Antisemitismen ökar


Det senaste året har antalet antisemitiska kommentarer på bloggen ökat på ett högst påtagligt sätt. Tidigare var det bara enstaka kommentarer som fick tas bort, nu sker det dagligen.


Ökningen står inte
i proportion till det ökande läsarantalet, det har växt betydligt mer än så.

Idag berättar tidningarna att den israeliska fredsrörelsen, Fred Nu, har upptäckt att Israel har budgeterat för ytterligare utbyggnad av hundratals bostäder i Östra Jerusalem och på Västbanken, detta trots överenskommelsen i Annapolis och FN:s alla resolutioner. Att landet begår massor av brott mot Genève-
konventionen, palestiniernas mänskliga rättigheter och andra brott mot mänskligheten är säkerligen huvudskälet till att alltfler säger sig vara mycket kritiska till landet.

Det spelar säkert in att européer på ett mer generellt plan anser att Israel och USA är de största hoten mot världsfreden, men personligen tror jag att de flesta nu börjar se med egna ögon att Israel de facto håller på med en etnisk rensning av Palestina. Man ghettofierar Gaza och Västbanken och ingen undgår att se detta. Det har gått så långt att Israels högre militärer inte törs åka till Europa på besök av rädsla för att bli gripna och ställda inför Haagdomstolen.

Att antisemitismen ökar kan vara ett tecken på att folk i allmänhet börjar bli rejält trötta på landets agerande. Det är dubbelt trist eftersom israelerna behöver behålla sitt land. När den internationella acceptansen för detta minskar så försätter man sig själva i en ohållbar situation. Det fungerar inte att släppa ett hundratal palestinier ur sina fängelser när folk vet att det sitter över tiotusen palestinier som politiska fångar i israeliska fängelser. Och de flesta av


© Hans Lindström, http://www.bonton.se

dessa sitter utan vare sig rannsakan eller dom. Man har dessutom kidnappat ett stort antal parlamentariker från Hamas, att fängsla utländska politiker är inte ett beteende som håller inför någon slags domstol.

De enda som kommer undan med det är väl Nordkorea och liknande diktaturer.

Dagen SvD DN Svensson Paulo Pissoffi

Andra om , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Genevekonventionen, Palestina, Palestinier, Flyktingar, Mänskliga rättigheter, Stor-Israel, Politik, Antisemitism, Judehat, Etnisk rensning, Folkrätten, FN[/tags]

Liknande poster:
Sverigedemokrater mesta antisemiter
Israels brott mot mänskligheten
Med antisemitismen som vapen, Lasse Wilhelmsson

32 svar till “Antisemitismen ökar”

 1. Ja det är inte konstigt att antisemitismen ökar om du frågar mig. Folk sätter likhetstecken mellan Judar & Israel.

 2. Israels regering vill att Israel ska bli erkänt som en judisk stat. Ännu ett försök för att förhindra kritik mot de brott de begår för då kan man använda sig av antisemit kortet. Visst är det konstigt att de vill bli erkända som judisk stat men om någon referera till dem som judar ja då är man antisemit och om man inte tycker att Israel ska vara en rasist stat enbart för judar ja då är man också antisemit.

 3. Låt judarna bygga bostäder på ockuperat område. När dom snart kommer att tvingas bort så kan Palestinerna överta dessa förstklassiga bostäder bekostat av de godtrogna amerikanska skattebetalrna.
  Ragnar

 4. Ragnar,

  Israelerna spränger allt innan de drar! Det enda de inte spränger är synagogor! Som man gjorde i Gaza. Då, om palestinierna river synagorgerna kan man ju alltid göra en stor affär av det och filma och visa hela världen.

 5. Jag är ingen antisemit. Men jag kan bli det på grund av dessa satans troll som du skrev om här om dagen. De har ingen aning om hur mycket de skadar sin egen sak genom att bete sig så där svinaktigt.

 6. Nadia #3

  Vilken utmärkt obseravation. Det är faktiskt ganska roligt.

  Olmert säger att de inte tillåter palestinierna att ha en egen stat kommer de att hamna i samma situation som Sydafrika. Samtidigt saboterar man ALLa möjligheter och förutsättningar för en palestinsk stat. Självuppfyllande profetia kanske?

 7. Jag är en av dem som fått mina kommentarer raderade av bloggägaren. Jag har nämligen varit på Västbanken och sett hur det är. När jag beskrev det så gjorde jag det antagligen för bra.

 8. Om israeliska politiker för en gångs skulle ställa upp för Mänskliga Rättigheter när det gäller palestinierna, så skulle ingen tro att det var sant. Så långt har det gått! Man bryter mot ALLA LAGAR som gäller mänskligheten – och häpnadsväckande nog – man kommer undan hela tiden, år efter år…
  Med en alltmer brutaliserad miltärkår och invånare som aningslöst beter sig som den tyska befolkningen under Andra Världskriget, tiger och blundar…
  Det är så skamligt och hemskt att man saknar ord!

 9. Glöm inte bort den här intressanta iaktagelsen i dagens nyhetsskörd http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=727545

  ”Efter maratonöverläggningar godkände på lördagen de 191 medlemsländerna budgeten för 2008 och 2009, en ökning med 0,5 procent jämfört med föregående budget.

  USA röstade emot på grund av en post i budgeten på 6,7 miljoner dollar som är avsedd till att finansiera en uppföljning av världskonferensen mot rasism och rasdiskriminering i Durban i Sydafrika 2001, en konferens som USA anser var anti-israelisk.

  USA-delegationen lämnade konferensen i Durban 2001 med motiveringen att den pekade ut Israel ”för censur och övergrepp” och påstod att apartheid existerade i den judiska staten.”

  Det har inte undgått någon och alla vet vad Israel pysslar med och, kanske inte alla, men många stater vill göra något åt saken men kan inte p g a USA.

 10. Hur många antisemitiska kommentarer kommer från nassar tror du? Eller är det ”vanliga” svenskar mest?

 11. Hej
  Det är inte konstigt att isrel expanderar sitt land.
  Fler och fler judar flyttar dit.
  Egentligen kommer judarna aldrig ge sig för det mördades runt 5 miljoner judar i tyskland i andra v’rldskriget. Därför anser de att de ha rätt att ta lite land.
  Men om man ska vara ironisk så kan man tycka att de borde ha rätt till det för att ha utsätts för förintelsen och att vara utsatta för så mycket hat ifrån muslimer i mellanöstern!

 12. Det är svårt att svara på den frågan Martin. För ett par dagar sedan skrev jag om underliga bloggbesökare. Jag nämnde en Mr Vise, det var en person med ett snarlikt alias som drog en lång drapa om rasbiologi. Klar nazist. Annars brukar man kunna se det på att de länkar till Info14 och liknande sidor.

  Men halvparten av dem är säkert ”Nationella” i ena eller andra avseendet. T.ex. så har SD tagit parti för Israel, men det är bara en mask för att inte stöta bort folk. De är fullblodsrasister de flesta i det gänget.

  Men en mycket stor del är vanliga Svenssons om jag ska tro de mail jag får. Men de flesta hör inte av sig. De vet med sig att de skrivit något djävligt korkat…

 13. Det pågår oxo en omfattande utvandring från Israel ”Mohammed”. Hur den egentliga situationen med befolkningsstatistiken i *.il är vet jag inte. Googla om du är nyfiken!

 14. Israels ständiga övergrepp , civila , barn kvinnor och män skjuts ner på gatan
  Israels armen invadera de palestinska privatbostäder och de boende hålla som fångar i timmar och dagar
  Israel använder nya vapen som gör det svårt för läkarna att behandla de skadade och därför kan de inte rädda deras liv
  Palestinierna lever under ett ockupation system som är identiskt med sydafrika apartheid
  Nu börjar växa fram en allt massivare opinion mot Israel men fortfarande hör man en och annan som ställer sig upp tillförsvar av Israels handlande och man blir resignerad och fråga sig hur det är möjligt
  Parasiterna i Israel kan aldrig bli mätta

 15. Jag tror att många av israels förespråkare talar med allt mindre bokstäver. Det är mycket tydligt för folk att landet ständigt bryter mot folkrätten. Det kan inte bli tydligare.

 16. Det är stor kaos i bloggvärlden tycker jag:
  En del pro israeler tror att en sann Israelvän är samtidigt islamhatare. På andra sida finns det pro palestinier som tror att inom kritiken mot israelisk ockupation ingår hat mot judar.

  En stor del av israeler/judar använder ordet antisemitism väldigt slarvigt. Antisemit blev vem som helst och i vilket fall som helst, precis som Hans Lingström säger i sin ritning ovan.
  En annan del använder antisemitism i politiska mål, med instinkt att beskrivning om judar som offer kan bidra till omvärldens sympatin mot staten Israel. Göran rosenberg har skrivit om just den här gruppen i en av sina artiklar.

  En annan grupp vill totalt separera judehat från staten Israel, och går in i försvaret enbart av judisk kultur, religion, tradition, språk, historia, etc. Den här gruppen är minsta, enligt min egen analys. Tyvärr.
  Den minsta gruppen kvävdes på något sätt av dom stora grupper som 1. politiserar antisemitism eller 2. gruppen som använder begreppet på ett slarvigt sätt mot vem som helst, när som helst.

  Hatet mot judar borde vara totalt obetydligt o litet idag. Helt enkelt för att det här hatet gick genom långa processer genom historien och idag borde det vara ”medeltids primitivt hat”. Framförallt, judar har ettablerats väldigt bra i västvärlden, vilket hindrar mobbning, rasskillnad eller liknande.
  Ändå, antisemitism finns, även idag.
  Delvis pga gammal hat, staten Israel fick förstärka judehat genom sin ohygglig politik, och gav mycket stöd till antisemitism genom sina inhumana handlingar mot ett annat folk – palestinier.
  Det lönar sig bra till Israel.
  Ju mer man blir hatad o hotad, desto mer ”argument” man har med välkänd motto: ”Vi måste ockupera för att försvara oss!”
  Jag tror att israeliska politiker gillar ökad siffra på antisemitism. Kanske har jag fel, men ibland misstänker man…

 17. Jag tycker inte att du ska tiga om att Israel faktiskt begår folkmord. Men mördandet årtiondet innan FN ”gav” judarna Palestina var det blodigaste sedan korstågen. Och mördandet fortsätter fast nu är det färre som dör.

 18. Claes…21#

  I Folkmordskonvention från 1948 och i Kulturkonventionen från 1954 säger man att det är inte bara etnisk rensning och massaker som kan kallas som ”folkmord”.

  När man medvetet rensar bort folkets kultur, arkitektur, konst, när man förfalskar historia, skapar gränser på egen hand, hindrar barn & ungdomar till skola, etc.

  Kallas också som FOLKMORD.

 19. Muhammad
  Att judarna utsattes för förintelsen kan inte betyda att de har rätt att stjäla palestiniernas egendom
  Palestinierna har ingeting med förinteslen eller nazism att göra
  Judarna har inte lärt sig nånting av sin egen historia , de bete sig likadan som nazismen
  Palestinierna har fallet offer och tvingades betala priset för europeernas grynheter mot
  judarna
  Judarna spelar på antisemitism för att rättfärdiga sin stöld och fördrivning av palestinier
  Israelvänner är en bunt av kriminella gäng som medverkar aktivt i dödandet av det palestinska
  folket
  De härstammar från vissa rasistiska så kallade kyrkor som ser på Israel som sin gud

 20. Ida,

  israelerna resnar inte bort palestinsk kultur. De stjäl den.

  De påstår att Halwa, falafel och homus är deras. Plus en massa annat. Arkitekturen och stöld av fornlämningar ska vi inte ens nudda vid idag, men det kommer en tid då det blir aktuellt.

 21. #24 Lussekatten – Där finns säkert många bättre exempel man kan ta upp än just falafel och hummus. Det är maträtter som sträcker sig väldigt långt bak i tiden. Kikärtor var populärt i antika Egypten och vem vet vem som åt det mest där – slavarna eller herrefolket.

 22. Använd bara inte Israels brott för att legitimera anti-semitism. Typ: ”det är inte konstigt att folk blir anti-semiter när de ser hur Israel uppträder”.

  Det är ett klassiskt grepp att skylla anti-semitismen på judarna själva, och betydligt äldre än Israel.

 23. Men Jörgen, det är ett faktiskt förhållande. Jag har jobbarkompisar som diskuterar situationen i mellanöstern och det är fullständigt klart att Israels agerande påverkar folk att bli alltmer skeptiska. Att det får följdverkningar ärknapast konstigt?

  Och varför ”använd bara inte”?

  Ska folk hitta på orsaker som inte är sanna?

 24. Jag har blivit beskylld för att vara anti- semit trots att jag är lika semit som en jude
  Man ska kunna kritisera Israel och judar som man gör med alla andra folk
  Att förtiga Isreals massaker , barbariet och stölden av palestinsk egendom är det samma som att stödja nazismen

 25. Många s.k israelvänner vet inte vad de talar om, eftersom de inte har ett hum om den historiska bakgrunden.
  De har snappat upp lite här och där och många gånger gått på den sionistiska propagandan – och därefter, med minst möjliga möda, tillägnat sig en beklagligt haltande och dåligt underbyggd syn på problemet.
  Jinges blog är folkbildande, det ska han ha ett stort tack för!
  Så läs och lär!!!

 26. #30 Sara G – Skulle ju inte vilja kalla någon blogg för folkbildande. Bloggar handlar enbart om åsikter. Däremot är Jinges blogg en bra plats för debatt (även om vissa debatter hamnar på sandlådenivå ganska snabbt).

 27. Nej, Jörgen, det är tyvärr en legitimering utan bara ett enkelt orsakssamband. Det ÄR inte konstigt att en del blir antisemiter när de ser hur Israel beter sig. Däremot är det väldigt synd. Bättre att de bara blir kritiker till Israel, alla judar ska inte behöva lida av att vissa skurkar försöker uttala sig i deras namn.

  Tyvärr är ju många proisraeler de värsta antisemiterna eftersom de vill förknippa alla judar med israels brott.

 28. Är det inte lite konstigt att säga:

  ”Att antisemitismen ökar kan vara ett tecken på att folk i allmänhet börjar bli rejält trötta på landets agerande. ”

  Det tyder på att du har svårt att skilja Israel från judar. Skulle du säga att islamofobin är förstålig eftersom folk är trötta på extrema islamister och på terrordåd?

 29. Linda! ”Det tyder på att du har svårt att skilja Israel från judar.”

  Bingo! Det var det dummaste jag läst denna veckan. Det jag skrev var att antisemitismen ökar på grund av israels agerande mot palestinierna, jag talar inte om MIN EGEN uppfattning…

  Det du borde ha skrivit är ”Det tyder på att FOLK har svårt att skilja på Israel och judar”.

  Men det hade ju inte passat din agenda, ”Linda”… :-)