Vem svarade för dödsskjutningarna på Maidan?


Den nya regeringen i Ukraina efter statskuppen i februari 2014 sa att den skulle utreda vad som hände på Maidan. Det har inte hänt. Den här rapporten hjälper oss att förstå varför.

Ivan Katchanovski, forskare i Östeuropeiska studier är den enda forskaren i världen som sammanställt alla vittnesmål från Maidan-massakern och från dom rekonstruerat händelsen. Han forskning visar på att det var en grupp kontrollerad av oppositionen som utförde massakern från byggnader kontrollerad av oppositionen. Ukraina-bulletinen

Min nya uppdaterade och utökad video med engelskspråkiga undertexter ger en video-rekonstruktion av Maidan-massakern på människor som protesterade och på polis. Den innehåller synkroniserade fragment av många videor av Maidan-massakern, i synnerhet videor av krypskyttar på Maidan och 55 vittnesmål från krypskyttar under själva massakern. Här presenteras innehållsanalys av videon och resultaten av rättsmedicinska undersökningar. Den visar att den absoluta majoriteten av Maidan-demonstranterna och polisen sköt från byggnader på Maidan som kontrollerades av oppositionen. Regeringsundersökningen förnekar förekomsten av sådana krypskyttar.

Detta är en online videopresentation av föredrag som är förberedda för presentation vid 2018 års årsmöte i American Political Science Association i Boston ”Regimes and Societies in Conflict: Eastern Europe and Russia since 1956” conference by the Institute for Russian and Eurasian Studies at Uppsala University and the British Association for Slavonic and East European Studies.

Jag har tidigare (28/1 2017) publicerat en ingående rapport om Ivan Katchanovskis forskning Dödsskjutningarna på Maidan – vetenskaplig rapport: USA-stödd ”false flag”

Utdrag ur rapporten.


Denna vetenskapliga rapport analyserar en stor mängd uppgifter/bevis från olika offentliga källor om denna massaker och morden på särskilda demonstranter. Kvalitativ innehållsanalys innehåller följande uppgifter: cirka 1 500 video-filmer och inspelningar på internet och TV-sändningar i massmedia och sociala medier i olika länder (cirka 150 gigabyte), nyhetsinslag och inlägg på sociala medier av mer än 100 journalister som bevakar massakern från Kiev. Dessutom 5 000 foton och nästan 30 gigabyte av allmänt tillgängliga radio-avlyssningar av samtal mellan krypskyttar och befälhavare från den särskilda Alfa-enheten i Ukrainas säkerhetstjänst och interna trupper, och inspelningar av rättegångar om Maidan-massakern. Denna studie använder också fältforskning på platsen för massakern, ögonvittnesrapporter från både Maidan demonstranter och befälhavare vid regeringens specialenheter, uttalanden från både tidigare och nuvarande regeringstjänstemän, uppskattningar av ungefärliga ballistiska banor, kulor och vapen som används, och typer av sår bland både demonstranter och polis. Denna studie kan presentera en exakt tidsplan för olika händelser i massakern, platserna för både krypskyttar och regeringens krypskyttar, och specifik tidsplan och plats för nästan 50 demonstranternas död. Det analyserar även kortfattat andra allvarliga fall av våld under och efter ”Euro-maidan.”
Ukraina Maidan
Den akademiska undersökningen drar slutsatsen att massakern var en ”false flag”-operation som rationellt planerades och genomfördes med målet att störta regeringen och genomföra ett maktövertagande. Den påvisar olika bevis på inblandning av en allians av de högerextrema organisationer, specifikt Högra sektorn och Svoboda, och oligarkiska parter, såsom Fäderneslandet. Dolda skyttar och observatörer fanns i åtminstone 20 Maidan-kontrollerade byggnader eller områden. De olika bevisen för att demonstranter dödades från dessa byggnader och område inkluderar cirka 70 vittnesmål, i första hand genom Maidan-demonstranter, flera videor av ”krypskyttar” som siktade mot demonstranter från dessa byggnader, jämförelser av positionerna för särskilda demonstranterna vid tidpunkten för deras död, av deras sår och effekter av skatten. Studien påvisar olika videor och foton av beväpnade ”krypskyttar” på Maidan och observatörer i många av dessa byggnader.
Denna rapport presenterar konsekvenserna av dessa fynd för att förstås regeringsskiftet i Ukraina, inbördeskriget i Donbas, det ryska militära ingripandet i Krim och Donbas, och en internationell konflikt mellan väst och Ryssland om Ukraina.


7 svar till “Vem svarade för dödsskjutningarna på Maidan?”

 1. Ryssland destabiliserar varje ukrainsk regering som inte är allierad med och underställd ryska intressen. Varje gång.

 2. Som man bäddar får man ligga!
  https://www.rt.com/business/437581-ukraine-labor-catastrophe-people-flee/

  Arbetsmigration från Ukraina har ökat under de senaste fem åren. Förutom Ryssland och Polen flyttar ukrainare till Slovakien, Tjeckien, Ungern, Lettland, Litauen, Estland och Spanien.
  Nästan en miljon ukrainare lämnar landet varje år, enligt ukrainska utrikesminister Pavel Klimkin, varning för att landet kommer att möta allvarliga arbetskraftsbrister under kommande år.
  ”Vi är verkligen i en katastrofal situation med en miljon ukrainare som lämnar varje år,” sade ministern i en intervju med ukrainska ICTV.
  Klimkin sade att Polen ensam har fått ungefär 1,4 miljoner ukrainare nyligen, och att nästan 30 procent av befolkningen i västra polska staden Wroclaw nu pratar ukrainska.
  Enligt Ukrainas utrikesministerium bor cirka tre miljoner ukrainska invandrare för närvarande i Ryssland, och upp till två miljoner i Polen
  Kiev uppfattar enligt sig arbetskraftmigration som det näst största hotet mot landets nationella säkerhet. Enligt en undersökning som gjordes av Research & Branding Group i juni i juni var 33 procent ukrainare redo att lämna landet för gott och flytta till ett annat land för permanent bosättning.
  Den nuvarande situationen förväntas förvärras under de kommande åren, enligt ukrainska vice minister för socialpolitik Olga Krentovska. I april sade hon att den nuvarande arbetskraftens migration skulle leda till arbetskraftsbrist som kommer att sätta Ukrainas ekonomiska stabilitet i fara på bara några decennier.
  Kiev har överklagat ukrainare som lämnar landet och försöker övertyga dem att välja europeiska länder över att migrera till Ryssland. Förra veckan sade ukrainska infrastrukturminister Volodymyr Omelyan att Kiev får ta bort alla återstående kollektivtrafikförbindelser med Ryssland, som inkluderar passagerartåg och bussar på grund av nationella säkerhetshänsyn.
  Ukrainas befolkning har sett en dramatisk nedgång sedan landet förklarade sitt oberoende från Sovjetunionen 1991. Från sin topp i 1993 på mer än 52 miljoner människor hade landets befolkning minskat med nästan 10 miljoner i slutet av 2016 enligt officiella siffror. Det är en nettoförlust på 18 procent.

 3. Lite mer om Ukraina:

  ”Han är journalisten som startade revolutionen i Ukraina och fick tusentals ukrainare att gå ut på gatorna och protestera. Det var Mustafa Nayyem som – indirekt – tvingade den proryske presidenten Viktor Janukovytj att lämna Kiev. Fyra år senare möter Kurdo Baksi honom i centrala Stockholm. ”

  file:///F:/A%20GTT%2018-5%20(Akustik)/Han%20startade%20Ukrainas%20revolution%20%20%20Journalisten.html

  • Länken är borta. Mustafa Nayyem är från Kabul i Afghanistan. Ja han hade en framträdande roll i protesterna på Maidan som medförde dödsskjutningar av oskyldiga civila och blev sedan politiker ” From Autumn 2015 until June 2016 he had been part of an attempt to form a political party around then Governor of Odessa Oblast Mikheil Saakashvili with members of the parliamentary group Interfactional Union ”Eurooptimists”, Democratic Alliance and possibly Self Reliance until this projection collapsed in June 2016.[15]” (Wikipedia).