Vilken sida ockuperar ambassaden?Nu ockuperas Libyens ambassad av några människor med oklar agenda, i vart fall har inte media berättat om de är pro-Gaddafi eller anti-Gaddafi. Men det lär vi snart få veta.

Aftonbladet berättar att någon av dem hotar att hoppa men av Aftonbladets bild framgår att en person står i fönstret på första våningen. Därmed är faran får hans liv tämligen liten, möjligen kan mannen bryta benen, få en hjärnskakning eller i värsta fall ryggskador. Men räddningstjänsten har enligt uppgifter i media blåst upp en hoppkudde under, lika bra det så slipper vederbörande sjukhusvård och skattebetalarna en massa extrautgifter.

AB: ”Polisen fick larm klockan 10.45 om att en grupp människor tagit sig in på Libyens ambassadör på Valhallavägen i Stockholm. Ingen personal ska ha funnits inne på ambassaden, men två väktare fanns i byggnaden. De lyckades inte stoppa personerna som trängde sig in.

– Byggnaden och delar av Valhallavägen är avspärrad. Ett femtontal polisbilar är på plats, säger Lennart Löfgren, informationsansvarig vid Stockholmspolisen.

– De hotar med att hoppa från fönstret och räddningstjänsten har blåst upp madrasser på gatan, säger Lennart Löfgren.”

Det ska bli intressant att höra vad de protesterar emot, det som ligger närmast till hands i nuläget är att de är pro-Gaddafi och protesterar mot det svenska deltagandet i NATO:s krig mot nationen. Det är rimligt, för man ska inte förledas att tro att Libyerna är emot Gaddafi, det är vissa som är det, andra inte. Vi lär under alla olmständigheter få information om saken inom en relativt snar framtid.

it Andra om: , , , , , ab ex dn svd123 sr svt gp


3 svar till “Vilken sida ockuperar ambassaden?”

  1. Dom är anti-Gaddafi och har målat terroristernas flagga på dörren. Staden är nu fylld med dieselpuffande lastbilar som inte kommer fram till hamnen för att miljöfanatikerna stoppade norra länken i 15 år…sicka dårar.

  2. Vi ville väl ha en ursäkt till att SÄPO skall kunna storma ambassaden och lägga vantarna på lite användbara hemligheter.