Wanja bör lämna LO också!


Igår hade Wanja Lundby-Wedin ett möte med ett antal kritiska fackförbund, idag meddelar hon att hon avgår ur ett antal styrelser, på förstasidan i Aftonbladet på webben skriver man: – Wanja Lundby-Wedin lämnar samtliga styrelseuppdrag!

AB: ”LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin lämnar samtliga uppdrag i styrelserna för LO:s och Svenskt Näringsliv gemensamägda bolag, bland dem AMF Pension… … Lundby-Wedin lämnar också styrelseuppdragen i de tre AFA-bolagen.”

Om hon lämnar den socialdemokratiska parti-
styrelsen också är oklart i skrivande stund. Men det enda rimliga är att hon dessutom avgår från uppdraget som LO-ordförande. Hon har redan skadat arbetarrörelsen så mycket att det vore det allra bästa. Sannolikt fick hon detta klart för sig vid sitt möte med fackrepresentanterna igår, möjligen nöjde sig dessa med att hon omedelbart skulle lämna sina styrelseuppdrag. Klarhet i dessa frågor lär komma under dagen idag.

[tags]Wanja Lundby-Wedin, LO, AMF, Styrelser, EU-val, Socialdemokraterna, Politik[/tags]

i Andra om: , , , , , , t AB1 DN SvD12 EX


6 svar till “Wanja bör lämna LO också!”

 1. Wanja Lundby Wedin verkar leva sitt eget liv i maktens korridorer och kanske måste få förklarat för sig var i det olämpliga består? Kanske lyckades fackgubbarna tränga igenom hennes förmodade tinnitus? Så småningom kanske hon förstår att hon måste avgå som LO-ordförande också…

 2. Det viktiga, oavsett vem som är LO-ordförande är nog att han/hon INTE sitter i NÅGON styrelse. Arbetet som ordförande är tungt nog. Dessutom borde alla arvoden som de fackliga representanterna får för sina styrelseuppdrag oavkortat gå till facket. De har ju redan fått lön från facket för att sitta i dessa styrelser.

  Om man bortser från skadan som hon eventuellt åsamkar ”rörelsen” pga det som varit, tycker jag att hon gott kan sitta kvar. Lärdomen av det som hänt den senaste tiden är ingen nackdel att ha med sig som LO-ordförande.

 3. Håller med, Wanja borde lämna LO också.

  Och varför inte posten som Europafackets ledare också?

  Förtroendet är verkligen kört i botten.

  Den damen sitter inte bara på dubbla stolar hon sitter på trippla.

 4. Vanja skadar (s) men hon kommer inte att tvingas lämna EU, LO är för starka för det.

 5. Varför förväntar sig människor från basen, att de som sitter i toppen ska avgå frivilligt? Ljusglimtarna i kampen om rättvisa kommer vi aldrig att finna i toppen, utan i folkliga massrörelser med start från basen. Varför, varför ansluter sig inte LO-medlemmarna till SAC istället?