Våga Vägra Madonna!

Det är få artister som jag känner intensiv motvilja mot, en av dessa är Madonna. De första bilderna jag såg på henne visade en ung kvinna som exploaterade sin sexualitet på ett osmakligt sätt, och fortsättningen har bara blivit värre och värre. Nu har hon gått med i någon slags judisk sekt sedan ett antal år, något som i princip är samma sak som om hon gått med Scientologerna. 1

Andres Lokko/SvD: ”Enligt Hydes synsätt är hon i första hand kolonisatör och, förstås, en levande annons för den ytterst märkliga Kabbalah-sektens värld av ”i Kina masstillverkade löjliga små röda snören” och ”helande Kabbalah-kranvatten för 55 kronor flaskan som botar allt från Guy Ritchies vårtor till cancer”. – Jag anser att Madonna borde sättas i fängelse, om inte för sin adoptionskolonialism eller lögnerna om Kabbalah, så i alla fall för tweed-kostymerna och Barbour-rockarna hon anammade när hon försökte smälta in på Guy Ritchies favoritpub, sade Hyde i en intervju.”

Ska man döma av Lokkos artikel så handlar det också om ett geschäft och inte bara på någon slags förvirrad tro på tomtar och troll. Man kan givetvis inte begära att artister, oavsett vilket kategori de tillhör, ska vara ateister eller i vart fall avstå från att fungera som religiösa modeller, men scientologin och andra sekter betackar jag mig för. Men få tidningar skriver om saken, och jag undrar i mitt stilla sinne hur det skulle se ut om en rappare som före-
språkade en stenåldersvariant av islam som Wahabbismen skulle uppträda i landet.

Man behöver inte ha särskilt mycket fantasi för att se hur krigsrubrikerna skulle översvämma alla löpsedlar. Men jodå, jag har gnolat med i någon av

madonna

Madonnas låtar, men bara någon. Och nej, jag ogillar inte dessa melodier för hennes extrema religiösa tro. Den kom jag underfund med för bara något år sedan, och Madonna måste väl vara runt 60 år nu?

Den senaste tiden har det förekommit bilder på henne som tyder på att hon har en ätstörning av något slag, andra hävdar att bilderna är fejkade. Själv vet jag inte, men jag vet att om det fanns en webbläsare som hade ett Madonnafilter i så skulle jag skaffa den. Nu gör det inte det så jag väljer att istället ge uttryck för mitt totala ogillande här.

i Andra om: , , , , , , , , , svd ab dn t

[tags]Madonna, Kabbala, Kabbalasekten, Musik, Pop, Kultur, Religion, Extremist, Sex, Göteborg[/tags]

 1. http://sv.wikipedia.org/wiki/Kabbala []

  24 comments for “Våga Vägra Madonna!

 1. 8 augusti, 2009 at 15:00

  Även om du ogillar Madonna behöver du inte göra henne äldre än hon är. Hon är född 1958, precis som jag. Och jag skulle bli sur om nån sa till mig att jag är runt 60.

 2. Per
  8 augusti, 2009 at 15:30

  Jag tror att Madonna är mer tjejernas (tanternas) favorit. Hon är f.ö. drygt femtio, men det syns inte alltid på bilderna eftersom alla retuscheras.

 3. Sara G
  8 augusti, 2009 at 15:42

  En oerhört osympatisk person och mer än en halvdan artist.
  Hon borde vistas ett par, tre dygn i Gaza, gärna mer, och sova i ett utbombat hus – därefter direkt till fängelse för barnarovet i Afrika.

 4. Fredrik
  8 augusti, 2009 at 15:57

  Hon verkar vara fullständigt bäng den där Madonna alltså! Går på lammkött?
  Lägg in henne på psyket istället.

 5. 8 augusti, 2009 at 16:45

  Väldigt starka åsikter som kommer fram här. Hade inte Madonna gjort musik så hade hon säkert jobbat i världens äldsta yrke. Eller så gick det att kombinera?

  Jag avskyr popmusik. Det är bara legal hjärntvätt…

  • 8 augusti, 2009 at 16:49

   Varför det Christer? Jag tror att hon hade varit glassfabrikör.

 6. Ken
  8 augusti, 2009 at 17:26

  Alla rika människor blir ”bäng”. Mycket pengar verkar störa våra hjärnor.
  Min morfar tyckte att popmusik var ”organiserat oljud”.
  Han gillade dragspel och fiol = organiserat oljud.

 7. Niklas
  8 augusti, 2009 at 20:10

  Madonna är en produkt & med tanke på att ni alla känner till henne och att Jinge tillägnar henne en artikel är hon bevisligen en lyckad produkt med en lyckad marknadsföring i bagaget. I övrigt är hon en människa som förtjänar sin integritet precis som oss alla andra. Tyvärr skulle varken aftonbladet, tv 4:as nyheter eller Jinges blogg ha särskilt många besökare om det inte vore för medias hårda bevakning med endast ett enda syfte: att förstora upp händelser, vinkla historier och skapa skandaler.
  Vore det inte för media hade prinsessan Diana troligen varit i livet idag. Precis som med alla produkter har varje individ rätt att skapa sig sin egen åsikt om huruvida man gillar en produkt eller ej. Men om människor istället lyssnade mer på musiken än att diskutera stil ikoner skulle vi definitivt ha mindre sexism i vårt samhälle & troligen mindre anorektiker bland unga tjejer. Glöm inte att det är vi människor själva som hjälper till att sprida en produkt. En generell regel inom all marknadsföring är: Med en nöjd kund kommer minst 3 nya. I Madonnas fall kan vi tala om fans. Vilket hon bevisligen inte lider brist på. En annan gyllene regel inom marketing är: även dålig PR är god PR. Så grattis Jinge du har precis bidragit ditt strå till stacken att göra Madonna till en ännu större artist.

  /Producenten

 8. 8 augusti, 2009 at 22:40

  Stackars människor eller jävla dårar Kabala hit eller scientologer dit.Vi är på något sätt torskar allihop.Vill sticka till skogs utan el eller annat och ta abstinensen när den kommer.Men vet inte om jag törs,

  • 9 augusti, 2009 at 03:52

   sten blad: Vill sticka till skogs utan el eller annat och ta abstinensen när den kommer.

   :-) Jag har skrivit om eremiter ett antal gånger, det är intressant och tämligen romantiskt. Men, i Sverige så måste man vara himla duktig om man ska ha en chans att överveva i en koja i skogen… :-)

 9. Sara G
  8 augusti, 2009 at 23:07

  Hur går det ihop, Niklas med en produkt som samtidigt vill synas överallt och ändå har integritet och en privat sfär? Det är ju paradox, och det säger du ju själv på ditt sätt.

  Det som är äckligt och motbjudande med Madonna är hennes mer eller mindre direkta stöd till israel genom den obskyra grenen av judendomen som kallas kabbalah, någon slags kvasi-mysterisk riktning, som genererar pengar och makt…
  Jag tror inte Madonna hon blir mer populär och får bra reklam bara för att Jinge – och många andra skriver nedsättande om henne. Det innebär kanske bara att människor tänker efter – vad representerar den där människan? Utöver själv?

 10. Jonas
  9 augusti, 2009 at 07:21

  Dom som känar pengar på sin röst ser automatiskt till att det finns folk som ska dissa röste med tillbehör:P

  //JOnken :P

 11. Jonas
  9 augusti, 2009 at 12:28

  Instämmer med tidigare. En produkt är hon, ocf efter att hat sett hennes viedos från konsertet där det mesta går ut på att bresa på benen och skutta. Enkelt – intelligensbefriat – patetiskt –
  genomskinligt – naivt.

  ”I´m a virgin” I´m a virgin” Men snälla människa behöver du hjälp ?

 12. per
  9 augusti, 2009 at 13:38

  Jag tycker madonna är en fantastisk kvinna som fortfarande lyckas beröra efter alla dessa år. Hon utmanar som vanligt gränser och rätten att utöva den religion man valt står tack och lov inskrivet i grundlagen, i så väl USA som i Sverige. Den regleras än så länge inte av herr Jinge (som tur är)… ;)

 13. Niklas
  9 augusti, 2009 at 14:47

  Sara G.

  Oavsett hur Madonna lever, vad hon tror på och vilka hon stöder privat är inte din sak att döma, eller vågar du hävda att jag har fel? På scenen är Madonna en produkt, någon som står där för att sälja biljetter och skivor. Vid sidan av scenen är hon lika privat som du och jag, vilket vi alla vet innebär precis lika mänskliga rättigheter. Eller du kanske värderar människor olika beroende på om dom är kända eller ej, fattiga eller rika. I sådana fall stöder du inte den grundlag vi själva lever under i Sverige liksom i flertalet andra länder, nämligen att alla människor har ett lika värde. Visst kan man ogilla Madonna, men man ska komma ihåg att separera artisten Madonna från privatpersonen Madonna. Gillar du inte hennes musik eller det hon står för: Enkelt, köp inte hennes skivor, gå inte på hennes konsert. Precis samma sak gäller med stora företag som t.ex Ericsson som satsar miljardbelopp på sin teknikutveckling i Israel. Enkel liknelse, köp en Nokia istället om du ogillar Ericssons företagsstrategi. Själv vågar jag påstå och hävda att Madonna är en mycket intelligent kvinna som under snart 30 år lyckats vidbehålla mystiken kring sitt namn samt behålla sin status som artist till skillnad från t.ex Michael Jackson. Vill även påminna att MJ faktiskt konverterade till Islam innan han dog och han definitivt lyckades bli förlåten alla sina synder från fans världen över. Vem vet igentligen vad som är sant eller falskt om alla historier angående honom? Men en sak är säker innan han dog talade en hel värld skit bakom även hans rygg, en hel värld behandlade honom som pestsmittad barnvåldtäktsman långt innan det överhuvudtaget fanns bevis mot honom, ännu mindre en dom. MJ friades senare i rättegång och nu gråter världen floder av tårar. Kanske kan det vara så att vi människor är lite väl snabba att döma andra. Kanske kan det vara så att stor del av världens alla krig och oroligheter grundas i just samma problematik. Vi människor är ofta hycklare med blixtsnabb förmåga att döma det vi ser på ytan utefter vår helt egna uppfattning. Men, är det någon som tar sig verklig tid att skrapa under ytan? Hur många tar sig verklig tid att söka efter sanningen & fakta. Vad tror ni?

  /Producenten

  • 9 augusti, 2009 at 14:51

   Niklas: Oavsett hur Madonna lever, vad hon tror på och vilka hon stöder privat är inte din sak att döma, eller vågar du hävda att jag har fel? På scenen är Madonna en produkt, någon som står där för att sälja biljetter och skivor. Vid sidan av scenen är hon lika privat som du och jag, vilket vi alla vet innebär precis lika mänskliga rättigheter.

   I våra mänskliga rättigheter ingår yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Visa att du stöder dessa saker i grundlagen innan du klankar på andras rätt att tycka saker.

 14. Ingmar
  9 augusti, 2009 at 16:35

  :-) Jag har skrivit om eremiter ett antal gånger, det är intressant och tämligen romantiskt. Men, i Sverige så måste man vara himla duktig om man ska ha en chans att överveva i en koja i skogen… :-)

  Jag kände en man som gjorde just det. Sven Nilsson var namnet och han levde som eremit i sin skogskoja i många år. Många kanske förleds att tro att en sådan människa måste vara något av en kuf och kanske lite smågalen, men Sven var faktiskt en av de ödmjukaste och mest klarsynta människor jag träffat.

  http://dagensbok.com/2000/11/29/ake-mokvist-de-ovanliga-manniskor-som-gar-mot-strommen/

  F.ö. tror jag att jag själv skulle klara mig ganska länge ensam i en skogskoja, i alla fall vad gäller själva överlevnaden. Ensamheten i sig är nog det svåraste att stå ut med.

 15. Niklas
  9 augusti, 2009 at 18:26

  Jinge, med risk för att verka tjatig citerar jag denna del av mitt eget inlägg:
  ”Visst kan man ogilla Madonna, men man ska komma ihåg att separera artisten Madonna från privatpersonen Madonna. Gillar du inte hennes musik eller det hon står för: Enkelt, köp inte hennes skivor, gå inte på hennes konsert. Precis samma sak gäller med stora företag som t.ex Ericsson som satsar miljardbelopp på sin teknikutveckling i Israel. Enkel liknelse, köp en Nokia istället om du ogillar Ericssons företagsstrategi.”

  av detta stycke framgår tydligt att var människa har rätt till sin egen smak, tycke och åsikt. Men precis likt yttrandefrihet har varje människa också rätt till sin integritet. Oavsett Madonna, Reinfeldt eller uteliggaren på torget har dom alla likv rätt till sin integritet. Men, du kanske inte förespråkar integritet i vårt samhälle? En sak är i alla fall faktum och det att även Madonna har rätt till sin åsikt och yttrandefrihet precis som alla oss andra. Vet inte hur många av er som läst om hennes konsert i Göteborg igår där hon mitt emellan två låtar visade sitt stöd för journalisten Dawitt Isaak. En scen manifestation som kunde skådas på storbilds tv av ett i det närmaste fullsatt Ullevi. Man undrar vad har Sveriges regering gjort för att få hem vår svenska medborgare som just nu är på väg mot ett av de värsta fängelser på jorden. Ett fängelse som av flera oberoende källor liknas med koncentrationsläger under Hitlers tid.

  • 9 augusti, 2009 at 20:11

   Niklas: av detta stycke framgår tydligt att var människa har rätt till sin egen smak, tycke och åsikt.

   Va bra Niklas! Även jag?? :-) Jag jag även yttrandefrihet? :-)

 16. Peter
  10 augusti, 2009 at 01:11

  Religiösa sekter är läskiga, just kabbala tillhör de läskigaste. Judendomen har haft blodsoffer i historien precis som många andra religioner, men kabbala är nog istånd att ha det fortfarande med tanke på vilka sekten attraherar. :-)

 17. per
  10 augusti, 2009 at 13:00

  Läs kommentarsreglerna! / Jinge

 18. Sara G
  10 augusti, 2009 at 16:36

  Niklas, ” så här skriver Eva Hammad i tidskriften Alba nummer 7:
  ”De hindras t.ex. att sova och de får hungra. De hotas, de blir slagna med batonger, utsätts för knytnävsslag och sparkar och de kan utsättas för det som kallas ”Shabeh” d.v.s. bli bundna i smärtsamt vridna positioner under lång tid. Dessutom kan de placeras helt isolerade veckovis. Dessa förhör leder ofta till bekännelse och undertecknande av ett oöversatt dokument utfärdat på hebreiska. Därefter kan familjen få komma på besök under en halvtimme. Sådana besök kräver stora uppoffringar av familjen, det tar tid att få tillstånd och det kostar. Många av de fängslade barnen kommer från mycket fattiga förhållanden. En advokat kan kopplas in vars uppgift blir att försöka sänka straffet för ett brott utan bevis, där barnet inte ens har förstått det erkännande han/hon tvingats skriva under, åter enligt Abu al angående ISRAELISKA FÄNGELSE FÖR PALESTINSKA BARN: ”De hindras t.ex. att sova och de får hungra. De hotas, de blir slagna med batonger, utsätts för knytnävsslag och sparkar och de kan utsättas för det som kallas ”Shabeh” d.v.s. bli bundna i smärtsamt vridna positioner under lång tid. Dessutom kan de placeras helt isolerade veckovis. Dessa förhör leder ofta till bekännelse och undertecknande av ett oöversatt dokument utfärdat på hebreiska. Därefter kan familjen få komma på besök under en halvtimme. Sådana besök kräver stora uppoffringar av familjen, det tar tid att få tillstånd och det kostar. Många av de fängslade barnen kommer från mycket fattiga förhållanden. En advokat kan kopplas in vars uppgift blir att försöka sänka straffet för ett brott utan bevis, där barnet inte ens har förstått det erkännande han/hon tvingats skriva under, åter enligt Abu al e hindras t.ex. att sova och de får hungra. De hotas, de blir slagna med batonger, utsätts för knytnävsslag och sparkar och de kan utsättas för det som kallas ”Shabeh” d.v.s. bli bundna i smärtsamt vridna positioner under lång tid. Dessutom kan de placeras helt isolerade veckovis. Dessa förhör leder ofta till bekännelse och undertecknande av ett oöversatt dokument utfärdat på hebreiska. Därefter kan familjen få komma på besök under en halvtimme. Sådana besök kräver stora uppoffringar av familjen, det tar tid att få tillstånd och det kostar. Många av de fängslade barnen kommer från mycket fattiga förhållanden. En advokat kan kopplas in vars uppgift blir att försöka sänka straffet för ett brott utan bevis, där barnet inte ens har förstått det erkännande han/hon tvingats skriva under…”

  Finns det värre fängleser än de här, så meddela mig Niklas. Jag ska genast vidarebefordra dina uppgifter till Amnesty.

 19. Sara G
  10 augusti, 2009 at 16:47

  Som sagt, vissa saker tål – och bör – upprepas hur många gånger som helst.

 20. Sara G
  10 augusti, 2009 at 16:59

  Ursäkta såg inte Niklas lilla inpass förrän nu.
  Han skriver:
  ”Sara G.
  Oavsett hur Madonna lever, vad hon tror på och vilka hon stöder privat är inte din sak att döma, eller vågar du hävda att jag har fel?”

  Jag vågar hävda att du har åt helvete fel, Niklas! Eftersom Madonna är en offentlig person så har jag all rätt i världen att tycka vad jag vill om henne och dessutom uttrycka det i vilka ordalag som passar mig. Huvudsaken är att jag inte kommer med lögnaaktiga påståenden…
  Inte ens lilla du, Niklas – för i det här fallet tycker jag att du verkligen har krymt till en minimal nivå – kan i det här fallet hindra mig från att använda mig av en av mina demokratiska rättigheter – YTTRANDEFRIHETEN, känner du igen det ordet, Niklas?

Comments are closed.