Magnus Betnérs satir om Mellanösternkonflikten


Givetvis blev jag mer nyfiken på Magnus som ståuppkomiker efter att han lyckats reta upp israeliska militärer, och jag gjorde standardgreppet, surfade till Youtube.

Där finns en hel del av hans ståuppkomik och jag blir mycket imponerad. Killen är en riktig humorhårding och jag fastnade för flera stycken filmer. Bland annat hade han gjort några om Stureplan, inte standups utan kortfilmer.

I nedanstående, från någon av de scener han uppträder på, tar han upp mellanösternkonflikten. Han gör det roligt och träffande, ja det tycker säkerligen de flesta som inte agerar israeladvokat och ärkesionist.

Jag misstänker att ingen går säker för den unge mannens tunga…

Andra om , , , , , , , , , ,

[tags]Mellanösternkonflikten, Stureplan, Sweden, Youtube, Israel, Palestina, Judar, Humor, Standup, Magnus Betnér, Politik[/tags]


12 svar till “Magnus Betnérs satir om Mellanösternkonflikten”

 1. Verkligen roligt! Roligt att se att någon kan skämta så smart om ett sådant elände :-)

 2. Magnus är en underbar komiker . modig och tala sanningen
  Det är många som delar hans åsikt fast de våga inte tala öppet
  Vi hoppas att han inte bli trakasserad av sionister och israelvänner

 3. hahahaha, humorn gör livet värd att leva! Tack för den Jinge (och MAgnus Betnér)!

 4. Jag håller så med Magnus. Någonstans upphör faktiskt ett folks EVENTUELLA berättigade claims på ett land. Vad jag vet har det aldrig gått att bevisa att judarna var ”först” på den sönderstekta markbiten som utgör Israel idag. Och nu har det som Magnus säger, gått tvåtusen jävla år! Jag säger samma sak som jag säger om Kosovaserberna och att ”de inte kan lämna sina förfäders gravar” och flytta: Jo det kan ni. Om viljan finns. Annars blir det att anpassa sig som resten av mänskligheten får göra. Det finns INGET heligt i att vara jude, serb, muslim, norrman eller Östtimorian eller vad fan som helst. Inget mer än det rena människovärdet.

  Som borde vara okränkbart.

 5. Magnus Betnér är kung!!
  Ingen kan ta upp allvarliga ämnen på ett så roligt sätt som han kan!

 6. Jag tillhör det lilla undantaget här, då jag i allmänt inte är speciellt förtjust i. s.k. ”ståuppkomik” och ogillar i synnerhet Magnus ståuppkomik!
  Ståuppkomikers komik bygger i regel på att vara väldigt hänsynslös och ofta gör de sig rolig på andras bekostnad (inte sin egen …). De flesta av dagens ståuppkomiker baserar sin humor på sin och publikens aggressionshämningar. Rätten att få vara elak utan att ta konsekvenserna av det – det är inte humor, men det framkalla skratt, då publiken också skulle vilja vara lika elak som komikern är! Tur att så inte är fallet! Det går för övrigt inflation i antalet ståuppkomiker i ståuppkomikersbranschen. Mer än hälft av utövarna kunde vi kanske klara oss utan?
  Om ståuppkomiker vill jag dessutom säga att: om man nu begåvats med en talang nämligen man kan få människor att lyssna och skatta åt det man säger, varför då inte passa på att tala om något allvarligt i stället för en massa trams? Fast tar man upp detta med ståuppkomiker så verkar de vara ointresserade att ta upp något allvarligt, då de är rädda för att människor inte kommer att skratta! Med samma logik så borde jag ta Magnus till mej, men problemet är att han inte är det minsta rolig, och därför är inte heller en komiker då en komiker skall vara rolig när han eller hon uppträder, i vart fall! Ta gärna upp allvarliga ämnen kära ståuppkomiker, men skilj er från mängden genom att göra det på ett roligt sätt.
  Vad skiljer Magnus från en ordinär agitator? Är en komiker inte rolig, så skall han inte ha några pengar! I annat fall så kunde vi starta en fackförening för ståuppkomiker så att alla komiker som folk inte skrattar åt, kan gå och stämpla i brist på skratt och ändå få sina pengar.