Varför ljuger Anders Borg?


När det gäller vår nuvarande regering så undrar jag tämligen ofta hur det är ställt med den. Det verkar som om de inte förstår att andra än partistyrelsen i (M) tittar på TV, lyssnar på radio eller läser tidningarna.

AB: ”I sitt tal gick han till hård attack mot Stefan Löfven och Socialdemokraterna som han menar höjer trösklarna för dem som redan i dag har svårt att komma in på arbetsmarknaden. På pressträffen efter talet utvecklade han sin kritik. – Kontrasterna mellan oss och Socialdemokraterna är närmast övertydliga. De vill höja skatterna för att anställa unga, de vill avveckla alla system vi infört för att få fler i jobb, som Rut och Rot, och de vill återställa bidragssystemen. – Det är djupa ideologiska skillnader där Socialdemokraternas politik skulle få i det närmaste förödande konsekvenser.”

Löfven har sagt att partiet inte är berett att avveckla RUT och ROT, inte heller tror man att skattehöjningar är någon god idé, senast i Agenda svarade Löfven på detta men likafullt så ljuger Anders Borg, det är precis som om han tror att han var den ende som hörde Löfven. Stefan Löfven valde istället att reta upp vänstern och delvis miljöpartiet för den politik han förespråkade var en cementering av jobbskat-
teavdrag, Rut och Rot.

Själv tycker jag att det är häpnadsväckande, rimligen så borde Anders Borgs närmaste omgivning i partiet kunnat berätta detta för honom även om inte Borg själv eller hans partisekreterare såg programmet. Själv reagerade jag med besvikelse på att Löfven och hans parti inte öppnade någon dörr för att återställa vare sig skatter och arbetsmarknadspolitik, Löfven sade väl inte ens något om att avskaffa Fas 3 som jag minns saken.

Det är kanske ingen överraskning, Anders Borg har ju knappast gjort sig känd som någon sanningssägare men det är ju inte bara han som har problem med detta, ett lika stort problem har faktiskt socialdemokraterna som uppenbarligen inte har för avsikt att gå till val på en annan politik än den som moderaterna redan för. Det var några mindre, närmast kosmetiska förändringar som Löfven öppnade för, men Anders Borg väljer att spela teater för moderaterna på ”Sverigemötet” och det verkar som om han kommer undan med det..

it Andra om: , , , , , ab123 svt sr dn12 svd12


8 svar till “Varför ljuger Anders Borg?”

 1. Ja, Borg, liksom övriga moderater, gör väl vad de alltid gjort. Försöker beskriva socialdemokraterna som de önskar att de var, skattehöjare och bidragsfrämjare. De måste ju utmåla fienden på detta sätt, annars finns risken att mittenväljarna flyr. Själva hävdar de ju att allt de gjort är rätt, det är verkligheten som är fel.
  Och ur Borgs perspektiv är att inte göra något allra mest rätt. Då får man beröm för en fylld kassakista. Hur det ser ut i övrigt i landet bryr sig inte heller hans europeiska ministerkolleger om.

 2. Regeringen har vid ett flertal tillfällen sagt att jobbskatteavdraget är en så effektiv jobbskapande reform att den finansierar sig självt genom alla jobb den skapar? Då är det ju lite underligt att de i sin senaste budget inte ansåg att det fanns ekonomiskt utrymme för ett femte jobbskatteavdrag??? Måste säga att Alliansen, eller kanske främst M gör mig lite förvirrad, lite dubbla budskap ibland tycker jag.

  Som det här med arbetsgivaravgiften. Där sänkte de tydligen bl a. arbetsmarknadsavgiften och sjukförsäkringsavgiften men HÖJDE samtidigt den allmänna löneavgiften så att resultatet blev plus minus noll!?

  Sedan står de och säger att kostnaderna för att anställa borde vara mindre för att komma tillrätta med arbetslösheten och beskyller S för att ”höja trösklarna” för att människor skall få jobb!?
  De kör ju med en nollsummer-politik, ger lite med ena handen och tar tillbaka det med den andra!

 3. ”Då är det ju lite underligt att de i sin senaste budget inte ansåg att det fanns ekonomiskt utrymme för ett femte jobbskatteavdrag??? ”

  du har rätt! det är mkt förvirrande! Min tes är att självfinansierandet eftersläpar, dvs det dröjer några år innan så blir fallet.

  • Hoppet hos borgarna är tydligen det sista som överger dem. Jag tycker det vore klädsammare och mera humanistiskt om man inom alliansen insåg att man gått alldeles för långt?
   Rotsteins uppdelning av närande och tärande människor har tydligen fått en ny renässans.
   Men nu är det faktiskt så, att bor man i ett land rikt som Sverige så har man inte bara skyldigheter, utan även vissa rättigheter, såsom mat för dagen och tak över huvudet. Dom flesta vill arbeta, vad än rajraj tror…
   Han glömmer tydligen att vi har massarbetslöshet på 8 procent.

   Borgarnas uppdelningen av människor är inte bara repressiv, utan börjar även anta rent rasistiska former.

  • Det har redan gått flera år sedan införandet av jobbskatteavdraget och ändå visar det sig inte ge mätbara effekter. Förstås inte konstigt, då jobbskatteavdraget finansieras genom att _ta_ köpkraft från de som redan innan de fick mindre pengar att röra sig med använde hela sin disponibla inkomst till konsumtion.
   Kanske dags att omvärdera din tes giltighet.

 4. Likheterna med Bagdad Bob blir än tydligare för varje uttalande. Är de släkt?

 5. Man kan undra hur mycket av Sveriges ”välskötta ekonomi” beror på den ökande vapenexporten till diktaturländer och länder i krig?
  Under borgarnas fem år vid makten har handeln med vapen ökat med
  31 procent!

  Det är skamligt hur vi på det sättet underblåser krig och ofred i världen.