Vi måste ta oss ut ur EU!Vi har fått många försäkringar från våra politiker om att individens personliga integritet ska värnas i samband med EU:s kontakter med länder utanför EU. Men trots detta så skickas alla banktransaktioner i EU via SWIFT-systemet direkt vidare till USA, något som gör att amerikanska myndigheter ser vad du handlar, och när du handlar det. Det sägs att det ska vara för att stoppa terrorismen, men USA får information om när och var du handlar underkläder, och i vilka affärer du handlar. Dessutom får de reda på hur mycket pengar du har, och på vilka konton du har dem.

Ekot: ”Mängder av osorterade bankuppgifter lämnas fortfarande till USA från EU, för att bekämpa terrorism. Det sker trots att Europaparlamentet blivit lovat bättre kontroll av uppgifterna som lämnas ut. Men avtalet fungerar inte, enligt en utvärdering som har gjorts, och hela rapporten har hemligstämplats…

…– Trots avtalet som Europaparlamentet sagt ja till, som begränsar mängden data som EU lämnar ut, överförs fortfarande alla uppgifter, säger Sofie Int’veld, liberal EU-parlamen-
tariker från Nederländerna.”

Om svenska bankkunder visste att alla data om betalningar med kontokort/bankkort överförs till direkt USA, alla räkningar som betalas via svenska banksystem, kontoställningar och till vem eller vilka vi eventuellt betalar ut pengar, så skulle de självklart anse att deras egen personliga integritet var satt på undantag. Att USA har den fula vanan att alltid samköra sina register betyder att landets olika myndigheter vet lika mycket om våra vanor som de svenska bankerna.

När SWIFT-systemet infördes och USA skulle få ta del av data så var det endast vissa speciella transaktioner, men istället har det blivit så att EU överför allt, det berättar morgonekot idag. Och troligen sker överföringen i realtid, det innebär att ditt inköp av underkläder bokförs samtidigt i amerikanska myndigheters servrar samtidigt som det bokförs i din bank.

Att hävda att storebrorssamhället är infört, och det frivilligt, är definitivt ingen överdrift. Vi har inte en aning om hur den informationen används, det enda vi helt säkert kan veta är att våra svenska politiker villigt medverkar till det. Finland har börjat sätta sig på tvären, men jag undrar när svenska politiska partier kommer agera. T.ex. så har Vänsterpartiet uttalat sig radikalt om EU vid ett flertal tillfällen, men menar partiet allvar så borde man givetvis göra den här saken till en huvudfråga i valet 2014.


it Andra om: , , , , , , , , , ekot ab12 gp12 svd12


8 svar till “Vi måste ta oss ut ur EU!”

 1. Det här verkar ju inte klokt. Fullständigt horribelt faktiskt. Och med bankernas nedmontering av och vägran att hantera kontanter så är vi ju mer eller mindre hänvisade till det totala kontrollsystemet.

  Vi anser att det är säkrare att inte använda kontanter hävdar bankerna. Jo pyttsan, säkrare för vem? För dem som med lätthet kan kontrollera betalningar hit och dit överallt?

  Hur kan det vara möjligt att vi i 21 århundradet ska behöva återgå till byteshandel för att inte bli kontrollerade in på bara kroppen?

  Nu kommer någon/några naturligtvis att börja tala om bakåtsträvare och andra epitet. ’Vill använda kontanter alternativt byta grejor, tycker det är idiotiskt med dumfåner etc’, hur korkad får man va?! ’Jag har minsann inget att dölja’ fortsätter sedan raskt ett flertal av kontrollsamhällets tillskyndare…

  • Du har helt rätt, lingon. Men stordelen av folket är vansinnigt aningslöst, de har blivit itutade att det är omodernt med kontanter men tar inte till sig nackdelarna med alternativet. Hur var det tyskarna sade ? De kallade oss ”die dumme Schweden” …

 2. Allt bockande och bugande inför Eu är just anledningen till att jag röstat Pirat de senaste valen, hoppas verkligen fler vågar säga nej snart för det är absurt hur stort och sjukt EU är just nu >_<

 3. EU framställs så oskyldigt i medierna, en samarbets-klubb utan någon som helst tvångströja inblandad. Synd bara att man måste bete sig exakt SOM OM man vore med i EMU även där, ekonomin ska vara anorektisk på precis samma sätt. Det har svenska politiker valt att inte berätta. En tidigare (s) topp sa ju rakt ut som det var/är: att man fått EMU-ekonomin runt halsen med hänglås, fast man inte har tillträde till rummen där EMU-besluten fattas genom att ”bara” vara EU-medlem. EU/EMU är ett antingen/eller beslut, inte ”ja lite grann” & ”nej till det andra”. Det tror jag 90% av svenskarna inte begripit..

 4. ”så skulle de självklart anse att deras egen personliga integritet var satt på undantag”

  Jo och det hade varit ett problem om vi levt i ett land som tex Schweiz där man har banksekretess och personlig integritet men i ett land som Sverige där banker skickar kontrolluppgifter till staten och där banksekretess och integritet i princip saknas så har det där inte en sån stor betydelse. Varken V eller (s) har ju direkt stått på barrikaderna för försvar av den personliga integriteten tex när angiverilagar införts så därför ham man inte så stor trovärdighet just i de frågorna. Det är ju snarare så att dom (och då särskilt s) varit de som monterar ned den personliga integriteten.
  Minns tex Socialdemokratiska Arbetsplatsorganisationen (”SAPO”) och IB.
  Vad hade hänt om det tex i Storbritannien hade kommit fram att regeringspartiet (oavsett om det var Tory eller Labour) hållit sig med ett eget och olagligt ”MI5”.
  Då skulle den regeringen fått avgå. Men så blev det ju inte här.
  Personlig integritet kan bara förloras där den finns.

  • Aha, så du menar att befolkningen får skylla sig själva, även om de är omedvetna om att de blir drabbade när de utsätts för något, och att det i alla fall inte spelar någon roll? Dvs Die Dumme Schweden. Jaja, du har naturligtvis helt rätt, varför ska man bry sig om någon personlig integritet och framförallt att det stora landet i väster får tillgång till stora delar av ens privatliv när man är lever i ankdammen? ;-)

   Såvitt jag förstått så har i alla fall inte mcfpkd reagerat emot de uppgiftsöverföringar Jinge pekat på i sin text, men i likhet med andra omedvetna personer i min omgivning har jag väl inte heller varit medveten om att det var så illa. Och det är klart då har ju inte heller jag kunnat reagera. Har man ingen öppenhet och diskussion om frågor så blir naturligtvis inte heller människorna medvetna om vad som händer.

   • Sorry, tyrkfel. Man är naturligtvis inte en lever i ankdammen. Däremot lever man i ankdammen. ;-)

 5. Milda Makter! Är detta sant? Om detta nu stämmer så är det väl bara början på en mardröm. Hoppas min IP-tunnel fungerar!