Vem betalar resan?

För vanliga människor så måste Madeleine Bernadottes flackande i världen te sig märkligt. Hon har haft ett förhållande med en person som samtidigt umgåtts med andra kvinnor i smyg. Trist, men sådant händer och jag skulle gissa att det trots allt inte är speciellt ovanligt.

AB: ”Prinsessan Madeleine ställer nu in alla offentliga uppdrag – inklusive lysningen för Victoria och Daniel. – Hon behöver privat tid, säger hovets informationschef Nina Eldh. Under gårdagen kom hovet med det oväntade beskedet: Prinsessan Madeleine ställer in alla sina offentliga uppdrag – och kommer inte på någon av kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings tre lysningar. Enligt vad Aftonbladet erfar beror det på att Madeleine nåtts av nya uppgifter om Jonas Bergström. Därför väljer prinsessan att ännu en gång lämna Sverige och ta sin tillflykt till USA.”

Förra gången reste Madeleine till New York, om hon reste med något av regeringsplanen eller om hon flög första klass med ett flygbolag känner jag inte till. Nu har det, enligt tidningarna, fram-
kommit nya uppgifter om Jonas Bergströms eskapader vilket gjort att Madeleine nu tagit med sig väninnan Lovisa de Geer och flugit till Miami, Florida. Hur hon reste framgår inte nu heller, men vi vet vilka som betalar dessa resor och själva vistelsen.

Hur det känns för en undersköterska på Sundsvalls Lasarett som befinner sig i samma situation kan jag inte veta säkert, men jag förstår att hon inte kan beordra fram ett regeringsplan och låta sig själv och en kamrat flygas till Miami. Även om de åkt reguljärflyg så är det en högst betydande kostnad som undersköterskan aldrig skulle ha råd med. Dessutom har hon ett arbete att sköta och kan inte flacka världen runt bara för att hon blivit försmådd och bedragen.

Det är skillnad på folk och folk och det är givetvis bra att alla kan se det.

i Tags: , , , , , , , , ab123 ex123 svd dn t

  14 comments for “Vem betalar resan?

 1. Kurt
  27 maj, 2010 at 04:27

  För de flesta av oss andra är det ju arbetslinjen som gäller, vi kan inte sjukskriva oss med motiveringen att vi behöver privat tid. Hon har nog inte rest med regeringsplan, de är alla mycket upptagna av regeringen (Carl Bildt reser ju upp hela UD:S budget) plus det exemplaret som står trasigt i Afghanistan.

 2. Sven O
  27 maj, 2010 at 05:59

  För svenskarna gäller helt andra villkor än för de kungliga. Det enda raka är att göra sig av med denna belastning så snabbt som möjligt.

 3. Sara
  27 maj, 2010 at 07:30

  Tillhör man en ”vanlig” familj så ska man minsann infinna sig på arbetsförmedlingen dagen efter att ens barn dött, men tillhör man kungliga familjen så är det självklart med betald semester om man gör slut med sin pojkvän…
  Dessutom är det de ”vanliga” familjerna som ska betala notan för hennes semester.

  • 27 maj, 2010 at 07:48

   De har betald semester året runt till och med…

 4. Martin
  27 maj, 2010 at 07:36

  Hur gammal är Madeleine? 17 år eller? Fast av Viktorias bröllop framgår att de tittat alldeles för mycket på amerikanska romantiska komedier.

  Välkommen till verkligheten Madde! Om du nu bara kunde hantera det som en vuxen och inte vältra dig i självömkan.

  Förkasta den bild och den norm om tvåsamheten som du lärt dig på TV. Verkligheten är något annat och ärligt talat den är vackrare än fantasin. Där villkorslös kärlek existerar, där män älskar och uppfostrar barn de inte är biologisk far till.

  Fast självömkan, tror inte det. Tror det mer är en ursäkt att festa loss ordentligt och skita i det man måste göra.

 5. Linda
  27 maj, 2010 at 08:07

  Jag är egentligen inte emot monarkin (kanske blir det efter det här), men håller helt med om att det är ett beteende som ingen vanlig Svensson skulle komma undan med. När jag och sambon sedan 5 år tillbaka bröt upp var jag på jobbet inom några dagar – fanns ingen möjlighet till ”privat tid” i Miami med bästa vännen…

 6. Sara G
  27 maj, 2010 at 08:11

  Vem som bekostar Madeleines nöjesresor och dyra klädinköp är och förblir hemligt. Det är inte meningen att vi som betalar med skattemedel ska ha något som helst aning om hur apanaget använts…
  För kungafamiljen gäller inte vanliga demokratiska regler. De kan förmera sina förmögenheter nästan hur mycket som helst och det är vi som får stå för det mesta!
  Det enda vi vet är att vi kommer att få punga ut med mer än hundra miljoner till bröllopet – och sedan multum för den helt arbetsföre blivande kungliga högheten prins Daniel, hertig av Hallands levnadskostnader som svensk prins!

  Om allt hade gått rätt till så skulle Madeleine omedelbart tagit kontakt med Försäkringskassan och se om de godkänner hennes kärlekskval som sjukdom.
  Annars borde det ha blivit Arbetsförmedlingen från dag ett.

  Jag är så urless på allt som gäller den helt konstruerade kungliga familjen.
  Företeelesen är så odemokratisk som något kan bli – och skandalöst.
  Fast det skriver inte den lojala högerpressen ett dugg om…

 7. Micke W
  27 maj, 2010 at 08:41

  Vi får väl hoppas att prinsessan kan uppvisa ett läkarintyg så att hon inte blir uppsagd på grund av arbetsvägran.
  /Micke W

  • 27 maj, 2010 at 08:44

   Jag tror inte kungahuset har förstått var ett prinsessbröllop ställer till med…

 8. nature
  27 maj, 2010 at 10:29

  Till Madelens försvar vill jag lägga ut följande; tänk på att prinsessan inte alls har samma starka sociala skyddsnät som t ex en undersköterska på Sundsvalls Lasarett har – för att vara jämlig gemte sina medmänniskor är det bästa sociala skyddsnät man kan ha. Ty du kan ALDRIG vara vän med någon som inte är dig jämlig!

  Jag är själv utbildad mentalskötare samt undersköterska och jag kan vittna om att på Huddinge sjukhus, i vart fall på nekrologen, så fungerar skyddsnätet i fikarummet, mellan jämlika arbetskamrater hysta bra för svikna samt övergivna kvinnor! För betänk att mot brusten kärlek, hjälper inga pengar eller titlar i världen. Jag förstår inte hur ni kan vara så hjärtlösa mot prinsessan? Hur skulle ni själva må, om er parter fick utrymme i alla medier, och där lade ut texten om ert intima liv.

  • 27 maj, 2010 at 10:39

   tänk på att prinsessan inte alls har samma starka sociala skyddsnät som t ex en undersköterska på Sundsvalls Lasarett har

   Vikke svammel!

   Hur skulle ni själva må, om er parter fick utrymme i alla medier, och där lade ut texten om ert intima liv.

   Nä men, det har han ju inte gjort?

 9. 27 maj, 2010 at 17:18

  Reagerar också på den stora skillnaden mellan folk och folk….

 10. Micke W
  28 maj, 2010 at 20:11

  Ett rätt kul inlägg i AB angående att utebli från jobbet.

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article7197066.ab

  /Micke W

 11. neon
  14 juni, 2010 at 13:41

  Fungerande mailadress? / Jinge

Comments are closed.