Israel tänker bygga en mur mot Egypten också


Föga överraskande så har nu Israel börjat planera för att bygga en mur även mot Egypten. Man säger att det beror på palestinska självmordsbombare.

SvD: ”Israels regering väntas bygga en barriär längs Egyptens gräns mot Sinai. Misstankar om att självmordsbombarna i Dimona kan ha kommit via Sinai väntas skynda på beslutet om ett nytt barriärbygge.”

Egentligen handlar det lika mycket om det faktum att Egypten och Iran närmar sig varandra, man är helt enkelt rädd för att egyptier ska börja agera mot ”det heliga landet”. Snart nog måste man börja bygga en mur mot Jordanien, Syrien och Libanon också. Fast jag undrar om inte dessa länder kan vara israelerna behjälpliga med detta.

Situationen i Mellanöstern blir alltmer absurd för varje dag som går. Igår mördade israelerna nio palestinier, hur många det blir idag vet vi inte ännu.

Aljazeera: ”A senior Israeli politician has urged the government to assassinate Hamas political leaders, in response to a suicide bombing attack in the southern Israeli town of Dimona. Tzachi Hanegbi, chairman of parliament’s foreign affairs and defence committee, said on Monday that the bombing marked a change in policy by Hamas which required a response. ”Because of this [attack], the Israeli government should also change its policy and we should no longer allow Hamas’s leadership to enjoy immunity,” Hanegbi told Israeli Radio.”

Ingenting förvånar mig längre, hur israelerna tror att de ska klara sig från omvärldens dom förstår jag bara inte.


Fler av Hans Lindströms bilder på www.bonton.se

SvD Aljazeera Bonton.se

Andra om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Antisemitism, Etnisk rensning, Flyktingar, FN, Folkrätten, Genèvekonventionen, Israel, Mänskliga rättigheter, Palestina, Palestinier, Politik, Stor-Israel, Gaza, Västbanken, Egypten, Murbygge, Muren, Apartheidstaten, Mellanöstern[/tags]


16 svar till “Israel tänker bygga en mur mot Egypten också”

 1. De behöver bara en mur mot havet också, och ett tak också, så har de sin egen lilla box.

 2. Israel har faktiskt tvingat Egypten i armarna på Iran! Och ja, jag tror att folken runt omkrig skulle ställa upp själva med stenar och murbruk!

 3. Tja, det kommer att stoppa smugglingen (hasch, cigaretter till Israel, sprit till Egypten) om inte annat, mycket handel över denna gräns och flyktingar ifrån Afrika som önskar ett bättre liv, ekonomiskt bakslag för många beduiner onekligen.

 4. Tänk ändå om det kunde dö en israelisk medborgare för varje palestinier de mördar. Hade gud funnits så hade det varit så det gick till.

 5. Mange! Jag tycker inte att någon enda vare sig ska dö eller skadas. Vad jag anser om israels politik vet du, men thats it.

 6. #6 Mange – Det är just det tankesättet som gör att där inte kommer till att bli fred i mellanöstern på år och dar.

 7. Mange, den gamle ondskefulla guden som anbefallde öga för öga, tand mot tand, det är väl den vidriga gudomen vi måste bli av med…
  Jag tycker det är bättre att damma av Gandhi och lära av Nelson Mandela och Desmond Tutu och deras sanningskommission.
  Annars är blir det, som Marcus R skriver, aldrig någon fred i Mellanöstern.

 8. Israel blir paranoidare och paranoidare för varje dag och alienerar sig mer och mer från sina grannar. Ju större enighet och motstånd mot Israel som skapas i regionen, desto farligare blir det inte bara för Israel, utan även för USA. Om dessutom USA startar ytterligare krig i regionen kan Israels läge försämras.

 9. Med murar runt om (och snart kanske ett tak för att stoppa Quassam-missilerna) så undrar man vilka som sitter i fängelse.

 10. Är det verkligen så jävla svårt att erkänna en palestinsk stat? Vad kan hända? Israel är rädd att om Palestinier får en palestinsk stat så skulle fler ”terorister” som bor i europa och andra delar av världen flytta hem. Kan de inte fatta att alla palestinier (inklusive mig) och araber för den delen är trötta på allt som heter krig att det enda de behöver är ett litet land( även om ”en del” har försvunnit) som de kan relatera sig till, där de kan hitta sin identitet och inte bara kalas staslösa.

 11. När jag var sysslolös på universitetet brukade jag rita karikatyrer, graffitti-pieces och vänsterpropaganda-bilder.

  Med tanke på Israels planer att bygga en mur mot Egypten så kommer jag osökt att tänka på en karikatyr jag gjorde. Den föreställde en kub med davidsstjärnan på och med en utstickande kanon från en springa i kuben. Sedan lade jag till en pratbubbla: ”Ja, vad fan – det är nödvändigt! Vi är ju omringade av folk som hatar oss! Eller…?”

  Ibland undrar man om man ska skratta eller gråta när verkligheten blir som i karikatyren.

 12. Om grannarna skall kunna ha en stat förutsätter det att Israel definierar sina gränser och det har man hittills varit ovilliga att göra. Sen har man det orimliga kravet att Palestinierna skall erkänna en stat som vägrar definiera sina gränser, man stjäl bit för bit av Palestiniernas land och påstår att man vill sluta fred men vill inte definiera sina gränser dvs man vill ensidigt förbehålla sig rätten att expandera på palestiniernas bekostnad.

  För några år sen brukade man på fullt allvar och utan att skämmas tycka att det var illa av de andra länderna i mellanöstern inte tog emot palestinierna så man till slut skulle kunna lägga hela Palestina under den judiska staten.

  Men de är naturligtvis inte dummare än att de inser att så länge det finns folk i livet eller deras barn som man bestulit kommer tjuven alltid att få se sig om över axeln och vara rädd.

 13. Ja, den där så kallade ångesten över att bli ”kastade i havet” av ”bestialiska araber” är en bild Israel själv har skapat och ihärdigt försöker sprida, trots att det inte finns en säkrare stat än sionisternas Israel med sitt kärnvapen och alla splitter nya mordredskap som USA försett dem under åren med.