Laleh, en världsartist


Första gången jag skrev om Laleh Pourkarim var år 2005, jag hade sett henne på film långt tidigare än så i filmen Jalla Jalla, och att skriva att jag var charmad är en tämligen grov underdrift.

Igår var Laleh med i Skavlan, och att säga att hon är etablerad och folkkär ingen nyhet. Det jag undrar är hur länge vi får behålla henne i Sverige. Nya skivan består mest av melodier där hon sjunger på engelska, något som antagligen säger oss något om fortsättningen på hennes rent formidabla karriär.

Den som missade Skavlan kan klicka här, Laleh kommer 28,46 in i programmet. Kolla särskilt in publiken reaktion när hon kommer, där kan man tala om folkkär. Själv tycker jag att hon är det största som hänt svensk populärmusik sedan Benny Andersson. Hon är den enda som spelar i samma division.

it Andra om: , , , , , , , dn svd ex ab


7 svar till “Laleh, en världsartist”

 1. Underbar, helt enkelt underbar! Så otroligt begåvad, mästerlig, gudabenådad – och en genial musikalisk sensation utan like!

 2. Laleh verkar vara en fantastisk person med hjärtat på rätt ställe – och vilken musikalisk begåvning hon har. Kul också att hon tog upp den kommunala musikskolans betydelse för sin framgång i dagar som dessa när Allianzen vill göra kultur mer otillgängligt för de mindre välbärgade och de ur ’fel’ samhällsgrupper.

  Jag skulle dessutom vilja tillägga att den som följer Jinges länk till Skavlan inte bör missa Thorsten Flincks sång vid 25:00.

 3. Jag tycker det var elakt att trycka ner tjejens ansiktet i sopptallriken. Det hade väl gått att lösa snedluggsbekymret med ord. Men, det var väl så att Laleh ville bestämma över de andra tjejerna. Ja, Laleh är begåvad men snäll har jag svårt att hålla med om.

  • Hon sa ju att hon var – liten – när hon gjorde det. En händelse ur ens barndom är knappast något man avgör om någon är snäll eller inte.

 4. Småtjejer kan vara otroligt infama och elaka, det vet jag av erfarenhet då jag som liten tjej nödgades byta från
  realskolan i Sveg till en privat flickskola söderut. Det gällde att hela tiden vara på sin vakt.
  Laleh tyckte nog att det var bättre att förekomma än förekommas.
  Hon har för övrigt mycket vänliga och vackra ögon och är Sveriges i särklass mest fantastiska sångare.