Vem tjänar på detta?
I morse spelade de upp ett inslag i Ekot som tydligen kommer ursprungligen från radions P4. Det spelar ingen roll vilket, jag tycker att var och en bör lyssna på inslaget och fundera över vilket slags konsekvenser den beskrivna verkligheten kommer att få.

Ekot: ”Polisen i Södertälje har en lista på 20 lokaler där kommunens tjänstemän inte får gå in utan poliseskort eller skottsäker väst. Fyra av de lokalerna tillhör det fastighetsbolag som den moderate riksdagsmannen Metin Ataseven är delägare och före detta VD och styrelseordförande för. – Det klart det är allvarligt, det är som när brandkåren och ambulanser inte rycker ut när ungdomar kastar sten. Det är klart det är allvarligt. Men det är ett samhällsproblem, säger Metin Ataseven. De 20 lokalerna på listan är stadens fest- och föreningslokaler, lokaler som polisen anser inte är säkra nog för tjänstemän som ska utföra kontroller.”

I Södertälje så är SD:s systerparti, Nationaldemokraterna, tämligen stora. Hur det är med SD vet jag inte, men de sitter väl också i stadens fullmäktigeförsamling antar jag. Men lyckas inte kommunen komma till rätta med de svårigheter som beskrivs så kommer samtliga bruna partier att växa sig starka. Det borde rimligen vara ett nationellt intresse att få lag och ordning i kringelstan, regeringen borde peka med hela handen.

it Andra om: , , , , , dn ex svd


6 svar till “Vem tjänar på detta?”

 1. ”Men lyckas inte kommunen komma till rätta med de svårigheter som beskrivs så kommer samtliga partier, utom de bruna, att växa sig starka.”

  Kan du utveckla? Jag skulle snarare tro att de bruna partierna är de ENDA som skulle växa sig starka om eländet får fortsätta.

 2. Jag spenderade mycket tid i våras i Södertälje och jag märkte inte något, men det gör man inte som turist i tillvaron, förvisso. Bruna poliser bakom listan och rekommendationen är väl inte heller otänkbart.

  Inte för att jag har fördomar… :D

 3. SD har 5 (varav 1 är vakant)och ND 2 i kommunfullmäktige i Södertälje.
  Fullmäktige består av 65 ledamöter.

 4. Jag som trodde att Reinfeld hade fixat utanförskapet, det har han ju så länge haft mandat för…
  Något som han stolt brukar uttrycka, när han genomfört
  en och annan odemokratisk
  ”reform”
  på de svagas bekostnad!
  ”Vi har mandat.”
  Men det här är kanske för svårt?,

  Han är ju inte mer än människa.
  Fastän en riktig statsman, förstås. Om man ska läsa
  och tro på vad Lena Mellin skriver.

  • Fastän en riktig statsman, förstås. Om man ska läsa och tro på vad Lena Mellin skriver.

   Ajj, jag håller just på att skriva lite om Mellinskan.. :-)