Victoria gravid?


Själv är jag motståndare till både euron och kronan, hur det går ihop avslöjas av rubriken. Skälet till densamma är ett TV-program som jag såg ett par minuter av igår, det var Ebba von Sydow som var inbjuden till något av Caféprogrammen där hon fick frågan om Victoria. Jag tolkade svaret som – vi får snart se, men i ärlighetens namn så var jag inte helt uppmärksam. Kungafjanteri attraherar mig nämligen lika mycket som kobingo.

Att folk gillar monarki kan jag möjligen förstå, tjusiga kläder och pompa och ståt, men själva begreppet ersätter ju egentligen demokrati vilket gör saken lite knepigare. Idag har vissa drabbats av byxångest för att de lämnade Storkyrkan som protest, ursäkterna virvlar i luften. Lagom till att snö och vinterkyla kommer drabba oss så kommer vi nog få den nyhet som vissa längtar efter, en bulle i ugnen eller vad det brukar kallas. Man väntar för säkerhets skull till veckorna efter att det börjar synas och jag bävar redan för att media ska få det totala utbrottet i kungafnatt, det blir nog en tuff vinter tror jag…

it , , , , , , , , , ab1 ex1 svd1 dn1


Ett svar till “Victoria gravid?”

 1. Det är också ironsikt att här står en man som har sin position genom arv och talar om det fina med demokrati att folk kan välja sina företrädare osv! Att hans förfader blev vald till kung för 200 år sedan! =Den senaste som valdes till kung m a o! -F ö så får kungen och övriga i kungafamiljen rösta har jag läst. Detta ända sedan 1974 års Regeringsreform. -Man kungafamiljen väljer att vara soffliggare, och det kanske är lika bra det i o f!
  Dessutom måste han och hans tronföljare vara ”sanna” lutheraner och medlemmar i Svenska kyrkan!

  Varför inte chansa föresten Carl Gustaf (utan efternamn, av släkten Bernadotte), och ställa upp i presidentval!
  Då kan du t o m bli katolik eller pingstvän om du vill!

  Här står de folkvalda och bockar och niger inför denne statstjänsteman som ärvt sin post genom sin pappas spermier. -En partiledare ber dessutom satstjänstemannen om ursäkt för att han och delar av hans partigrupp stormar ut ur den lutherska Storkyrkan sedan de känt sig kränkta av biskopen som ledde gudtjänsten!

  Vad gjorde de folkvalda i kyrkan i samband med Riksmötets öppnande föresten?
  Skiljdes inte kyrka och stat åt för flera år sedan? F ö skall väl politiken stå fri från religiösa regler?