(V)i sitter och kissar


En del yngre män, gossar som undertecknad ser dem, anser att det är omanligt att inte stå och kissa. Så är det givetvis inte, alla uppskattar en toalett som är ren och snygg, dessutom tycker knappast någon vuxen man att det är ”omanligt” att sitta och kissa.[column width=”47%” padding=”6%”]AB: ”Vänsterpartiet i Sörmland har tröttnat på kissnödiga med dålig precision. De vill införa sittvång på landstingets toaletter. – Det här kan låta som en skitfråga, men det finns en allvarlig framsida, säger Lasse Nilsson (V), politisk sekreterare för landstingsgruppen. Nu ska det bli slut på slabbiga toalettgolv.

Vänsterpartiet vill införa en regel inom landstinget att man bara får sitta och kissa på de flesta toaletterna. Partiets representanter i landstinget Sörmland säger sig både vara rädda om miljön på toaletterna och om männens hälsa. De hänvisar till medicinska rapporter som visar att urinblåsan töms bättre för män som sitter och kissar. Det i sin tur leder till minskad risk för prostataproblem och bättre sexliv enligt partiets motion, skriver tidningen Folket.” [/column] [column width=”47%” padding=”0″]V

Sedan kan jag tycka att det är underligt att en så självklar sak blir föremål för skriverier i landets största tidningar, men det är mycket som jag inte förstår. Toalettmiljön borde vara en självklar sak. Hemma kan man väl stänka som man vill så länge städjobbet hamnar på den kissande..
[/column][end_columns]
it Andra om: , , , , , , , , ab sr gp dn svd


12 svar till “(V)i sitter och kissar”

 1. Detta passar förmodligen in någonstans i diskussionen om män som upplever problem med att mansidentiteten är ifrågasatt. Det vill säga, diskussionen som annars brukar handla om färgen på småbarns kläder och om könsneutrala pronomen. För vissa män verkar det just nu vara oerhört viktigt att slå vakt om sådant som skiljer könen åt.

  • Ja och jag tycker att det är KONSTIGT minst sagt. Jag är man och hetro, men nog f-n kan jag sitta och kissa utan att min könsidentitet är hotad. Jag vet att jag är karl och hetro och kan visst sitta och kissa hur mycket som helst. Det bekommer mig ingenting, möjligen på offentliga toaletter eftersom vissa män har problem med saken.

   • Har inga problem med det heller och jag önskar att fler satt ner. Folk har ju en tendens att sikta så jävla illa och då är det bättre om de sitter ner.

 2. Det här är vad som gör mig less på V och det är detalj styrningen av vad vi gör. I detta fall hur vi ska kissa. Jag står eller sitter lika bra och kissar men blir förbannad om någon säger hur vi ska göra det. Som vi är 4 år eller något. Ska de ha polis övervakning också som sätter dit oss om vi står och kissar?

  Om det är manligt eller kvinnligt skitar jag fullkomligt i men ha staten att komma att säga hur vi ska kissa gör mig förbannad. Jag är själv vänsterpartist men sådana här beslut gör mig så less på vissa delar av partiet.

  • Det här är vad som gör mig less på V och det är detalj styrningen av vad vi gör. I detta fall hur vi ska kissa. Jag står eller sitter lika bra och kissar men blir förbannad om någon säger hur vi ska göra det. Som vi är 4 år eller något.

   :-)

   Om en sjukvårdspolitiker i Landstinget, som månar om städkostnader och smittorisker på sjukhusen öppnar käften, då blir du less på (V) !?

   :-)

 3. Noterade detta också! Tydligen så tömmar man blåsan bättre sittande – är det därför som kalsingarna alltid är lite fuktiga på framsidans insida? Fast vi har väl alla hört ramsan: ”Hur man än skakar sliter och drar, sista droppen alltid kalsongen tar?

  Har nu de sista dagarna suttit och pinkat och det kan nog stämma att man tömmer bättre, döma av fuktigheten i kalsingarna i vart fall : -)

  • Utan att vara någon expert på urologi tror jag att det här handlar lite om tid. Män som börjat få svårt att tömma blåsan helt, och därför riskerar att dra på sig jobbiga urinvägsinfektioner, kan vinna på att sitta och ”klämma” ett tag. Detta underlättas ju av om man får sitta i lugn och ro en stund, jämfört med att stressa vid exempelvis en pissoar.

   • Det kan stämma. Läser (som bäst) när jag skiter. Nu kan jag dessutom läsa när jag kissar också. Fantastiskt. Fast det känns som om man kissar på sig, när man sitter ner, liksom.

 4. (V) ”sitter väl i kisset” själva, med tanke på den arbetsmarknadspolitiska inställningen (att frivilligt FAS3 påstås vara oseriöst)..??

 5. I ”fråga doktor” sa en urolog för en tid sedan; det är väldigt viktigt att ”mjölka” de sista dropparna. Hur f*n kan jag mjölka när jag sitter? Finns nän särskild (V)hand för det?

  • Att ”mjölka” låter som en omskrivning för onani i mina öron; men varför skulle det var extra viktigt få ut de sista dropparna ur en någon medicinsk aspekt?