Varför all desinformation om Iran?Nu berättar Dagens Nyheter att USA har skärpt Iransanktionerna. Detta för att Irans inkomster används till att utveckla kärnvapen. Om det vore så är det väl en tämligen naturlig reaktion efter de ständiga hoten från Israel, Saudiarabien och USA?

Väst använder underrättelsematerial som kommer från MEMRI och SITE Institute, organisationer som startats av den israeliska underrätelsetjänsten, organisationer som gjort sig kända för att översätta Mahmoud Ahmadinejads tal på ett sätt som inte kan beskrivas på annat sätt än som ren förfalskning. Man tolkar vartenda ord som sägs av Ahmadinejad, och man gör det konsekvent på ett sätt som misskrediterar honom.

Att USA och Saudiarabien tacksamt hänger på beror givetvis på att USA är så nära lierat med Israel så att landet lika gärna kunde vara en delstat om det inte låg på andra sidan jorden sett från USA. Att Saudiarabien ogillar Iran beror på att landet är sunnimuslimskt och Irans shiamuslimska religionsgren ses som ett hot, ett hot direkt mot den saudiska kungafamiljen.

Det kan ju tyckas vara märkligt eftersom den saudiska varianten, Wahhabismen, är det som USA krigar mot i Afghanistan, den religionsgren som omfattades av dem som orsakade 9/11. Att det dessutom var saudier som flög in planen i WTC gör det hela ännu mer märkligt. Om ”terrorismen” i nutid kan sägas komma någonstans ifrån så är det i så fall det saudiska kungahuset.

Själv väntar jag på att få dessa underligheter förklarade för mig av Sveriges Radio eller Sveriges Television. Möjligen är det en för het potatis för att någon ska vilka peta på den?


i Andra om: , , , , , , , , , dn1 sr12 gp1 ab12 svd12


Ett svar till “Varför all desinformation om Iran?”

  1. USA och Israel kommer att göra allt de kan för att Iran inte ska ha ökad makt i mellanöstern. USA kan då få svårt att plundra länderna i området annars.