Andreas Carlgren är på väg att sparkas


IMO är FN:s ”International Maritime Organization” (Internationella sjöfartsorganisationen) har beslutat om att tillåta maximalt 0,1 procent svavel i fartygsbränslet. Sverige röstade för begränsningen men plötsligt har regeringen ändrat sig, något som har fått Andreas Carlgren att gå i taket. Och – det är plötsligt den moderata infrastrukturministern och den likaledes moderata handelsministern som har tagit över frågan, trots att det är Andreas Carlgrens bord.

Sjöfartstidningen: ”IMO:s beslut om max 0,1 procent svavel i fartygsbränslet inom SECA har rönt kraftigt motstånd. Sverige, som röstade ja till svaveldirektivet, har gjort en helomvändning och jobbar nu för att mota Olle i grind. – Vi försöker få en ändring till stånd, bekräftar infrastrukturminister Catharina Elmsäter–Svärd…

…På frågan om hur prioriterad svavelfrågan är för övriga regeringen, verkar Catharina Elmsäter-Svärd få den mesta draghjälpen från sin moderata kollega tillika handelsminister Ewa Björling. – Jag tycker att frågan är prioriterad, åtminstone från min sida. Jag har också med mig handelsministern som tycker att det här är en viktig fråga.”

Att moderata samlingspartiet är ointresserat av miljön är knappast någon nyhet. Möjligen är det en större nyhet att Reinfeldt hade tagit på sig en pullover i samband med ett miljömöte i Köpenhamn, men som alla vet så sätter högern näringslivet i första rummet. Det är därifrån de får sina bidrag, och det är där de räknar med att ha sin framtida försörjning när de inte längre släpps in i Rosenbad.

Att Andreas Carlgren är på väg bort från regeringen är självklart, igår skrev jag angående den nyliberale Annie Lööf: ”Fast själv fattar jag inte varför centerpartisterna ger upp så snabbt, det är ju illavarslande med tanke på att Lööf snart ska sitta i regeringen. Samma gjorde Carlgren som bekant, han var kärnkraftsmotståndare och naturvän, nu har han blivit kärnkraftsvän och naturmotståndare.”

Jag reagerar givetvis på att Catharina Elmsäter-Svärd och Ewa Björling öppet kör över Andreas Carlgren i Sjöfarts-
tidningen, men det är nog ingen större hemlighet att Fredrik Reinfeldt tänker ombilda regeringen när centerpartiet har haft sin extra partistämma 22-25 september, han kommer då att ersätta Maud Olofsson som länge varit en belastning för regeringen, och samma kommer att ske med Carlgren som inte heller har fyllt kostymen som miljöminister. Att den nyliberala men något nedtonade Annie Lööf ska in i regeringen är självklart, men det är oklart vilken ministerpost hon ska få. (forts nedan..)

Hon är knappast lämplig vare sig som näringsminister eller miljöminister vilket gör ekvationen lite mer spännande. Personligen oroar jag mig för att Miljöpartiet plötsligt ska dyka upp som gubben i lådan, det vore ett rejält slag mot (S) och (V), en snyting som definitivt får ned Håkan Juholt för räkning. Men som sagt, jag betonar att det sista är ren spekulation, eller om man ska kalla det för mardröm, inom två veckor så vet vi.

it Andra om: , , , , , , , ab12 ex12 dn12 svd12


6 svar till “Andreas Carlgren är på väg att sparkas”

  1. Du får inte skrämmas så här tidigt på morgonen, Jinge!
    Möjligheten att Miljöpartiet skulle liera sig med Alliansen
    ger mig kalla kårar utmed ryggraden…

    För inte kan underbarnet Gustav göra något sådant!
    Då får vänstern gå under jorden…

  2. Det borde vara en total omöjlighet att mp skulle liera sig in i (nya)alliansen då det enda som m visar solidaritet inför är det oansvariga näringslivets rovdrift på djur, natur och kommande generationer. Men idioti har väl å andra sidan skett förr.