Min gamla bil – Dagens bild


Mjaha, dags för det stora avslöjandet. Så här såg min bil ut i mitten/slutet av 60-talet. Det var en Citroën 2CV (sport) med 12,5 hästars motor. Den gjorde sjuttio km/t med hemlängtan och medvind. (uppdaterad bloggpost..)

Den har varit med i Nya Zeeländsk och Englands TV. Jag och dåvarande fästmön hade varit på ett ”Love-In” i Alexandra Palace i London när TV ville göra en grej om hippies..

Här i Sverige har den varit omslags-
bild i gamla ärevördiga Bildjournalen, då med ett band som hette ”November” (kompisar) i den uppfällda sufletten.

Tyvärr har jag inte den bilden, detta är en skräpbild som den dåvarande fästmön tog. Men som synes finns det en massa pop-gubbar och gitarrer målade på bilen. Vindrutetorkarna var kopplade till drivningen vilket innebar att man måste köra framåt för att de skulle fungera. Bensinmätaren var en lång sticka som satt i tankröret..

Jo bilen har ögon oxo, den var lite skelögd, det var tider det..

it Andra om: , , , , , , , ,


10 svar till “Min gamla bil – Dagens bild”

  1. Jinge, du stiger i min aktning som haft ett sådant ädelt fordon av det mest innovativa bilmärket. Vilken fin bil!

    • Bilen var fin, med bilden suger.. :-) Men jag antar att det var bilen du menade, jo jag sjabblade när jag sparade bloggposten.

  2. Påminner något om en 2CV i Janne Halldoffs film Livet Är Stenkul från slutet av 60-talet. En kompis hade en sådan bil. Om jag skulle råka hitta den ska jag scanna och skicka dig en jävla kul bild som jag tog av en något absurd transport med den bilen.
    Har en gång med handkraft vevat igång en annan 2CV skåpmodell. Skulle inte förvåna om vi hade gemansamma bekanta på den tid då det begav sig. 2CV skåpet hette Victor. Ringer någon klocka?

    • Jag minns inte andra 2CV idag, det var ett tag sedan.. Ska kolla med Kungliga biblioteket om de har numret med bilderna…

  3. Kul tankmätare har funnits i de bästa familjer. Såg en vördnadsbjudande gammal Rolls-Royce parkerad på en gata i stan. Den hade en helmekanisk tankmätare placerad över den bakre kofångaren.

  4. Jag vill minnas att det på den tiden sades att ägare till Citroën 2CV led av inverterad snobbism.