Zlatans viktigaste match

Ikväll spelas en av Sveriges allra viktigaste matcher på många år. Jag tror att det handlar om en vinna eller försvinna-match, och tar vi inte en enda poäng så kommer nog laget att få resa hem igen när den tredje matchen är spelad.

Själv är jag en dysterkvist när det gäller möjlig-
heterna att vinna
som jag skrev redan igår, men visst pirrar det rejält i magen redan när jag skriver dessa rader nu på morgonen. Jag funderade ett tag på om jag skulle hänga med en granne till puben ikväll, men bestämde mig för att avstå. Att dricka öl, vilket det går ut på, känns inte speciellt kul faktiskt. Dessutom är inte ljudnivån ställbar på ett sådant ställe vilket är en betydande svårighet.

Men Ukraina då? Det är svårt att säga var de står, det är ett lag som inte direkt befolkar de europeiska fotbollsligorna, jag vet inte hur många utlandsproffs de har och därmed så är det svårt att veta hur bra de är. Bra forwards har de, men målvakten är reservens reservs reserv. Jo det är faktiskt sant, landets förstemålvakt kan inte spela så nu är de nere på tredje reserven. Men, och det är viktigt, det betyder inte att det är en division sjumålvakt.

En annan sak som är viktig är att ukrainska fans kommer att fylla nationalarenan till absolut sista plats. Publiken kommer att höras och synas och även om det finns tusen svenska fans på plats så kommer inte ett enda ”heja Sverige” att nå ner till gräsmattan. I samma ögonblick svenskarna hejar så kommer sjuttiotusen förfriskade ukrainare att bua och vissla. Jag antar nämligen att deras nationalarena är stor som bara den, och man behöver inte vara raketforskare för att inse att den är utsåld.

Och Zlatan då? Ja, i de intervjuer jag sett på TV så verkar han både lugn och koncentrerad. Alla spelare

Zlatan Ibrahimovic

som intervjuats verkar samlade och målmedvetna, men visst finns det bekymmersamma saker också. Ett bekymmer är väl att det är rätt många spelare som inte har en enda mästerskapsmatch i bältet, vad det har för konsekvenser vet jag inte, men det kan vara tungt när det samtidigt läggs stora förväntningar på dem. Men Zlatan tycks ha utvecklats, frågan är om han kan lugna ner sig själv när han är missnöjd med en medspelare eller en utebliven passning?

Man ska nog utgå ifrån att Erik Hamrén är medveten om Zlatans humör, och att de har diskuterat det ett antal gånger. Så egentligen är jag inte så orolig över just det, men 70 000 på läktarna påverkar spelarna, och det alldeles oavsett vad de själva säger. Nu måste vi samla ihop oss själva till nationell tumhållning, det kommer nämligen behövas.

it Andra om: , , , , , , , , , , , ab1234 ekot gp1 dn1234 svd12345

  7 comments for “Zlatans viktigaste match

Comments are closed.