Wanjas operation mörkläggning?

Nu surrar media av olika uppgifter som behandlar AMF och Wanja Lundby-Wedin. Vad som är vad är utomordentligt svårt att avgöra, men man menar uppenbarligen att man blivit lurade och att pengar därför ska betalas tillbaka.

AB: ”Christer Elmehagen har fått för stora summor utbetalade i pension. Det visar revisorernas granskning som presenterades för AMF:s styrelse på söndagen. LO kräver nu minst 20 miljoner kronor tillbaka. – Jag är bestört över vad som nu visar sig ha skett bakom ryggen på oss i styrelsen i AMF, säger Wanja Lundby-Wedin.”

Personligen undrar jag förstås om styrelsen i AMF är fria från ansvar om den låter sig luras. Och sedan undrar jag förstås med lyfta ögonbryn vem de blivit lurade av. Är det Elmehagen som har lurat dem, i så fall borde han väl gripas av polis och ställas inför domstol?

Elmehagen själv säger enligt Aftonbladet att han vill att han och styrelsen ska ta sin del av ansvaret. Det faktum att AMF betalt ut tjugo miljoner för mycket, om uppgiften stämmer, tycker jag tyder på att styrelsen saknar kontroll. En styrelse som saknar kontroll har inte skött sin uppgift. Då kommer man tillbaka till det faktum att LO-ordföranden faktiskt sitter i 24 olika styrelser och uppbär arvode på drygt 400 000 kronor för detta.

Ingenting jag har läst nu på morgonen fritar henne från ansvar för det som skett.

Andra om: , , , , , , , , it DN12 AB12 EX12 SvD12

[tags]Wanja Lundby-Wedin, LO, EMF, Pensioner, Styrelse, Elmehagen, Spin, Mörkläggning, Politik[/tags]

  6 comments for “Wanjas operation mörkläggning?

 1. 30 mars, 2009 at 04:56

  Såvitt jag förstår är det en interrimstyrelse som godkänt avtalet, problemet för den ordinarie styrelsen är att denna interrimstyrelse är ammansatt på samma vis med representanter för LO, Svenskt näringsliv och andra aktieägare.

  Så de kan inte namnge eller polisanmäla, eftersom det handlar om samma organisationer, bara annat folk.

 2. Mats E
  30 mars, 2009 at 05:24

  Nu försöker man bara täcka upp för varandra. Wanja har ansvar och sossarnas spindoctors är i full gång för att peka på andra. Jag tror inte att de kommer lyckas.

 3. Erik Jonsson
  30 mars, 2009 at 05:28

  Man kan också fråga sig vad revisorerna gjorde för jobb då de godkände räkenskaperna. De har i och med denna nya rapport enligt mig idiotförklarat sig själva, när de inte tidigare har upptäckt de nu påstådda felaktigheterna.

 4. 30 mars, 2009 at 06:18

  Jag är mest förundrad hur hon tänker. För alla med den minsta insikt i styrelsearbete framstår ju hennes nya utspel som rent patetiska. Om inte folk var förbannade innan så kommer dom förhoppningsvis att bli det nu. Självklart har styrelsen ansvar även om att avtal är råddigt, just det ÄR deras ansvar.

 5. uno
  30 mars, 2009 at 07:20

  Har hon opererat sig? Kan vara så, visste inte. Kan det vara pannloben? Girighetsfaktorn? Maktgalningsorganet? Inte vet jag, men jag vet att den som sitter i en styrelse, må vara hela 26 stycken (vill jag minnas) har ett visst ansvar. Kul på något sjukt sätt att någon som mörkar påstår att alla andra mörkat. Låter som tjuven som ropar ”sätt fast tjuven”. Kram

 6. Christer W
  30 mars, 2009 at 08:08

  Är problemet Lundby-Wedin, Östros, Sahlin och andra, eller är det något annat.
  Varför ställer vi oss inte frågan varför arbetarrörelsen får allt sämre ledare.
  Hur ska vi kunna utkräva ansvar för okunnighet, dåligt skötta uppdrag, nepotism och andra konstigheter.

Comments are closed.