Varför ställde Bodström upp?

För mig känns det som ett mysterium att Thomas Bodström ställde upp i valet i år. Möjligen kunde han ha gjort det för att hjälpa partiet, men reaktionerna idag blir i så fall lite märkliga. Ställer man upp i ett val till Riksdagen så förutsätter givetvis väljarna att man har för avsikt att sköta jobbet som riksdagsledamot, inte flytta till andra sidan Atlanten.

AB: ”Aftonbladet träffar Thomas Bodström i hans nya hemstat Massachusetts. De fyra barnen har redan börjat skolan. Tanken har hela tiden varit att de ska stanna ett läsår. Drömmen att bo utomlands har de haft ända sedan Thomas Bodström blev minister i oktober 2000. – Jag har verkligen velat göra det här med min familj. Men riksdagsplatsen betyder väldigt mycket, det är det finaste uppdrag man kan ha. Thomas Bodström har ännu inte bestämt sig. Han pratade i går med sin fru Helén och med socialdemokraterna Ibrahim Baylan och Sven-Erik Österberg. Sent i natt skulle han också söka S-ledaren Mona Sahlin.”

Jag ser inte några som helst svårigheter med denna sak. Betyder riksdagsplatsen så mycket som han säger så får han väl tillbringa semestern och julledigheten i USA. Ska vi skattebetalare stå för hans lön så ska han också vara närvarande och göra skäl för den. Det kan han givetvis inte göra från Massachusetts, har han dessutom begärt att få föräldraledigt på oriktiga grunder så är det förvånande, han borde som jurist relativt enkelt kunnat lista ut att de regler som gäller i Sveriges Riksdag inte medger den sortens ledighet i den omfattning han har begärt.

Man kan givetvis skriva spaltmeter om detta eftersom Bodström gjort sig själv till en av Riksdagens mer kontroversiella politiker. Han är socialdemokrat men sitter själv i ett riskkapitalbolags styrelse och ser uppenbarligen inga problem med detta. Under valrörelsen förespråkade han att FRA-lagen skulle rivas upp, samtidigt så har han själv varit en av tvångslagarnas främste förespråkare. Han har varit med och formulerat de lagar som i praktiken innebär att polisen kan sätta upp kamera- och ljudinspelning i just ditt sovrum trots att du inte ens misstänks för något brott.

Polisen ska självklart ha långtgående möjligheter att spana på kriminella, men den personliga integriteten för dem som inte är misstänkta för brott ska skyddas. Att en justitieminister, som han var då, ens kan komma på tanken är häpnads-
väckande. Om Thomas Bodström tror att väljarna ska vara solidariska med honom så tror jag att han har misstagit sig. Han har givetvis rätt att tillbringa hur många år som helst i USA, men ställer man upp till val för riksdagsperioden 2010 till 2014 så ska man givetvis sitta i Riksdagen under den perioden.

Kan han inte det så ska han givetvis omedelbart se till att efterträdas av någon av dem som stod efter honom på valsedeln. Mona Sahlin kan knappast agera i en annan riktning eftersom det skulle skada partiet.

it , , , , , , ab1234 ex123 dn svd12 r

  14 comments for “Varför ställde Bodström upp?

 1. Sören
  14 oktober, 2010 at 11:08

  Han måste avgå, och det gör han säkert.

 2. Celsius
  14 oktober, 2010 at 11:15

  Hoppas han söker asyl och stannar där!

 3. Rogge
  14 oktober, 2010 at 11:33

  Hur korkad är han egentligen? Tror han att han står över de regler som gäller för riksdagsledamöter eller har han helt enkelt inte tagit reda på vad som gäller? Inget av alternativen känns ju speciellt hedervärda för en av våra förtroendevalda. Han verkar inte ens ha tänkt igenom att han skulle kunna få nej, utan ska nu fundera på situationen tillsammans med sin fru och S-ledningen. Man tar sig för pannan. Har karln ingenting innanför pannbenet?

 4. nature
  14 oktober, 2010 at 12:47

  Samt att han förespråkar drogtester – men inte för honom själv???

  • 14 oktober, 2010 at 12:52

   Jepp, och det är fler i Riksdagen som behöver lämna pissprov…

 5. Mikael Högfors
  14 oktober, 2010 at 13:05

  Jag blir inte klok på alla dessa sossar som envisas med att svartmåla kapitalismen samtidigt som de ser USA som sitt andra hemland.Kan de vara så att de har så mycket moral att den är dubbel?

  • Kamelsilaren
   14 oktober, 2010 at 23:43

   Många av pamparnas barn blir så där, farsan har stoppat i dem alla politiskt korrekta kodord med morgongröten, och ungen har aldrig lärt sig tänka själv. Mona Sahlin är ett annat fall.

 6. KalleB
  14 oktober, 2010 at 15:18

  Jag vet inte:

  Kanske han hade hoppats på högre höjder efter förra valförlusten,men så blev det inte.
  Kanske han ställde upp som valmagnet som tack och adjö?

  Troligen anses han umgås privat med lite för höga ”kapitalister” för att det skall kännas bekvämt efter tex Perssons svek.

  Ingen aaaning,men han kanske kommer igen om fyra år?

 7. Lars Allsta
  14 oktober, 2010 at 16:46

  Sådan far sådan son , Vadå vänster ??? Han platsar hos SD

 8. åggepågge
  14 oktober, 2010 at 16:48

  När man läser era kommentarer och det gäller samtliga 7+1 före mig så blir man först förbannad och därefter insiktsfull. Ni reagerar som snattrande kärringar- den här kommentaren kommer du väl inte att tordas släppa igenom – och vet minnsann hur det är utan att ha tänkt igenom problemet över huvud taget. Sicket tomt leksaksvänstertjatter.

  Naturligtvis vet Thomas hur det är med reglerna ! Inte nog med att han suttit i riksdagen i många år och varit justitieminister han är ju delägare i en av de advokatbyråer i landet som är aktivast i jämlikhets och diskrimineringsfrågor. Detta är hans hemmaplan.

  Thomas B är en av de få riksdagsledamöter idag med sinne för teatrala effekter. Min första tanke var att han gör en liten aktionsteater av detta för att se vad det kan leda till i sakfrågan. Eftersom han inte längre är talesman för partiet i justitiefrågor kan han förena nytta med nöje.

  Vi får helt enkelt se vad det materiella innehållet i denna lilla etikettskonflikt egentligen är. Nästa vecka får vi besked.

  • 14 oktober, 2010 at 17:04

   ”När man läser era kommentarer och det gäller samtliga 7+1 före mig så blir man först förbannad och därefter insiktsfull. Ni reagerar som snattrande kärringar- den här kommentaren kommer du väl inte att tordas släppa igenom – och vet minnsann hur det är utan att ha tänkt igenom problemet över huvud taget. Sicket tomt leksaksvänstertjatter.”

   Nej det är faktiskt så att jag strukit några av dina kommentarer på grund av deras låga kvalitet, och jag gissar att det kommer fler av samma sort.

   Det är lite synd faktiskt, ditt koleriska utbrott gör att de allra flesta missar resten av budskapet, alla förstår direkt att den utbildning du förmodligen har inte består i vare sig psykologi eller pedagogik. Själv tycker jag att din kommentar tenderar att lukta grinig gammal gubbe, och så länge det är min blogg så kommer jag förbehålla mig rätten att stryka sådant som jag anser vara tjafs.

   Man skulle ju kunna tro att det var fredagskväll, å andra sidan har jag hört att det bara är amatörer som super fredagskvällarna.

 9. Nils
  14 oktober, 2010 at 19:29

  Han platsar bäst bland bilderbergarna i USA.

 10. Hej
  14 oktober, 2010 at 20:41

  men nog borde man väl kunna få tjänstledigt ett halvår eller så
  oavsett jobb och namn?

  i det vanliga arbetslivet hade ju detta kunnat beviljas om arbetsgivaren så ville…

  och detta var ju ingen hemlighet inför valet
  det visste ju alla om som röstade på Bodström
  att han planerade att vara borta från Sverige ett tag

  riksdagen framstår som en totalt omodern gammal relik

  • 14 oktober, 2010 at 20:45

   Han borde ha fått ledigheten innan han drog iväg, nu har han sumpat den chansen.

   Skulle din arbetsgivare acceptera att du flyttade till USA innan du fått ledigheten beviljad?

   Varför ska riksdagsledamöter med en månadslön på 60 000 och ett begränsat antal arbetsdagar ha den typen av rättigheter?

   Det tycker inte ens såssar.

Comments are closed.