VM-fiasko under uppsegling


Jag skrev om det redan igår och idag ser vi resultatet av den prisnivå som arrangörerna tänkt sig. Hockeyfansen skulle köpa ”paket” med biljetter, och den försäljningen har gått betydligt sämre än väntat. Resultatet kommer att bli halvtomma läktare i alla matcher utom då topplagen möter varandra.

SvD: ”Publiken svek på grund av VM-arrangörernas oförskämda prispolitik, men på isen räckte Tre Kronor ganska långt.

– Jättetråkigt att det är så lite folk. Man får inte det där extra lyftet, sade Tre Kronors lagkapten Daniel Alfredsson.”

DN: ”När ishockey-VM drog i gång i Globen vid lunchtid var det inte mer folk på läktaren än i Björkängshallen, där Huddinge spelar i division 1 och drar några hundra på hemmamatcherna.

VM-premiären Tyskland–Italien samlade väldigt få personer. På etage 3, de bästa platserna, satt sammanlagt runt 200 personer.”

AB: ”Men om Sveriges spel imponerade gjorde publiksiffran i Globen inte det.

Först sas siffran vara rekordlåga 5 987 – det ändrades dock sedan till 7 770. Efteråt var spelarna besvikna.

– Jag är inte förvånad, det är väl bara att kolla på biljettpriserna. Det är väl en läxa man ska lära sig, att man ska ha olika priser mot olika motstånd, och olika dagar, säger Zetterberg…”

Dessutom kan man ju undra vad det finska hockeyförbundet håller på med. På en jätteaffisch dyker Breviks ansikte upp, säkerligen ett missriktat skämt från någon som är anställd på reklamfirman, rimligtvis är den karriären över nu.

Redan idag kan man konstatera att svenska ishockeyförbundet har gjort fiasko. Man har satsat på att få in massor av miljoner på varje match, nu riskerar VM att bli en ekonomisk katastrof. Jag kan inte bedöma hur mycket hockey-
biljetter kan få kosta, men blir de så dyra som de är nu så kommer publiken självklart välja att se på TV. Himla trist för spelarna när VM i första hand tycks vara ett tillfälle för förbundet ska fylla den egna pengakistan.

it Andra om: , , , , , , dn123 svt sr ab1234 gp1 svd123


6 svar till “VM-fiasko under uppsegling”

  1. Värre är det här i Hfors – de billigaste biljetterna till Finlands matcher kostar 150€. För att se Slovakien -Slovenien får man punga ut med minst 75€. Så priserna i Sverige se ju direkt moderata ut. I jämförelse….

  2. Det är ju inte proffshockey det handlar om, man vet ju att det inte är några fantasi-gage för spelarna, de som gör jobbet. Pengarna går bara till en bunt parasiter vars insatser är som bäst tveksamma.

  3. Det är bara att konstatera att det största fiaskot i denna turnering redan är öronmärkt för arrangörerna. Så går det när girigheten bedrar visheten.

  4. Jag tror inte ens att man räknat ”för högt” utan att den som varit ansvarig för prissättningen helt enkelt varit komplett okunnig om saken, typ en Arkelstenare.

    • Det i kombination med att vi just avslutat Elitseriens slutspel plus att det varit en hyfsat varm vår. Men det stora problemet har varit priserna, nu (i skrivande stund) har man meddelat att man sänkt hälften av biljetterna till 395.- Det borde rimligen sälja massor av plåtar.