkunnig Olof Lidberg i sin tur har visat sig vara medlem i Jägarförbundertoch jaga,
  Dessutom finansieras hans arbete av Jordbruksdepartementet, och därmed blir Eskil Erlandsson (c) hans högsta chef.
  Stämmer detta ?
  I så fall har nog centern med sina pajaser en del att stå till svar förs

 3. Nej det skall varken planteras in någon varg eller flyttas någon varg inom Sverige. Man skall ”tillåta” 3-4 vargar att vandra in naturligt under 5 år. Att bara 2 vargar lyckats vandra in naturligt på 30 år har inget med saken att göra.

 4. Tevelicens fällde en minister, om jag inte minns fel, hur kan det komma sig att en havererad rovdjurspolitik och i samband med det, lögner (eller är det godtrogenhet?), inte fäller Carlgren? Att vara beredd på att avgå om man gör bort sig som chef ingår väl fortfarande i arbetsbeskrivningen?

 5. Hm…mitt förtroende har han inte (och har aldrig haft) :-( Tyvärr gick många människor på hans lögner, vilket inte minst märks på mina besökssiffror som dalat efter mitt försvar för vargen. Det är det värt!

 6. Har inget med bloggposten att göra och är dessutom tveksamt ur andra aspekter. / Jinge