Vita Huset ljög rakt av
Massor av människor tvivlar på beskrivningen av stormningen av Usama bin Ladens hus i Pakistan som getts från USA:s militärmyndigheter. Man har visat bilder när Clinton och Obama tittade på ”live-sändningen” men det visade sig att den inte fungerade. En detalj som också undertecknad kände sig skeptisk till direkt.

Men nu visar det sig att resten också var ett försök att slå blå dunster i ögonen på media, Svenska Dagbladet rapporterar idag att ”Nya avslöjanden om räden mot Usama bin Ladin visar att Vita husets första version av händelserna var falsk. Enligt vittnen var motståndet minimalt och de flesta av de som dödades hann aldrig skjuta tillbaka.”

Nu är det väl tyvärr så att vi har vant oss vid att USA aldrig berättar sanningen utan presenterar en annan version, allt för att det ska se bättre ut i media. Jag behöver inte ens nämna några exempel på det eftersom de flesta vet om lögnernas omfattning. Men det är tråkigt att hela tiden få bekräftat att man satsar stora resurser på att vilseleda allmänheten både hemmavid och i resten av världen, det är knappast att undra på att konspirationsteoretiker får vatten på kvarn och att folk frågar sig om verkligen Usama bin Laden är skjuten.

SvD: ”Samtidigt publicerar den amerikanska tidningen New York Times sin egen utredning av vad som hände när amerikanska specialstyrkor slog till mot Usama bin Ladins gömställe i pakistanska Abbottabad.

Kartläggningen ger nya detaljer om hur det egentligen gick till när elitsoldaterna svepte fram genom huset i en 40 minuter lång insats.

Den versionen skiljer sig på flera sätt från den officiella version som Pentagon och CIA lämnade tidigare i veckan, nämligen att soldaterna deltog i en ”eldstrid som varade genom hela insatsen”.

Enligt tidningen avlossades bara ett fåtal skott mot soldaterna, flera av de som dödades hann aldrig skjuta tillbaka och bin Ladin själv dödades obeväpnad i sitt sovrum.”

När folk frågar sig om USA verkligen har skjutit bin Laden så kan jag inte annat än förstå dem. Jag förstår faktiskt inte vad det tjänar för syften att ständigt och jämt försöka luras.

Och tala sedan om svenska media, de rapporterar allt vad USA hittar på direkt utan att ifrågasätta det minsta. Man kunde ju tro att det är Pentagon som skriver deras texter.

it Andra om: , , , , svd12 dn12 ekot12 ex1 ab12 svt1 gp


10 svar till “Vita Huset ljög rakt av”

 1. Just nu kommenterar du av förståeliga skäl just USA, men den ”verklighet” vi serveras av våra egna politiker är definitivt lika förljugen inom områden de inte vill ha insyn. Detta med support av nästan alla svenska media. (Du kan ta invandringsproblematiken som exempel)
  Jag kan garantera att likadana lögner presenteras i alla länder. Enda skillnaden är att USA agerar på ett internationellt fält, därför får vi se mer.
  Du och jag som bara är valboskap får ”veta” vad de vill visa.
  – Tyvärr, sådan är verkligheten

 2. Min första tanke var när jag fick höra att bin Laden var skjuten var: Jaså, levde han än?! Och direkt efter: FEJK! Jag tror inte ett ögonblick på det. När Saddam Hussein greps i sin grop, filmades hela händelseförloppet och världen kunde se bilder bara timmar efter gripandet. Likaså rättegång och avrättning genom hängning..Otäcka bilder?! My ass, det finns krigsbilder på lemlästade människor i synnerhet ”sprängda” barn. Varför skulle en bild på en skjuten bin Laden vara värre?!
  Nej, det här tror jag inte på! Tyvärr!!

 3. Problemet med att ha Machiavelli som ledstjärna är att det bara fungerar om alla inte redan vet att du lever efter machiavelli.

 4. Svensk massmedia verkar få sin information direkt från bland annat Reuters, Reuters får sin information mer eller mindre direkt från Pentagon, Reuters agerar lite som en propagandakanal för Pentagon..

  Vi pratar om en väldigt avancerad propagandamaskin.. Eftersom förtroendet för Pentagon/Vita Huset kanske inte riktigt ligger på topp så måste informationen ut genom andra kanaler för att kunna påverka/skrämma och skapa opinion mot länder/individer.

  Det man alltid ska fråga sig är Qui Bono? Vilken tjänar på en vinklad information om länder/individer för att skapa opinion mot densamma?

 5. Det som vita huset säger är alltid sant eftersom Vita huset säger det!
  Så enkelt är det!
  Allt annat är rent Amerikahat som Sverige är så fullt av!
  Det är ren avundsjuka och Sverige hade gjort likadant om vi hade
  varit en stormakt som USA och inte förlorat vid Poltava!
  Så nu när rättvisa har skipats på amerikanskt sätt som Dagens Nyheter skriver
  precis som man gjorde i Vilda västern med en ren pistolduell
  Herr Bin hade nog skjutit först om han haft ett vapen.
  De amerikanska soldaterna var humana och dödade inte alla i huset utan bara en tre stycken
  förutom Mr.Bin Ladin…
  Alla blev lyckliga i USA och firade på gatorna över att ondskan var död precis som i varje
  god Hollywood film.
  Dessutom vet varje journalist att det är en dödssynd att ifrågasätta
  en bra historia. En bra historia är sann eftersom det är en bra historia.
  Så enkelt är det!
  Låt oss göra världen enklare och lättare att förstå genom att inte ifrågasätta
  så mycket!
  MvH Bonobono

  • INTE IFRÅGASÄTTA SÅ MYCKET??? Då tycker jag att du kan flytta till US!! Där säger ju politikerna ju öppet nu till folket att INTE ifrågasätta! Måste ju vara ”home sweet home” för dig! GUD hjälpe oss alla! Å jag är inte religiös!

 6. Murvlarna verkar tro att ”blodiga bilder” ska övertyga, bilder som rimligen inte borde publiceras alls då de inte har med själva frågeställningen, elefanten mitt i rummet, att göra. Vem som helst kan påstå vad som helst, och det är anledningen till varför rättsväsendet kräver bevis. Det är inget konstigt med det, inte ett dugg märkligt. Ingen kallas konspirations-teoretiker i de sammanhangen. Det märkliga vore om det inte vore så, DET vore verkligen oerhört konstigt. Och svensk media tycks ha skaffat en ”ståndpunkt” i frågan (eller kanske fått order?) som man med olika metoder försvarar. Man verkar ha levererat en ”produkt” (en ”vara” man likt säljare sedan ”står upp för” om en missnöjd kund återkommer med den). Man kanske lärt sig av de socialdemokratiska tankegångarna att sanningen är något man kan förhandla om, att den kan vara lite vad som helst…

 7. Du missförstod mig. När man öppnar upp en postning för att se kommentarerna så fanns det i gamla bloggen två länkar överst på sidan när man automatiskt kom till föregående eller nästa post med kommentarer. Om jag klickar på ”home” så blir det ett extra klick för att gå till nästa post för att se dess kommentarer. Det där är mest praktiskt när man varit borta ett tag och missat läsa flera av dina poster då går jag till senaste jag läst, öppnar kommentarerna, och stegar framåt till senaste poten.

 8. Det är motsägelsefull , brister och avvikelser på flera frågor som gör att vi tvivlar på USA,s berättelse om Ben Ladins död
  1 – Amerikanerna påstår att Ben Ladin begravdes i havet pga att andra länder vill inte ha hans kropp , Vilka länder de talar om
  2 – Amerikanerna säger att följde den strikta Islam lagen vid begravningen ( hur många muslimer som dödades av USA var priviligierade med begravning som det Ben Ladin beviljades ) att begrava en muslim i havet är otillåtet och olämplig för muslimerna

  3 – Vi fick höra att Ben Ladin hade inga datorer eller mobiltelefoner alls men nu hör vi att amerikanerna beslagtog massor med datorer och Ben Ladin hade planerat en attack mot pendeltåget i USA
  4 – De sa att Ben Ladin sköts i huvudet och nu säger att han sköts i hjärtat
  5 – Amerikanerna sa att CIA chefen var i Pakistan och ledde operationen på plats men nu säger de att han varken var i Pakistan eller såg operationen
  6 – De säger att Ben Ladin använde en kvinna som en mänsklig sköld och hon var obeväpnad men hon dog i striden , Var detta en feg självförsvar eller en kriminell handling

  7 – Amerikanerna säger att de har samarbetat med Pakistans regering men pakistanarna förnekar detta
  8 – Amerikanerna säger att Ben Ladin var obeväpnad , varför tog de inte honom levande
  Varje dag kommer nya detaljer som lämnar många obesvarade frågor om omständigheterna