Var är Arkelsten-effekten?Man ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten sägs det, men ingen kan förneka att det ser positivt ut för (V), (MP) och (S) i det omval som ska gå av stapeln i morgon i Västra Götaland. Leif Pagrotsky vill att man ska införa enhetstaxa inom kollektivtrafiken, något som vi hade här i Stockholm innan borgarna tog över.

AB: ”Sofia Arkelsten tog M-kvinnorna i regionen till hjälp när hon försökte ragga röster i Västra Götaland under lördagen. Partisekreteraren åkte runt på en buss med sina kvinnliga partikollegor och besökte bland annat valstugan på Kungsportsplatsen i Göteborg. Hon menade att vården är en av de absolut viktigaste valfrågorna. – Men även helheten är viktig, att det nu finns ett alliansalternativ i regionen som tar ansvar. På andra sidan finns ett oklart alternativ som kommer med ofinansierade löften, säger hon.”

Det har visat sig att Sofia Arkelsten (vad var det för fel på Andersson?) kommer att bli en av de rödgrönas bästa tillgångar inför valet 2014. Jag har hört ett par intervjuer med henne och kan konstatera att hon definitivt inte blir någon tillgång i nästa riksdagsval. Egentligen tycker jag synd om henne, hon grät på bilder i tidningarna efter sin mutresa till Rivieran, och det var hennes första egentliga erfarenhet av att ha åkt in i den berömda fläkten. Hon kunde inte handskas med det då, och hon kan det inte nu heller. Antagligen hinner de byta ut henne, men jag hoppas givetvis att det dröjer.

Det finns kvinnor i partiet som skulle vara mycket lämpliga som partisekreterare, men kan inte moderaterna själva identifiera dessa så tänker inte jag som röstar på (V) hjälpa dem på traven.

Till och med en av borgerlighetens banerförare som Lena Mellin i Aftonbladet säger att Juholt ser ut som en vinnare, detta efter att några opinionsinstitut förklarat att samtliga rödgröna partier har gått framåt. Samtidigt så har jag sett att Mellin kritiserats i många sociala medier, folk är inte helt nöjda med att Aftonbladets politiske reporter öppet visar sina partisympatier. Själv tycker jag att det är bra, man vet var man har henne och politiska reportrar är nu en gång för alla tämligen inflytelserika journalister.

Eva Olofsson, riksdagsledamot (V), säger att man att man motsätter sig utförsäljning av sjukhusen som tydligen borgarna förespråkat. En sund åsikt så nu är det bara att hålla tummarna för att de rödgröna vinner valet i Västra Götaland samt att man kan göra om bedriften i hela riket 2014. Jisses vad gott jag skulle sova natten efter att Arkelsten/Borg/Reinfeldt röstats ut.

it Andra om: , , , , , , ab12 sr1 ex1 dn svd1


3 svar till “Var är Arkelsten-effekten?”

  1. Ja, i det sista Du skriver ” Jisses vad gott jag skulle sova natten efter att Arkelsten/Borg/Reinfeldt röstats ut ” är det nog många, däribland jag, som instämmer.

  2. Göteborgarna brukar vara nyktra och realistiska människor med gott förnuft, Trollhätteborna har nog fått sin beskärda dos av handlingsförlamade borgare, jag skulle bli förvånad om allianzen vinnder därnere. Hur Örebro med omnejd kommer att te sig känns väl däremot lite mer svävande.