Varför ska regeringen be om ursäkt?

Nu seglar ytterligare en storm upp – som i ett vattenglas. Facket på Försäkringskassan kräver en ursäkt från Christina Husmark Pehrsson efter den debatt som blossat upp i media, något som jag tycker känns mycket underligt.

AB: ”Siv Norlin, ordförande för 8 500 av Försäkringskassans anställda, kräver en ursäkt av socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson efter den senaste tidens sjukförsäkringsdebatt. – Vi bli utpekade som de som jagar de sjuka, men vi tycker att det är regeringen som ställer de här kraven, säger ordföranden för ST-facket vid Försäkringskassan till Svenska Dagbladet.”

Vare sig facket eller väljarna kan rimligen vara förvånande över det faktum att en högerregering ger sig på de som har det sämst, oavsett om det är sämst ekonomi eller sämst hälsa. När Reinfeldt talade om arbetslinjen så menade han givetvis vartenda ord. Folk ska inte ligga hemma och vara sjuka, man ska inte heller ha kvar en rimlig ersättning från A-kassan. De långtidssjukskrivna, förtidspensionärerna och ålderspensionärerna ska få sämre ersättning.

Jag begriper uppriktigt sagt inte vad folk bråkar om. Har man röstat in en borgerlig högerregering, trodde man verkligen på att den var mer ”socialdemokratisk” än socialdemokraterna? De flesta måste rimligen ha sett att sossarna glidit allt längre åt höger, var det ingen som undrade när Patron Persson började bygga sig en herrgård? Var det ingen som reagerade när socialdemokraterna blev marknads-

liberal
fundamentalister och när alltfler av statens företag såldes ut?

Väljer man i det läget att rösta på högerpartier, oavsett om de kallar sig folkpartister, centerpartister, kristdemokrater eller moderater så kommer de givetvis att vrida politiken ännu mycket längre åt höger. Visste man inte att den härskande ideologin bland dessa är nyliberalismen?

intressant Andra om: , , , , , , , dn1 svd1 ex1 ab12 t

  23 comments for “Varför ska regeringen be om ursäkt?

 1. Charlie
  9 december, 2009 at 10:30

  Ja det är jävla märkligt.

  Vad fan trodde folk?

  Att en högerregering inte var en högerregering?

  Och det kommer de på NU? Hösten 2009?

  Nej jag tycker fan inte att regeringen ska vika sig en centimeter.

  Det är dags att folk lär sig vad högerregeringar består av för ideologiska avarter!

 2. Gösta Berling
  9 december, 2009 at 10:54

  Problemet är att många också gillar högerregeringens styre. De som upptäcker att de själva fått lägre skatt och inte har solidaritet nog att tänka på dem som hårt blir drabbade av högerpolitiken.

  Annars är det förstås så att när SAP går till höger (vilket ju bevisligen skett) så blir man brydd över dem som i protest mot detta röstar på ett alternativ som ligger ännu mer åt höger…

 3. Martin Forsman
  9 december, 2009 at 10:57

  Nu kan det ju i o f s vara så att FK:s anställda alla röstade på (S)ossesidan. Sen så går det ju inte att komma ifrån att regeringen hanterat frågan oerhört korkat och cyniskt t o m för att vara en högerregering. Att minister Husmark-Pehrsson faktiskt delvis har lagt skulden på FK och dess personal trots att det är regeringen som inte skjutit till tillräckligt med resurser för snabbare handläggning är riktigt illa.

  Som grädde på moset så är det ju också regeringen, eller formellt riksdagen, som bär skulden för de omänskliga lagar som FK nu är tvingade att rätta sig efter. Sen så är det ju sant att det är märkligt att folk klagar. Regeringen har ju faktiskt gjort EXAKT vad de lovade innan valet …

 4. Drabbad
  9 december, 2009 at 11:00

  Det märkliga att de anställda på försäkringskassan svalde allt med hull och hår. De har berövat folk deras sjukpenning INNAN lagen klubbades igenom i Riksdagen!! Och varenda en av dem älskat att spela Gud gentemot sjuka som inte har annat att sätta emot än att bli ännu sjukare av skräck för att förlora sina bostäder eller inte kunna köpa vinterskor till sina barn.
  Jag tycker att de anställda på försäkringskassan ska hålla käften. De kunde åtminstone ha låtit bli att gå fram som ångvält över människors liv innan hela lagändringen var i hamn. Jag har till och med sett läkare som varit rasande på försäkringskassans folk utan resultat. ”Du avfärdar min sjukskrivning och ifrågastter mitt omdöme och min kompetens” sa min läkare till bruttan som skakade av sig alltihop och bara gick vidare till nästan patient som satt och vätande med sin läkare.

 5. Mathias
  9 december, 2009 at 11:06

  Jag håller med dig, vad trodde de en Moderat är alltid en moderat, man undrar hur människor tänker då de röstar.
  bara för det står det ”NYA arbetarpartiet” dax att människor läser på lite om borgare..

 6. nature
  9 december, 2009 at 11:16

  Medhåll: Jinge.

  Vad är problemet? FK har inget att be om ursäkt för, inte heller regeringen – tvärtom: denna regering hållit sina vallöften till punkt och pricka. Jobba på eller dö i ditt förnedrade sjuktillstånd eller i din förnedrande arbetslöshet! Värde har du endast om ett privat företag kan tjäna pengar på dej!

  Jag tycker denna moderatstyrda regering har genomfört precis vad man kan förvänta sig dem!
  Tvinga svårt kroniskt cancersjuka patienter ut på den öppna arbetsmarknaden med hot.
  Att försämra för dem som redan har det sämst ställt.
  Att gynna de redan väl besuttna, osv, osv.

  Fjäder i hatten snarare för denna regering; förhoppningsvis kommer svenskarna ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN kanske vaknar upp och börjar inse vad KONSERVATIV människosyn är!

  • 9 december, 2009 at 11:22

   Jag tycker denna moderatstyrda regering har genomfört precis vad man kan förvänta sig dem! Tvinga svårt kroniskt cancersjuka patienter ut på den öppna arbetsmarknaden med hot. Att försämra för dem som redan har det sämst ställt. Att gynna de redan väl besuttna, osv, osv. Fjäder i hatten snarare för denna regering;

   Visst. Om folk är så förbannat korkade att de röstar på en högerregering så ska de inte komma och gnälla när den regeringen driver högerpolitik!

   Möjligen kan man klaga på att regeringen lurades, man kallade sig det ”NYA” arbetarpartiet som ngn påpekade här, man skulle inte jaga en hel ungdomsgeneration hette det. Men att arbetslinjen gäller är ju helt klart. Varför ska folk som är döende i cancer slippa arbeta? – De kan väl åtminstone gräva sin egen grav, om inte annat, verkar vara högerregeringens åsikt.

   Det är ju själva faan att det ska ta TRE ÅR för folk att upptäcka hur lurade de är… :-(

   • Drabbad
    9 december, 2009 at 12:05

    ”Varför ska folk som är döende i cancer slippa arbeta? – De kan väl åtminstone gräva sin egen grav, om inte annat, verkar vara högerregeringens åsikt.”

    Du är grym :-)

    • 9 december, 2009 at 12:59

     Ja, sarkastisk…

   • nature
    9 december, 2009 at 15:57

    ”Arbets macht frei” är inte långt borta!

    De fick också ”Gräva sina egna gravar”

 7. Nobra
  9 december, 2009 at 11:19

  Alliansen taktik idag påminner mycket om Hitlers maktövertagande på 30-talet man angriper de som är svagast för få med sig resten av oss alla egoister. Man försöker med alla medel ta ifrån de svagaste i samhället all välfärd för att hamna på gatan. Vill vi se våra medmänniskor på gatan än mer än vad som redan finns. Var är vår solidaritet?? Har den försvunnit för att vi ser hellre till vår extrema materialistiska värld än till våra medmänniskor.

  • nature
   9 december, 2009 at 16:00

   Det vi behöver är en generalstrejk i varje land i HELA EU!

 8. Kullager
  9 december, 2009 at 11:26

  Man får inte byta alias från gång till annan.
  Och även använda en fungerande mailadress.
  / Jinge

 9. Pingback: Manne
 10. Erik Söderström
  9 december, 2009 at 13:00

  Ja det är otroligt att folk tror på Reinfeldt att han representerar det NYA arbetarpartiet. Folk i Sverige är verkligen mentalt handikappade som han skriver i sin bok.

 11. Palestinier
  9 december, 2009 at 15:49

  Politiker som misshandlar de sjuka människor , Korrumperade politiker gör folket ännu mer sjuka
  Politikerna mobbar de sjuka och de svaga i samhället för att spara pengar och det blir mer fattigdom och mer statligt sponsrad mobbning

  Man ska protestera och demonstrera för att stödja varandra
  Ge folket det som tillhör folket , alla dessa politiker har ingen aning hur dessa sjuka och fattiga människor lever
  Politikerna lever i en annan värld , de har höga löner och de flesta är miljonärer , de behöver inte förnedras som resten av folket
  Det är en skam över alla dessa politiker

 12. nature
  9 december, 2009 at 16:19

  Om jag vore konservativ, moderat och nyliberal, så skulle jag känna mig varm i hela kroppen av att få bevittna den humanitära och sociala katastrof som vår regering har ställt till med.

  Faktum är att jag dessutom skulle föreslå att nästa steg skulle vara att de arbetslösa, som behärskar ett instrument, tvinga spela utanför arbetsförmedlingar, öppenvårdscentraler och olika psykakuter runt om i landet. Som ett led i den terapin, så att säga; och själv skulle jag som konservativ, moderat och nyliberal skratta hela vägen till banken när jag kliver över de människospilror som de privata vaktbolagen inte spöat skiten ur ännu!

  Hej och hå tjo och tjim! Sjung om du är glad för att du är moderat så klart!

 13. Kenneth
  9 december, 2009 at 16:26

  Jag tror faktiskt att jag för första gången kan hålla med dig, Jinge, till 100 %.
  Alliansen genomför det dom har lovat jag skulle tvärt om tvingat dom be om ursäkt om dom inte gjorde det.

  Precis som du var jag skeptisk till detta ”Nya arbetarpartiet” men av en helt annan anledning. Känns skönt nu när man känner igen moderaterna igen. Dom kommer troligtvis få min röst nästa gång igen, försig så vill ju FP ta det ett steg längre kanske man ska byta parti??

  Lovar man en sak innan valet så ska man genomföra det. Jag skulle vilja att regeringar var åtalsskyldiga på de punkter som de inte genomför. Eller att man kan avsätta regeringar som inte genomför det dom lovat innan valet.

  • Äcklad
   9 december, 2009 at 19:15

   Vi får hoppas att det inte finns många som tänker som du därute. Världen skulle vara ett vedervärdigt ställe. asa

 14. Eva
  9 december, 2009 at 17:24

  Enligt reglerna måste ju även sjukskrivna vara beredd att ta vilket jobb som helst på HELA arbetsmarknaden, oavsett vilket och var man bor, så det är ju i alla fall tur att prostitution är förbjudet i Sverige! Annars kanske sjuka och andra arbetslösa skulle tvingas att bli sexarbetare också, för där kan man ju faktiskt ligga ner och jobba, även om man inte kan stå eller sitta….
  Fy vad hemskt det vore!

  • anonym
   9 december, 2009 at 19:21

   Hade inte verkligheten varit som det är, alltså värre än dikten, hade ditt inlägg känts horribel. Nu känns det bara som huvudet på spiken och lite roligt med tanke på de argument som hittills framförts i debatten.

  • nature
   10 december, 2009 at 10:31

   Lugn det kommer det med var det lider.
   Moderaterna måste väl ändå vara det mest kvinnofientliga partiet av alla? Vad debatten inte handlar om är att dessa så kallade utförsäkrade sjukskrivna i absolut majoritet ör kvinnor från 45 och uppåt.

   Tänk vilken härlig FÖRNEDRING av sjuka människor moderaterna står för. Vilken underhållning. Nu är det bara att gå ut på gator och torg och njuta!

   Hej och hå tjo och tjim! Sjung om du är glad för att du är moderat så klart!

 15. 9 december, 2009 at 21:52

  Därför att folk är så korkade och tror att det är försäkringskassan som klubbat igenom dessa förändringar…

Comments are closed.