Prisvansinne för Hockeybiljetter


Igår konstaterade jag att Tre Kronor har förlorat de senaste sex matcherna, och det bland annat mot lag som vi inte borde förlorat mot. Hur det går ikväll vet vi inte, men det känns lite nervöst.

I första matchen så är det Norge som gäller, och visst, det svenska laget är mycket namnkunnigt i jämförelse med det norska, men status vinner man inga matcher med. Igår när jag kikade på biljettpriserna för VM så blev jag häpen. För en bra plats på långsidan får man betala i runda tal tvåtusenfemhundra kronor, 2500.- Dessutom var det vissa försäljningsbolag som vill ha något mer än 2600.- för en biljett. För en barnfamilj med två barn kostar det således 10 000.- att se en match.

Jag tycker att summan är helt vansinnig, jag kan inte tänka mig att de verkligen fyller Globen när det är så dyrt, tar sig Sverige vidare från gruppen kanske, men risken är förstås att det blir dyrare ju närmare final vi kommer. Det tragiska med detta är förstås att man sorterar publiken på detta sätt. Det är inte publiken från norra stå som kommer att se finalen på plats, de har helt enkelt inte råd med fem sex matcher. När jag kollade biljettpriserna till Elitserien, före slutspelet nu i vinter, så tyckte jag att även det var dyrt.

Igår visade jag en liten bild på Globen tagen från Kaknästornet i onsdags, nu visar jag en annan bild där man ser även den nya fotbollsarenan som håller på att byggas omedelbart till vänster om Globen. Ser och ser, men överdelen syns i alla fall..

it Andra om: , , , , , ab123 svt sr dn svd12


4 svar till “Prisvansinne för Hockeybiljetter”

  1. Fin bild! Men vem vill se hockey nu när sommaren står om hörnet?

  2. 1000 (!) åskådare på matchen Tyskland-Italien och ansvariga anger alla möjliga anledningar utom förstås det alldeles för höga priset för de ’biljettpaket’ man vill tvinga på folk.

    Skrämmande nog så sägs det att även nästa internationella arragemang för Sverige, d v s EM i damfotboll 2013, också ska ha s k ’biljettpaket’ där man tvingas betala för matcher man inte vill se för att få biljetter till Sveriges matcher.

    I skrivande stund ska 7500 biljetter av 10 000 tillgängliga till Sveriges premiär mot Norge vara sålda. är det inte fullsatt på Sveriges premiär är det stor skandal.

  3. Ja vem vill se hockey isen smälter ju… vakna upp ur råkoman, ta ut fetvadden ur öronen så ska jag berätta vad som hänt sen finska vinterkriget. Hockey är underhållning som spelas inomhus. Joxa trasa gör man på sommarn (inte i November)

    DÄREMOT: Funderade på att bjuppa farsan på hockey imorrn men även om jag tjänar mer än dubbelt av genomsnittslönen i Sverige så glömde jag det rätt snabbt efter att ha kollat på Ticnet. Över tretusen för två biljetter. hejpårej!