Skjuter Israel raketer på sig själva?


Världen är allt bra konstig. Igår var det ett antal iranska patrullbåtar som låtsades anfalla världens i särklass starkaste marina enheter, den amerikanska flottan. Och båtarna manövrerades av Irans Revolutionära Garde, terrorstämplat av Bush.

Usama bin Laden fick på nytt liv dagarna innan och hävdade att nu skulle alla jihadkrigare minsann kämpa för Palestinas sak. Och idag kommer George W Bush, världens genom tiderna mest lögnaktiga president till Israel, och tänk – då har Hizbollah börjat skjuta raketer igen. Är det inte märkligt så säg?

CIA saboterade effektivt Bushs planer på ett bombkrig mot Iran och plötsligt börjar alla bråka med både honom och med Israel. Och raketerna slog ner då åskan gick så lokalbefolkningen såg dem aldrig, men de hittade plåtbitar och andra rester dagen efter. Så det kan gå.

Visst, Hizbollah KAN ha skjutit raketer över gränsen, men jag tycker att det mer liknar ett slags välregisserat skådespel som ska visas upp för världspressen. Orkestreringen är väl ordnad av någon lokal regering som är vänligt sinnad till sin sponsor, USA. Allt stämmer som vanligt allför bra för att vara trovärdigt.

DN SvD AB DN2

Andra om , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Genevekonventionen, Palestina, Palestinier, Flyktingar, Mänskliga rättigheter, Stor-Israel, Politik, Folkrätten, FN, Hizbollah, Libanon[/tags]

Uppdatering: Nu rapporterar media om en bombattack mot FN:s fredsstyrka i Libanon och två spanska soldater skadades. Kan det också ha något med Bushs besök i grannlandet att göra? Som vanligt kan man aldrig utgå ifrån att nyheter från Mellanöstern verkligen beskriver vad som har hänt. I realiteten är väl Beirut en av de mest agenttätaste städerna i världen och mängder av de illdåd som begåtts där, eller sägs ha begåtts där, har i själva verket varit dimridåer från olika mer eller mindre sekteristiska grupper, alternativt utländska säkerhetstjänster.


16 svar till “Skjuter Israel raketer på sig själva?”

 1. USAs och Israels regimer och support grupper är kända genom alla tider att använda sig av propaganda, lögner och manipulation av media. Man lyckas komma undan därför USA är tyvärr fortfarande den enda supermakten som gör som den vill. Samt att man har insett hur effektivt dimridåer trots allt funkat genom åren.

 2. Omgående efter omnämnandet av rakterna imorse sa Hizbullah att de inte hade den blekaste aning om några raketer. Säga vad man vill om Hizbullah, men de skäms inte när de har skjutit.

  En sak har du missat. Den stendöde Shaker al-Absi, vars fru intygade om att det var hennes man som låg på bårhuset i Tripoli i norra Libanon för några månader sedan, har hotat Libanon idag också.

  Jag har också sett på den döde al-Absi, och jag har sett al-Absi tala i teve. Att det finns någon som har mage att hävda att han lever, begriper inte jag. Då måste mannen som talat ett antal gånger i arabisk media vara någon annan ju!

 3. Det har jag missat! Och här drabbas man av anonyma sionister som vräker ur sig en massa otidigheter. Dessvärre sitter vederbörande på Posten och skriver skit, får väl göra en abuseanmälan…

  Ja det är mycket som inte är som det ser ut att vara i MÖ…

 4. Ja, jag tycker att de ska anmälas VARJE gång. Tills de begriper att de inte vinner någonting på sina trollkonster, tvärtom!

 5. Som tur är Jinge, relationen mellan FN-styrkan och Hizbullah och även överiga befolkningen verkar vara den bästa tänkbara. Det blir svårt att ljuga när FN-styrkan kan intyga annat.

 6. Tycker också det är märkligt att Hizbollah inte tar åt sej ”äran”. Det brukar dom ju vara väldigt snabba med. Kan det varit en annan grupp?kan det varit legoknektar(betalda agenter) som utfört beskjutningen eller lagt ut spår? Man vet aldrig. Alla sidor i den här delen av världen kör så mycket falsk spel och propaganda så det blir löjligt. men överlägset löjligaste i sammanhanget är att information från araber per automatik ses som propaganda medans information från israeler och amerikanare ses som fakta. Demkrati=hyckleri! Tyvärr

 7. ja Rawia, men som alltid är det svårt att VETA säkert vad som händer. Hizbollah brukar mycket riktigt bli stolta när de dragit iväg en raket, men det kan vara ngn infiltratör som gjort det, det kanske inte ens är skjuten någon raket.

  De olika grupper och säkerhetstjänster som agerar i regionen har tämligen tveksamt rykte – alla kategorier och sorter.

  Jag tycker att det lutar åt konspiration, men det är inte säkert. Det är samma sak som när Sharon lät mörda den mannen som skulle vittna mot honom, alla inser att det var så det var, men bevis..?

  Men som vanligt kan man ta till en gammal klyscha – Follow the money!

  Vem TJÄNAR på att situationen ”utvecklas” som den gör? Givetvis alla anti-palestinska och anti-muslimska krafter. Och vilka det är vet vi alla. Men det är lik förbaskat inget bevis…

 8. Just nu läser jag på DN att en bomb exploderat mot ett fordon… FN-fordon… snacka om att någon försöker tända en brasa i Libanon! Just när arabförbundet verkar kommit på en bra plan för att lösa krisen… :(

 9. Samma dag som de iranska patrullbåtarna – enligt ”unidentified U.S. officials” – gav sig på USA:s armada, råkade SVT sända en ”amerikansk dokumentär” med den soliga titeln: ”USA mot Iran – nedräkningen.”
  Tänk, så det kan slumpa sig!

  Men alltid skrämmer de några till valbåsen i USA.

  Eller kanske inte.
  ”Väck mig när Tonkin-incidenten och tredje världskriget är över.”
  (läsarkommentar på CommonDreams.org)
  http://www.commondreams.org/archive/2008/01/07/6223/

  ”Det är inte amerikansk närvaro som oroar folk i USA, det är antalet stupade soldater. Jag tror att om vi bara kan få ner det antalet till den nivån, att det är irakierna som strider och dödas och inte amerikaner, så kan vi stanna kvar i Irak i hundra år.”
  Republikanernas presidentkandidat
  John McCain (i intervju för MSNBC)
  youtube.com/watch?v=EZRwGt76UD0

  . . . men så klumpigt går det inte an att citera honom i väldresserade SVT.

 10. Nej man kan inte lita på information från en endaste människa från MÖ, i vart fall om de inte är civila. Inte om de deltar i något utrotningskrig eller politiskt aktiva. Jag litar aldrig på vad Hamas säger, inte Hisbollah heller. Att lita på Israel vore bara alltför korkat, Robert Fisk möjligen. SvD och SR har duktiga korrar i regionen även om jag inte litar på dem heller. Jag säger inget om DN.

 11. Vem som skjuter på vem kan vara svårt att urskilja så jag har ingen mening om vem som sköt just dessa raketer. Men en sak vet jag.
  Det finns ingen region i världen där ”vänner” skjuter på varandra lika ofta som de skjuter på fienden, ja där man så ofta skjuter sig själv i foten.

  Bush är ju politiskt förbrukad. Kunde man få väck honom och ge Hi eller Ha skulden så skulle man få ut lite mer nytta av honom nu när han inte går att återanvända.

 12. Det finns EN sorts människor som palestinierna hatar mer än israelerna som förtrycker dem. Det är palestinska överlöpare. En israelisk soldat kan man förbarma om han erkänner sitt brott. Överlöparen, däremot, honom skjuter man i pannan på rotmos.

 13. Emellertid fortsätter Israel med sina raketbeskjutningar av Gaza. Det senaste från idag är 2 palestinier dödats av beskjutningen (en 16-åring pojke och en kvinna i 20-årsåldern).

  Den senaste veckan har över 20 palestinier mördats av apartheidstaten.

 14. Laeste idag att Israel beskyller ”internationella terrorister” foer raketbeskjutningen.
  Click on: http://
  Maaste var duktiga terrorister som kan smyga omkring och goera otyg i ett omraade som bevakas av Lebanese Army, Hisbolla och UNIFIL.