Vi ska dö, säger bloggare


Nu har jag suttit i drygt två timmar och läst det mesta som står i tidningarna om svininfluensan. Jag gjorde det för att jag var nyfiken på ett mera generellt plan, efter det ägnade jag en bra stund åt att läsa bloggar och blogginlägg.

Rent allmänt så kan jag konstatera att media sammanfattar ganska väl den information som man känner till i nuläget, det är rätt mycket, men vissa av de experter som uttalar sig gör det på ett sätt som skapar rubriker, något som jag tror att de gör medvetet.

Det har dykt upp spambloggar också, annat var förstås inte att vänta. En blogg kallar sig ”svininfluensabloggen” och tar en eller två meningar från tidningsartiklarna, helt utan att tillföra egen text eller synpunkter. Men de har varit noga med att hänga på massor av reklam. Dessutom har det dykt upp en verksamhet som kallar sig ”Pandemiskydd” som spammar mängder av bloggar. Man säljer diverse ”tillbehör” och gör det på en förment seriös webbsida, men det känns väldigt amatörmässigt, något som förstärks av att man sitter och spammar bloggar på löpande band.

De har en vass konkurrent, nämligen närmaste Apotek. Det är antagligen där de köper sina produkter över disk och sedan lägger på lika mycket till på priset. Mycket oseriöst verkar det i alla fall vara.

En överläkare på Smittskyddsinstitutet blir citerad i en rubrik i SvD ”H1N1 kan ta över helt”. Det sade han säkert, men de mer lugnande beskeden hittade inte till rubriken. Expressen toppar med att ”landstinget vill kunna vaccinera på krogen och på nattklubbar”, och Aftonbladet med ”Nu drar det igång på allvar”. DN leder just i skrivande stund ligan över de mest sansade, men ledningen gäller bara rubrikerna enligt mitt sätt att se saken.

Mediebevakningen har annars börjat närma sig en gräns där informationen kan bli kontraproduktiv. Själv har jag inte varit med om något som ens kommer i närheten av detta, och då har jag ändå varit med i över 60 år.

h1n1

Jag skulle tro att vi inom de närmaste dagarna kommer att få se en del märkliga reaktioner beroende på den oro som ökar alltmer. Då är inte denna svininfluensa en riktigt farlig pandemi. Både fågelinfluensan och SARS har lett till allvarligare sjukdomstillstånd, men vi har ännu inte hört ansvariga politiker tala om att bygga en svensk vaccinfabrik. Men det kommer, och jag är helt övertygad om att ett antal politiska partier kommer att avge den typen av vallöften. För tyvärr så kan svininfluensan följas av andra pandemier som är betydligt allvarligare för dem som blir sjuka.

Extra intressant är det att följa bloggosfärens reaktioner. Föga förvånande så finns alla sätt att reagera där. En bloggare använde bara ordet ”DÖ” i rubriken, andra i sin tur tror att det handlar om en gigantisk konspiration av läkemedelsindustrin. En bra sak är att andelen människor som hävdar att de inte ska vaccinera sig ser ut att sjunka, i alla fall i kommentarerna på bloggar.

Intressant.se Andra om: , , , , , , , , t

ex12 dn12 svd123 ab123


17 svar till “Vi ska dö, säger bloggare”

 1. Med ökade antalet döda och flera incidenter av möjliga svininfluensa identifierat över hela världen ger oss anledning att vara oroliga
  Rädslan kanske inte nödvändigt men respekt för influensan är definitiv på sin plats

  Man ska också säga att vissa medicin företag vill tjäna pengar på eländet och detta genom att skrämma befolkningen som i sin tur tvingas att vaccinera sig , det handlar om stora summor
  Jag läste att svininfluensan är inte så farligare än säsong influensan som tar död på tusentals liv varje år

  Jinge
  Jag är lika gammal som du och vi är i riskzonen men det ska man inte tänka på alls , Vi får ta det som det kommer

 2. Varken jag eller mina tre barn, kommer att vaccinera oss. Den saken är klar och vi övertygar fler och fler att inte heller göra det.

 3. @Palestinier
  Färre barn och gamla smittas. Självklart så finns det många som är intresserade av att piska upp stämningen, nu när dels det ekonomiska läget är som det är i USA där många mäktiga intressen förlorar stora pengar, samt att den marknadsekonomiska religionen har kommit på skam. Vi kommer kanske att se en ny världsordning där vi inte luras att köpa via försåtlig reklam, utan skrämmas eller tvingas ge bort våra surt förvärvade slantar.

 4. De värsta smittspridarna är nog alla knegare som kommer att gå till jobbet även med tydliga symptom på influensan — de som inte tycker sig ha råd att stanna hemma eller de som tror att de är duktiga och avfärdar med ett ”äsch, — en släng av H1N1 bara”.
  Troligen skulle samhället tjäna på att dra ned många samhällsfunktioner till 50% redan den dagen den stora spridningen konstateras genom att tillfälligt ta bort karensdagen, underlätta extra semestrar och låta skolbarnen få extralov m.m.

  Oron för döden är alltid värd den filosofiska betraktelsen att utan död kan inte heller funnits något liv.
  Vi ska nog passa på att leva så gott vi kan.
  Här och nu.
  När eller varför vet vi ändå ingenting om.. :-)

 5. Om man säger såhär. Det här tycker jag är förundransvärt likt allt liv det blev över fågelifluensan och SARS. Lite förkylda blir vi varje år, influensa får vi varje år. Det är inte värt allt stohej. Skulle ingen inte uppmärksamma denna ”nya influensa” (med ingen menar jag media) så skulle folk inte vara rädda. Ingen skulle bry sig, alla skulle se det som en vanlig influensa, som folk kan dö av även av den. Att pilla i sig vaccin som inte är beprövat känns inte värt. Att bry sig överhuvudtaget känns inte värt. Det hela är överdramatiserat. Var det inte i mexico det hela startade? har någon hört nått därifrån?
  nä. dör gör vi ändå. varför ska man lägga ner energi på att vara rädd för en förkylning.
  bra inlägg :)

 6. Just det nature :) De lär oxå vara de flesta men kommer därför inte med i någon statistik heller.

 7. @mr Biz
  Visst är det väl så att karensdagen är borttagen tillfälligt för att få folk att stanna hemma …eller har jag fel?

 8. Tyvärr annarkia. Att ta bort karensdagen är inte möjligt utan lagändring eftersom det strider mot bestämmelserna i lagen om sjuklön och där står att vi ska ha en karensdag som innebär att ”sjuklön inte utges för den första dagen”.
  Ett tillfälligt undantag borde väl ändå vara rimligt?

 9. En läkare som jag känner (är aktiva i samma förening) berättade om hur många ”konferenser” man blir bjuden på. Det kan handla om allt från weekend i Prag/Rom/Paris till golfspel och safari i Sydafrika. Konferensdelen består i promoveringen av diverse läkemedel och behandlingsmetoder som läkemedelsföretaget som pröjsar för kalaset säljer. Vart går gränsen mellan reklam och korruption?

  Nu handlar det här om en ”vanlig” specialistläkare. Hur är det med överläkare, docenter osv? Dessa som bedriver forskning som kostar en hel del och som delvis finansieras av multinationella läkemedelsföretag? Kommer man att få medel nästa gång om man inte hjälper till att ”marknadsföra” ett visst preparat? …som exempelvis vaccin mot svininfluensan?

  Det ska i sammanhanget inte glömmas bort att läkarkåren är strikt auktoritärt – nästan på samma sätt som militären – det som sägs av en överordnad är lag och ingenting en läkare på lägre nivå törs ifrågasätta.

  Vi får inte vara blåögda och okritiskt svälja allt en viss virolog/överläkare/docent påstår – för dessa lever i symbios med multinationella läkemedelsföretag på ett sätt som få är medvetna om.

  Onekligen finns det stora intressen som vill att vi ska drabbas av panik om massvaccineras. Tänker man lite nyktert så är det svårt att förstå att det finns en befogenhet till oron.

 10. Jo, i det här landet är man uppfostrad att ingenting ska hända! Svenskarna ska i evighet leva tryggt och odödligt, även om hela jordklottet exploderar i tusentals bitar! :-)
  Allt kommer att ordna sig här! :-)
  …och staten kommer alltid att ta hand om oss!

  heheh…
  herre Gud!

 11. ”Det enda vi kan lära oss av historien är att vi inte lär oss något av historien”

  Oavsett vilken tid vi lever på, hur utbildad en människa är eller hur modernt vårt samhälle blir. Förblir människans största dröm lika primitiv och föråldring som dess historia.

  Ständigt drivande av dess girighet och drömmen om gudastatus, antingen genom att skaffa sig högre position eller genom att trycka ner sina medmänniskor till en lägre nivå.

  Och som en fri individ, bör man ifrågasätta allt, speciellt varje gång en ologisk händelse får större proportioner än vad den egentligen skulle ha orsakat, och var den ekonomiska vinsten finns.

  Antalet dödsoffer i hela världen steg på en månad från ca 2000st till 2180st, samtidigt som median matar oss med ständig rädsla utan att ge oss någon fakta.

  * WHO: Svininfluensan kan inte hejdas
  * WHO: Blixtsnabb spridning av svininfluensan
  * För första gången på 40 år har WHO klassat situationen med den nya influensan A/H1N1 som nivå 6 på den sexgradiga skalan

  Man börjar finna en ologisk ekvation med dolda parametrar och skrämselpropaganda som referat till händelserna 1918, utan att visa mer fakta om vad som skedde då. Ingen media rapporterade om de drabbade, de som på ett naturligt sätt skapade immunitet och tillfrisknade, intervju med de insjukna eller kartläggning om vad de befann sig i världen.

  Det enda vi vet idag är att ”vi skall skydda oss till varje pris, oavsett vad”.

  Samtidigt råder det total tystnad om vaccinet, vad det innehåller, dess bieffekter, dess bieffekter 1918, varför tillverkaren fick immunitet och godkännande att användas utan att ens testas.

  Redan idag kräver apoteket i Ungern recept från läkaren för att lämna ut Vitamin D (har fått det bekräftat via en vän i Ungern som jag skickade informationen till)

  xxx / Oseriösa länktips raderade. Ta ett och ett och berätta vem som säger vad och varför. Och låtsas inte vara palestinier nästa gång du hälsar på. / Jinge

 12. En annan Palestinier #12,

  Att apoteken i Ungern kräver läkarrecept för D-vitamin är intressant därför att D-vitamin är inte patenterbart. Vitamin D3 är givetvis en livsfarlig konkurrent för läkemedelsmaffian.

 13. En annan palestinier, du är ju någon sån där konspiratoriskt lagd person med tanke på de dåliga ”länkar” du förmedlar (youtube är i allmänhet inte någon tillförlitlig källa för någonting, snälla), och dessutom liberal om du nu tar den förvirrade gynekologen Ron Paul’s utsago som av någon vikt, det han sa var ju dessutom på basis av 1976′ års rädsla för en pandemi av (faktisk) svininfluensa efter ett utbrott på en militärbas i New Jersey, som inte blev någonting och en vaccinationskampanj inleddes oerhört snabbt (och ett hundratal blev allvarligt sjuka och avled) då den inte testats ordentligt.

  Dessutom är jag irriterad på de som påstår att ”fågelinfluensan” var en obefogad rädsla och något som är över; det är det inte. I nuläget är H5N1 endemisk i stora fågelpopulationer och således finns många möjligheter för exponerade människor, och konsekvent även många möjligheter för arthoppande mutationer. H5N1 skulle förövrigt kunna leda till en mycket allvarligare sjukdom än nuvarande 2009/A/H1N1’s pandemiska sträng.

  ”Samtidigt råder det total tystnad om vaccinet, vad det innehåller, dess bieffekter, dess bieffekter 1918”, vaccin mot 1918/H1N1? Du skojar.

  ”på ett naturligt sätt skapade immunitet och tillfrisknade” Vad sluddrar du om egentligen? När man tillfrisknar från en sådan infektion så uppstår antikroppar som erbjuder immunitet mot strängen i fråga, så vad är det du försöker säga med detta nonsens?

  Och dessutom är väl anledningen att vitamin D kräver recept att den kan ge förgiftning om man överdoserar.

 14. Till Emiru:
  Ehhh… jag länkade hel del om youtube där filmen inte är inspelad i något garage!
  Istället för att kritisera, bör du kolla samtliga källor innan du skriker ”konspiratoriskt”.
  Det jag försöket säga med immunitet på naturlig väg är hur bilden skulle ha varit om 1 000 000 drabbas, 999 995 tillfrisknar, 4 blir allvarligt sjuka och 1 dör. Skull man då ha samma bild som median ger oss?! Skulle man räcka armen för ett vaccin som inte ens är testat och där tillverkaren inte kan ställas till svars om något fel händer?

  Vitamin D – Överdosering
  ”Tillskott med D-vitamin har en gång i tiden hämmats av en rädsla för överdosering. Denna rädsla visade sig snart vara kraftigt överdriven. Omvandlingen till den aktiva formen sker i flera steg vilket är en inbyggd säkerhetsmekanism.
  Studier talar för att 100 mikrogram (=4.000 IE) D-vitamin per dag ger tillfredsställande nivåer utan biverkningsrisk. Referens: http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=6279

  Till Jinge:
  Skämtar du mig aprilo? Vadå låtsas?!
  Skall jag maila med mitt pass nästa gång?!
  Jag är och förbli en stolt palestinier, och skäms inte för det.
  Det enda jag försöker bidra med, är att folk själva skall söka efter information och ta ställning till om det jag lyckades hitta på nätet är sant eller ej.

  En annan seriös källa:
  Kolla själv vad vaccinet innehåller och googla på ”Squalene” samt mängden av det i vaccinet.

  Minns mig om 6 månade, då önskar jag av hela mitt hjärta att ni kommer att blicka tillbaka till denna dagen och skratta

  Lev väl och lycka till

  • En annan palestinier: Skämtar du mig aprilo? Vadå låtsas?!

   Skriv det där om Vitamin D på arabiska då. Som bekant så behärskar relativt många det språket här… :-)

   Jo det är väl ok att sprida information, men när det kommer klagomål så tvingas jag googla på rubbet så undvik det. Vitamin-D-grejen var lagom.

 15. Och hur säkert är det att tillverkaren inte kan ställas till svars? Det kan man ju alltid ordna om det finns faktiska skäl till det. Förövrigt så skulle vi höra samma sak om statistiken var som du sa (det är i nuläget inte så väldigt långt därifrån), men man bör inte chansa med sådana frågor då viruset snabbt kan ändra sin natur och bli farligare. Dessutom så är det som många har sagt att problemet inte nödvändigtvis är död eller ens svår sjukdom, utan även mild sjukdom kan kosta samhället avsevärt mycket pengar och påverka ekonomin.

  Naturligtvis finns det dem som vill spä på hysterin av olika anledningar (tidningar som vill sälja och läkemedelsföretag som vill kränga ut sina produkter), men det är faktiskt inte alls en god anledning att bara luta sig tillbaka och hoppas på det bästa.

  Det här med squalene är ju också det någonting som saknar faktiskt grund, lögner som sprids av kvackläkare som Mercola och hans här av fanatiker som sedan snappats upp av andra orelaterade konspirationsteoretiker. Squalene är någonting som förekommer normalt i människor, andra djur och växter och inte någon hälsofara.