180 dödade palestinier sedan fredssamtalen i Annapolis


I en hemlig israelisk rapport framgår det att en stor del av de israeliska bosättningarna på Västbanken byggts på privatägd palestinsk mark.


Israelerna har helt enkelt
konfiskerat denna på grund av ”säkerhetsskäl” något som givetvis är ett lögnaktigt argument. Israels högsta domstol har sedan 1979 fastslagit att bosättningar INTE får ske under sådana omständigheter men tidningen Haaretz konstaterar att närmare hälften gjort det ändå efter HD:s beslut.

DN: ”I januari gick två israeliska organisationer, fredsgruppen Peace Now och Rörelsen för informationsfrihet i Israel, till domstol och krävde att den militära så kallade Spiegel-rapporten ska publiceras i sin helhet. Rapporten skrevs 2006 av Baruch Spiegel, då rådgivare till landets försvarsminister, och betecknades som den fylligaste databas som militären sammanställt över bosättningarna.

Men försvarsdepartementet har motsatt sig att rapporten offentliggörs. Enligt uppgift anser regeringen att den skulle kunna skada relationerna till Israels främsta allierade USA.”

Bomben i förrgår som dödade sju palestinier och skadade mångfalt fler var riktad mot Ayman al-Fayed, också känd som Abu Abdallah, den levererades av ett F18-plan enligt befolkningen i Gaza. I svenska media står det att det kan ha varit ett internt dåd. Vilket är givetvis svårt att avgöra, men man kan inte utan vidare avföra Israel från de misstänktas lista. Det ingår


Det vanligaste offret för Israels aggression…

snarare i deras ”Modus Operandi” att släppa bomber så att inte bara målet skadas utan även kvinnor, barn och omkringboende. Idag har det dödats tre palestinier på samma sätt, antalet skadade är oklart.

Dagen1 DN12 SvD1 HD1

Andra om , , , , , , , , , ,

[tags]Annapolis, Israel, Genèvekonventionen, Folkrättsbrott, Palerstinier, Palestina, Gaza, Västbanken, Apartheid, Mellanöstern, Politik[/tags]


Ett svar till “180 dödade palestinier sedan fredssamtalen i Annapolis”

  1. Ehud Olmert, den kanske mest beslutsamme israeliska försvarsministern Israel någonsin haft, säger att attackerna mot Hamas ska intensifieras: ”Det kommer inte att finnas några begränsningar. Ingen är immun.”

    Olmer har rätt, ockupation och bomber
    räcker inte till för att kuva palestiniernas motståndsvilja.

    Jag förmodar att Israel/USA har haft sin egen ”Wannse-konferens” för ett bra tag sedan.