Vad säger Zlatan?

Nu skriker tidningarnas förstasidor ut nyheten att Zlatan Ibrahimovic ska vara klar för FC Barcelona. Stämmer uppgiften så har Zlatan fått en dröm uppfylld, något som på sikt gynnar både honom själv och landslaget.

Aftonbladet: ”Zlatan Ibrahimovic lämnar Inter och är klar för Barcelona. Det skriver den spanska tidningen Sport nu på morgonen. I natt ska klubbarna kommit överens i en jätteaffär. Enligt Sport får Inter 40 miljoner euro (440 miljoner kronor) plus spelarna Samuel Eto’o och Alexander Hleb för att släppa Zlatan Ibrahimovic till Champions League-mästarna.”

Det har talats om att Zlatans bästa vän i Inter gått till FC Barcelona, något som antagligen inte är helt oviktigt. Vad det innebär att återigen lära sig ett nytt språk vet inte jag, men det måste vara jobbigt. Samtidigt är herr Ibrahimovic en språkbegåvning, han klarar sig utmärkt på svenska, engelska och jugoslaviska. Han behärskar dessutom holländska och italienska, och nu kommer han att lära sig spanska. Det blir hans sjätte språk.

Nu behöver man inte kunna språk för att sparka fotboll, men när man spelar på den nivån så vill det till att man kan kommunicera med coachen, klubben och lagkamraterna. Visserligen gissar jag att utrop som ”- Spela bollen!” förstås av professionella fotbollspelare även om de ropas på skånska, om inte annat så får gester lösa problemet fram till det att

zlatan

det går att uttrycka på spanska. Fast i klubbar som FC Barcelona, Inter m.fl. så har alla spelare en bakgrund i internationella topplag så det är nog inga problem.

Nu är det bara att hoppas att detta inte är en i raden av missuppfattningar när det gäller Zlatan. Han är värd den chansen att få spela i världens bästa klubblag.

i Andra om: , , , , , , ab1234 ex123 dn1 svd12 dn t

[tags]Zlatan, FC Barcelona, Inter, Fotboll, Ibrahimovic, Kultur, Landslaget[/tags]

  8 comments for “Vad säger Zlatan?

 1. 17 juli, 2009 at 13:54

  Jag tror inte att han ska trivas i Spanien lika mycket som i Italien.

 2. 18 juli, 2009 at 11:34

  Hemmaplan, Camp Nou tar in 120 000 åskådare, och det är ofta utsålt… :-)

 3. 18 juli, 2009 at 13:36

  Jag tror att Zlatan talar bosniska och inte serbiska.

  • 18 juli, 2009 at 13:57

   Så kan det vara.

 4. 18 juli, 2009 at 20:37

  Per Westberg @5

  Zlatan är både svensk & bosnisk medborgare precis som jag. Hans pappa, Sefik, har spelat i bosniska landslaget. Jag har personligen talat med Zlatan PÅ BOSNISKA för att jag förstår inte skånska! :-)

  PS! Hans bosniska är lite ”gammaldags”.

  • 18 juli, 2009 at 21:00

   Som två av mina barnbarn, svenska och amerikanska medborgare..

 5. 19 juli, 2009 at 12:43

  Ida
  Och Zlatans mor är kroat.

 6. 19 juli, 2009 at 13:28

  Per Westberg – ja, men även hon har levt i Bosnien som har bosniska kroater :-) Komplicerat – ja, men så är det på mitt vackra och vilda Balkan. Som sagt: Jag hörde honom tala och jag känner väl dialekt. Samtidigt tycker jag att det räcker med faktum att han har bosnisk medborgarskap :-)

  Här har du video där står ”Zlatan Ibrahimovic prica bosanski” som betyder ”Zlatan Ibrahimovic talar bosniska”:

  http://www.youtube.com/watch?v=8e1EuxYhL_w&feature=related

  :-)

  Den som kan jugo-språk vet väl vilken dialekt finns i hans språk :-)

  Och jag läste några av hans intervjuer i Bosnien på BOSNISKA :-)

Comments are closed.