Känner Condoleezza Rice till Glanshammar?


USA:s ambassadör, jag har för mig att han hette Holland, utsattes för äggkastning i Glanshammar om jag inte minns fel. Orsaken var Vietnamkriget.


Det är lite AFA-stuk över Latuffs bild…

Nu när Condoleezza Rice kommer till stan kan man misstänka att samma sak återigen skulle ske, i vart fall om inte säkerhetspådraget vore maximalt. Nu kommer ingen demonstrant ens att komma inom synhåll för henne. Det är tråkigt eftersom våra regeringsmedlemmar som kommer att träffa henne knappast kommer att kritisera USA för dess agerande i Irak. Jag misstänker att det inte finns någon i Sverige som inbillar sig att vår statsminister skulle säga vare sig bu eller bä, det har han ju aldrig gjort förut.


Att vår utrikesminister skulle kritisera USA då han själv agerat betald lobbyist för Vita Huset med uppdrag att sälja in Irakkriget till andra europeiska politiker är förstås uteslutet. Troligen är han förespråkare för att EU ska sända ”fredsbevarande” trupp till Irak på samma sätt som man gjort i Afghanistan. I radions P1-morgon förnekade han det i morse, men Carl Bildt har gjort sig känd som en person med sviktande omdöme sedan han beskyllde fisande sillar i Hårsfjärden att vara utsända av Sovjetunionen.

Men Condoleezza Rice är tveklöst en måltavla för demonstranter och säkerligen också äggkastare om de kom åt. Själv roas jag av tanken men jag är alldeles för fridfull för att göra något sådant. Det får vi hoppas att alla demonstranter är för det är nog svårt att avgöra om sådant som kastas är ägg, sten eller handgranater. Nu kommer, som jag skrev förut, ingen att få syn på henne och i ärlighetens namn så tycker jag att det är lika bra. Det är illa nog med de attacker på politiker ((Olof Palme och Anna Lindh)) som vi redan drabbats av här i Sverige faktiskt.

Var det inte Carl Bildt som fick en pizza i huvudet för några år sedan i Gamla Stan? Bosse Ringholm blev väl tårtad också har jag för mig. Nå, det sista som överger människan är ju hoppet sägs det, för Condoleezza Rice är inte min favoritpolitiker, om man säger så… DN12 SvD12 AB12 Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Condoleezza Rice, Carl Bildt, Nuri Maliki, Ban Ki-Moon, Kriget mot Terrorismen, Irak, Demonstrationer, Säpo, Fredrik Reinfeldt, Glanshammar, Irakkonferensen, Politik[/tags]


6 svar till “Känner Condoleezza Rice till Glanshammar?”

  1. Fria Proteatern spelade in en sång om äggkastningen mot ambassadör Holland i Glanshammar. Två av raderna gick:

    Då tog her Holland skyndsamt av Glanshammar farväl.
    Vi hoppas att det sved i den mördardrängens själ.

  2. Det blir ett möte som kostar 25 miljoner kronor som tas från biståndsbudgeten (konstigt eftersom biståndsministeren inte verkar vara inblandad), förutom ett antal miljoner extra i för polisen.

  3. Jag skulle med glädje skuldsatta mig med 25 miljoner bara jag får smälla en tomat på Condis huvud!! Det borde den svenska staten ha utnyttjat, det är nog fler som skulle betala för den tjänsten!!

  4. @moe:

    Jag förstår hur du känner, men då gör du henne till offer och hon får sympatierna. M.a.o. är det kontraproduktivt att smeta en tårta i ansiktet på en politiker även om jag har stor förståelse för känslan… :P