Varför kallas Reinfeldt för ”Rajraj”?


Jag har den senaste tiden konstaterat att allt fler i kommentarer kallas Fredrik Reinfeldt för Rajraj. Jag kommer ihåg en gammal låt som sjöngs av Harry Brandelius med texten ”Rajrajtatiraj sjöman…” något som jag tolkade som en parodi på sjömansvisor, när man nu kallar Reinfeldt för Rajraj så ligger det nära till hand att man gör det för att han personligen verkar vara en parodi på politiker? Jag kommer att tänka på det när jag nu på morgonen läser Aftonbladets bägge ledarartiklar.

AB: ”Den prestigefyllda tidningen Financial Times spår att jämlikheten blir en av de stora definierande frågorna 2012. ”Vår fredliga samexistens med ojämlikheten kommer att ta slut”, skriver Moisés Naím. ”Kraven och löftena att bekämpa den kommer bli kraftigare och mer vitt spridda än de har varit sedan slutet av kalla kriget”.

Financial Times konstaterar att stora klyftor leder till instabilitet och våld samt skadar ett lands konkurrenskraft.

USA, Frankrike, Ryssland, Taiwan, Mexiko, Egypten och Sydkorea går alla till val under 2012. I alla dessa länder kommer ojämlikheten att bli en stor fråga. Även där den tidigare tagits som en självklarhet. Det blir ändring 2012.

Hoppsan! Och detta säger alltså en officiell spaning från en affärstidning.”

Det faktum att Reinfeldts regering gör vad de kan för att krossa allt av det någotsånär jämlika samhälle som fanns på 70-talet, kan tyda på det. Rajrajtatiraj Politik… Nu skulle jag lätt kunna utbrista i 7-800 ord där jag ytligt beskrev försämringarna i Sverige sedan 2006 och den pågående nedtrappningen av det vi förr kallade – demokrati. Men dels känner jag att jag bara upprepar mig själv, sedan vet jag att de flesta redan känner till hur Sverige avrustas på alla plan.

Jag nämnde i min tidigare artikel idag att marknadskrafterna nu stänger ner tågtrafiken om det blåser, regnar, snöar och när höstlöven faller. Tågen fungerar inte då säger de många bolag som har hand om tågtrafiken. Förut när det bara var SJ som körde tåg så hände sådant ytterst sällan, och ja, jag är gammal nog för att minnas det. Jag är till och med gammal nog för att vara pensionär. Idag är det alldeles uppenbart att pensionärerna har fått det sämre, och det gäller även de sjuka och arbetslösa.

För oss pensionärer gäller att vi fått mindre pensioner, att vi inte fått del av skattesänkningarna, och att vi fått höjda kostnader för sjukvård, läkemedel och kollektivresor. Nej minsann, Financial Times har rätt i sin prognos, snart blir det Rajrajtatiraj Rosenbad som gäller. Vi borde givetvis bolagisera våra politiker, vi borde sälja ut makten till ett bolag som får driva Sverige utifrån målet om folkflertalets bästa, då skulle inga Rajraj platsa.

it Andra om: , , , , , , ab ex sr dn svd


10 svar till “Varför kallas Reinfeldt för ”Rajraj”?”

 1. När man som Renfelt&Co medvetet rustar ner och polariserar ett land som nu sker så ber man om bråk.
  Det kan en blind höna förstå om man ids titta på historiska skeenden.

  Så det lär bli RajaRaj förr eller senare.

  Det enda RajRaj jag känner till är en arabisk musikstil i Paris med ursprung från Marocko.

 2. Det lär vara rajrajs kompisar i Täby som tolkade namnet Reinfeldt på det sättet.
  För mig är ordet signifikativt med
  ORÄTTVISOR, RÅKAPITALISM och ROFFERI.

 3. ”Då blir det rajraj” är ju ett ganska vedertaget begrepp i folkmun och står för att man firar något,den profana benämningen torde vara ”kalas/fest”.
  I detta sammanhang har det nog sin bäring i att vår ”store ledare” är synnerligen förnöjsam av konsekvenserna i sitt idoga arbeta att montera ned vår gemensamma välfärd.Han skådar på sitt verk och finner det gott,det är Högerpolitisk skördetid med åtföljande skördefest.Riksdagens Borgerliga ledamöter firade med applåder i Riksdagen när den nya sjukförsäkringsreformen antogs med innebörden att sjuka måste arbeta,arbetslösheten och den försämrade anställningstryggheten/arbetsmiljön är ett led i denna förtjusning,att försörjningsstöd och välgörenhet ökar är bara dubbel glädje,försämrad miljöranking grumlar definitivt inte glädjen,ev. moln på den blå himlen skingras lätt med lite snärtig historieförfalskning och eldunderstöd av det Borgerliga pressmonopolet.Vår store ledare unnar sig lite vällust och rajraj,anser sig vara förtjänt av att fira efter förtjänstfullt arbete.Detta rajraj lär säkerligen pågå ett tag eftersom Per Schlingmann sitter i nöjeskommitten.

 4. För att besvara rubrikens fråga: det var i TV-programmet ”Videokväll med Luuk” (cirka 2008) som Reinfeldt medverkade som prominent gäst. Där påstod han själv att han i vissa kretsar brukade kallas Rajraj, eller varianter på det.

  På den tiden försökte Moderaternas PR-maskineri fortfarande framställa Reinfeldt som folklig och vanlig. Därefter kom en längre period då han istället skulle framställas som Den Store Statsmannen. Jag har noterat att han nu, sedan några månader tillbaka, återgått till folklighetsstrategin – och åter medverkar i diverse skämtsamma TV-sammanhang.

 5. Uttrycket ”Rajraj med Fürst” (Sigge) har jag har hört för länge sen…
  Men rajraj med alliansen kanske är party för 2/3 av svenska folket som betalas av resterande 1/3?
  Annars är ju rajraj ett rätt bra ord för moderat politik.

 6. Rajraj med Sigge Frukost, jo så sa man en gång i tiden. Den gamla goda tiden alltså…

  Idag och med renstett vid rodret är det inte konstigt att vederbörande fått öknamnet rajraj. Den så kallade politik som bedrivs av nuvarande regeringsallians är ju inget annat än ett jättelikt ’monopol’ eller det liknande spelet, med namnet, ’nya finans’.

  Det betänkliga är att här ’leker’ man inte med små träbitar formade till hus i olika färger och så kallade monopolpengar utan här röjer man runt IRL med livs levande människor och våra gemensamma, mödosamt hopskrapade, tillgångar, dock utan att behöva gå direkt till fängelse utan att passera gå.

  Det totalt ansvars- och empatilösa, egosistiska rofferi som pågår mitt framför näsan på oss blir då ett spel i levande livet med en vänskapskorruption utan like där man köper och säljer allt, såväl människor som fast och lös egendom på samma sätt som i ett sällskapsspel. Det är på det sättet vissas riktiga röjarpartaj, eller rajraj med renplätt.

  Råkar man då heta rensvett och är den store ledaren för hela denna mastodontiscensättning är det väl helt följdriktigt att man får finna sig i att ståta med den så passande betäckningen rajraj?!

 7. Mannen med järnhand arrogansens och mästaren av empatilöshet,Girigfeldt ljuger sig
  blå med sitt manipulerande.Allt för att få fram sin planerade plan B,att förtrycka
  lägre ställda och negativt utsatta människor och fylla redan välfyllda plånböcker.

  • Rajraj Ren-svält är en kompromisslös typ som inte nöjer sig med att
   bara urholka välfärden.
   Han ämnar ge ALLT till sina bröder, de välbesuttna
   genom att förvandla våra skattepengar till rena
   vinster för bolagen och urholka välfärden till ofärd och vanvård

   Rajraj anser att man ska akta sig för visioner, eftersom sådan kostar pengar!
   För Rajraj vet exakt vart våra pengarna bör gå.

 8. Apropå Financial Times, Noam Chomsky brukar väl säga att finanstidningarna har mindre vinklade nyheter är de andra tidningarna. Finansmännen behöver ”riktiga” nyheter för att fatta beslut och inte den vanliga propagandan som serveras i resten av medierna. Detta gäller väl främst USA, Sverige är nog för litet för att ha en sådan uppdelning.

  /Mats