Vad Jesus skulle sagt om Israel?

Nu möts vi hela tiden av nya uppgifter angående den invasion av Gaza som sedan länge är planerad av den israeliska militärledningen. Dagens Nyheter toppar med en artikel med rubriken – Ny attack mot Israel, det handlar givetvis om de Qasamraketer som palestinierna skickar in mot Israel, men man nämner givetvis inget om orsaken till att palestinierna saknar hopp och är helt desperata. Vill man läsa om orsaken så får man läsa andra tidningar än DN.


Jag skulle givetvis kunna rabbla upp
alla Israels brott mot mänskligheten, och framförallt den palestinska delen av mänskligheten, men det blir bara en upprepning av samma slag som jag gjort förut vid ett antal tillfällen. Vet inte läsarna här vilka brott det rör sig om så rekommenderar jag att söka här, förstärk gärna med att googla på ”israeli crime against humanity” så får ni ett brett utbud av enskilda händelser och ett mycket stort antal otäcka bilder på barn i slamsor.

Det är intressant att se att Israels terror mot befolkningen i Gaza inte nämns med ett ord i dagens artikel om konflikten.

DN: ”Israels premiärminister Ehud Olmert utfärdade i dag en maning ”i sista minuten” till palestinierna i Gaza att ta avstånd från Hamasrörelsen och sätta stopp för dem som skjuter raketer mot Israel. I annat fall tänker han inte tveka att ge order om att använda våld. Hans uttalande var enligt Reuters den tydligaste signalen hittills att regeringens säkerhetskabinett har gett klartecken till en militär upptrappning, som kan inledas när som helst, beroende på Hamas reaktion. Samtidigt befann sig utrikesminister Tzipi Livni i Egypten där hon hade ett krismöte med president Hosni Mubarak. Lipni sade också att Israel kommer att slå tillbaka. – Nu får det vara nog. Situationen kommer att förändras, sade Livni.”

Att palestinierna har fått nog sedan 60 år tillbaka förbigås med skamlig tystnad från Dagens Nyheters sida. Ser man till att israelerna stulit flera miljarder av palestiniernas pengar, gjort Gaza till ett frilufts-
fängelse, stängt av vatten- el och mattransporter och förhindrar Gazaborna att resa ut, så kan man verkligen hålla med Tzipi Livni om att det får vara nog, men inte på det sätt hon menar.

Utländska media är inte lika högaktningsfulla när de beskriver situationen som Dagens Nyheter. I många länder beskrivs situationen på ett nyanserat sätt, men det är inget som landets största morgontidning klarar. Istället förmedlas bara den berättigade upp-

givenhet som de civila innevånarna i Sderot känner, men det är så ensidigt att ordet ensidigt får en helt ny innebörd.

Nu riskerar palestinierna bli överfallna av en av världens starkaste krigsmakter, och det som svar på sin egen reaktion på alla brott som Israel begår mot mänskligheten, alla FN:s resolutioner, Genève-
konventionen, palestiniernas mänskliga rättigheter och den alltmer utvidgade ockupationen på Västbanken. Det överfallet kan dessutom bli den inledande faktor som startar Intifada III, vilken i så fall antagligen kommer att gå till historien som den blodigaste av dem alla.

Och Dagens Nyheter berättar för sina läsare att Livni och Olmert har fått nog, och att britterna blev sura på Mahmoud Ahmadinejad för att han påpekade i ett TV-tal att Jesus skulle motsatt sig terrorister, krigshetsare och ockupanter om han levat idag. Så kan det gå…

DN1 SvD1 Dagen Pol VG Dbl it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Gaza, Palestina, Mellanöstern, Livni, Olmert, FN, Genevekonventionen, Ockupation, Mänskliga rättigheter, Apartheidstaten, Bosättningar, Ockupation, Blockad, Intifada III, Jesus, Ahmadinejad, Politik[/tags]

  34 comments for “Vad Jesus skulle sagt om Israel?

 1. Armani
  26 december, 2008 at 09:12

  Att man blir sur på Irans president är självklart. Han har ju fräckheten att säga sanningen.

 2. Matte
  26 december, 2008 at 09:31

  Det är mycket Jesus i dessa dagar. Dagens Nyheter har aldrig bemödat sig om att skildra mellanösternkonflikten på ett allsidigt sätt, de skriver av kommunikéerna rakt av från den israeliska staten. Sorgligt nog så bryter även hamas mot folkrätten när de beskjuter civila. Ett inslag på CNN visade hur ett par lägenheter såg ut efter direktträffar, inte kul. Sedan är det förstås israelernas fel, men inte just dom som bor i dessa lägenheter. Nu har hamas talat om självmordsbombare, börjar man med det så kommer väl gazaborna straffas återigen, vad de nu straffas för är att de valde fel parti i fullt demokratiska val.

  • 26 december, 2008 at 09:32

   Ja det är trist. Alla som känner till situationen förstår att Gazaborna är hatiska till Israel, men knappast någon tror att det kan komma något gott ut av attacker mot Sderot. Däremot kunde man attackera bosättningarna på Västbanken, de är folkrättsvidriga och det skulle vara lättare att förstå för omvärlden.

 3. Sara G
  26 december, 2008 at 09:33

  Det är osanningar som regimen israel är byggd på – klarspråk gör dem konfysa och förvirrade.
  För det är uppenbart att många israeler, och alltför många västerlänningar, tror på hela komplexet av lögner sionisterna under historiens gång har fabricerat.

 4. SoS
  26 december, 2008 at 09:34

  Mahmoud Ahmadinejad antydde att Jesus skulle ha ogillat västmakternas och Israels politik.
  Ja det har han helt rätt i, israels okupation är krigsförbrytelser,att det sen kommer någon fyrverkeripjäs från okuperat område berättigar inte israel att använda moderna stridsvagnar å annan toppmodern krigsutrustning,

 5. Grimmered
  26 december, 2008 at 10:00

  Var det detta jultal som britterna och israelerna blev sura för? Talet är helt harmlöst. Det kvittar nog vad han säger, de blir sura i alla fall.
  http://www.youtube.com/watch?v=YoLpweto4sY

  Intressant att han flera gånger säger att Jesus skall återvända. Tror muslimer att Jesus skall återvända?

 6. Marcus R
  26 december, 2008 at 11:02

  Dessutom har sionisterna begärt att få knytas starkare till EU. Var det inte du jinge som hävdade att det att politikerna ens övervägde det var en ny sorts antisemitism? Jag fattade inte hur du menade först, det tog en dag eller två innan poletten ramlade ner… :D
  En sak som jag läste/hörde någonstans var att israelerna tänker ta med sig ett antal palestinska fångar, som tex Hamaspolitiker, och använda dem som levande sköldar när de sätter igång med invasionen av Gaza.
  Kan inte du fixa så att man får en funktion som gör att man kan skicka massmail till riksdagsmän och kvinnor och be dem agera mot landet?

  • 26 december, 2008 at 11:13

   Kan inte du fixa så att man får en funktion som gör att man kan skicka massmail till riksdagsmän och kvinnor och be dem agera mot landet?

   Det finns redan många sådana, dessutom tvivlar jag på att de spelar någon roll. När politiker ser att de fått massbrev så skiter de säkert i att läsa. Jo det där om levande sköldar vid en invasion av Gaza har jag oxo hört. Undrar vad riksdagens ledamöter skulle säga om det…?

 7. Mr Biz
  26 december, 2008 at 11:14

  Grimmered #6,

  The Queen’s julhälsning är ett av de viktigaste symbolerna i brittiska samhället, och när Channel 4 News som är ett av Storbritanniens mest prestigefyllda programföretag bad Ahmadinejad om en alternativ julhälsning gick de brittiska sionisterna i taket.
  Då spelar det ingen roll vad han än säger – de har sin uppfattning klar och ve den som låter honom komma till tals.
  Det framgår inte om de är mest förbannade på Channel 4 News eller på Ahmadinejad men de borde naturligtvis först förbanna sin egen trångsynhet.
  Channel 4 News är statsägt. Detta visar än en gång att public service-media behövs för yttrandefriheten.

 8. Joseph
  26 december, 2008 at 11:27

  ”The Queen’s julhälsning är ett av de viktigaste symbolerna i brittiska samhället, och när Channel 4 News som är ett av Storbritanniens mest prestigefyllda programföretag bad Ahmadinejad om en alternativ julhälsning gick de brittiska sionisterna i taket.”

  Mr Biz, nej, så är det inte. Channel four har ett alternativt jultal varje år. Tidigare har bland andra Marge ”The Simpsons” Simpson hållit tal. De flesta britter håller knappast med om din beskrivning av drottningens jultal. SÅ många är det inte som tittar på det och bryr sig..tack och lov… Vidare ses inte Channel 4 som ett presigefullt programföretag. Vidare var det inte i första hand sionister som blev uttalat arga efter talet, utan snarare vanliga britter som ogillar religionens plats i samhället. Kampen mellan religion och sekularism är i ropet i England just nu. Att nån hög statsman kommer och säger att västvärlden har problem för att vi vänt Jesus ryggen ses, knappast oväntat, som provocerande. Läs de brittiska tidningarna så kan du läsa vad jag nyss sagt.

 9. Joseph
  26 december, 2008 at 12:20

  En felaktighet till från Mr Biz’ inlägg: Channel 4 är inte statsägt. Det är något mer regulerat än ex. ITV, men definitivt inte statsägt.

 10. MX
  26 december, 2008 at 13:01

  Undrar vad Jesus sedan skulle ha sagt om Ahmadinejads tal? Kanske nånting i stil med: ”Låt den som själv är ren, kasta den första stenen” …

 11. Marcus R
  26 december, 2008 at 14:43

  Notera att det är en annan Marcus R som skrivit ovanför. Något förvirrande.

  • 26 december, 2008 at 14:50

   Det finns många namnkollisioner. Idag har det varit två ”Ken” oxo..

 12. Mr Biz
  26 december, 2008 at 17:07

  Rätt Josef. Channel 4 ägs inte av staten – det ägs naturligtvis av kapitalet men det är tillsynsmyndigheten Ofcom som tillsätter styrelseledamöterna i publicistföretaget Channel 4 efter godkännande av ministern för kultur, media och idrott.
  Detta faktum visar på statlig styrning och tillåter dem därför att själva kalla sig public service-media.

  Tvivlar starkt på att det är ”vanliga britter” som spyr galla på denna sida:

 13. alandalus
  26 december, 2008 at 17:19

  Apropå det här med att Israel ska ”slå tillbaka” så ska man minnas att 49 palestinier dödades under vapenvilan. 0 israeler dödades under samma period.

  Undrar vilka som har rätt att slå tillbaka.

 14. alandalus
  26 december, 2008 at 17:26

  Sorry dubbelkollade statistiken nu och det visade sig att 1 israel dödades under perioden (på ockuperade Västbanken).

 15. T J
  26 december, 2008 at 17:41

  At Mahmoud Ahmadinejad Holdt juletale på Britisk TV må ha vært som en rød klut,så talen selv inledninge åpnet med at Channel4 viste britiske marinefolk sammen med Ahmadinejad,da de ble løsladt.En episode Britene sent glemmer,talen var grei den hvis man liker sådant,men han hadde jo mye rett også selv om det ble mye religionsnakk.Har mer sympati med Ahmadinejad enn den galne paven sproget begge fører er jo temmelig likt.T J

 16. KGH
  26 december, 2008 at 18:04

  Israel-Palestinafrågan är ganska jobbig för oss i västvärlden, främst för att man fortfarande känner en stor skuld för förintelsen.

  Israel är dessutom ett land som känns mer ”hemma” än de omkringliggande arabstaterna, detta gör att Israelerna automatiskt har ett försteg i debatten.

  Dessutom så fanns det framförallt i början av konflikten en stor sympati för de stackars Israelerna som var omringade av större och starkare fiender som förklarade krig emot dem samma dag de grundade sin nation.

  Jag tycker inte om det Israeliska handlandet och ser med stor skepsis på det apartheidsystem man har där men samtidigt känner jag inte den minsta sympati för muslimska extremister typ Hammas. De som får lida i konflikten är de vanliga Palestinierna och de vanliga Israelerna som får sina hus försörda av grävmaskiner eller raketer. Men om jag fick välja skulle jag hellre bosätta mig i Israel än i något av de omkringliggande länderna trots apartheid och att jag som ”kristen” skulle ha sämre rättigheter där så är ändå Israel ”bättre” än de diktaturer som omger landet.

  Det största misstaget som man begick i området var att inte sätta Jerusalem under internationellt styre och garanterat full tillgängligheten för alla religioner som ser staden som helig redan innan man skapade de två staterna Israel och Palestina.

  För övrigt tror jag att Jesus inte skulle ha gillat någon av sidorna i konflikten…

 17. SoS
  26 december, 2008 at 19:09

  KGH bör nog införskaffa sig lite mer fakta om förbrytarna XXXXXXXXXXXXXX

  Du bör vårda ditt språk om du inte vill hamna i spamfiltret!! / Jinge (Kommentaren redigerad)

 18. Kvinna
  26 december, 2008 at 19:33

  KGH, hade jag varit gravid med en man som tycker som du hade jag fått missfall så fort han uttryckte sig. Fan ta sådna människor som du. Ni är problemet i världen. Det är tack vare fårskallar som ni som aparthiedstater och annat kommer till och blir kvar alltför länge!

 19. MX
  26 december, 2008 at 21:17

  KGH …

  Var i världen tror du man hux flux kan grunda en ny nation utan att få befolkningen som fiender? Knappast där du själv bor törs jag våga påstå.

 20. Joseph
  26 december, 2008 at 21:47

  Mr Biz, länken mellan Ofcom och Channel 4 är inte speciellt stark. Ja, Channel 4 har rätt att kalla sig public service genom att de åtagit sig att sända ut det minimum av nyheter och educational programmes som Ofcom kräver, och organisationen tillsätter som du säger styrelseledamöterna, men (tyvärr tycker jag som liksom du är stark supporter av PS) därutöver är Channel 4 i princip samma slaskmedia som ITV. Det är oerhört svårt att starta upp en tv-kanal i Storbritannien. Det krävs noga ingångna avtal med brittiska regeringen. BBC är så genuin public service du kommer. Channel 4 och ITV m.m. är privat media med varierande starka band till staten.

  Huruvida personerna på den sidan är utpräglade sionister eller inte vet jag faktiskt inte. I vilket fall som helst är det väl ett selektivt urval. Det är inte så konstigt att sionister som ex. Israels ambassadör citeras i samband med Ahmadinejads tal än vanliga britter. Peter Tatchell är gay rights activist. Jag är halvbritt och jag vet helt enkelt att vanliga britter upprördes av Ahmadinejads påstående om att vårt samhälle inte duger på grund av att vi inte älskar Jesus tillräckligt mycket. Vad tycker du själv om hans påstående om att vi inte är tillräckligt vidskepliga? Att vi är dåliga för att vi inte favoriserar en särskild religion framför de tusentals som finns? Jag tycker det är en käftsmäll på alla som kämpar för mänskliga rättigheter och motsätter sig klyftskapande vidskepligheter.

 21. Mr Biz
  26 december, 2008 at 23:37

  Joseph #23.

  Jag påstår att yttrandefriheten måste värnas i första hand och att det är den kanske allra viktigaste av våra mänskliga rättigheter.
  Den sionistiska propagandan mot Iran trappas hela tiden upp med direkta lögner och krigshot som får stå oemotsagda i de korporativa media och typiskt nog fick i detta fallet såväl brittiska UD som Israels ambassadör mediautrymme att fördöma Channel 4 och Ahmadinejads framträdande redan INNAN han sagt ett ord. Detta är censurförsök och påverkan av värsta slag och det hedrar Channel 4 att de stod emot dessa attacker.

  Visst är det så att sidan jag länkade till var ett selektivt urval för att visa på den sionistiska reaktionen men den visar därmed hur stor skillnaden är vid jämförelse med t ex TimesOnlines hundratals kommentarer, till tre artiklar, från ”vanliga britter”. Allmänheten genomskådar den politiska propagandan och snart sagt alla har tröttnat på US/UK/Israels lögner som ställer till ett helvete för hela världen.

  Vi vet sedan tidigare att översättningar från Ahmadinejads tal har feltolkas och detta i sig självt visar att han har all rätt att komma till tals.

  De (även Ahmadinejad) som ljuger om profeter, gudar och har religiösa fantasier ljuger ännu värre. De är skickligare för deras lögner har gått hem i ett par tusen år och de förmår tom att lura sig själva men av dem förväntar vi heller inget annat och därför får de hålla på. ”Befria oss från Gud” var Jinges rubrik i går och det, om något, borde vara en självklar mänsklig rättighet.

 22. T J
  27 december, 2008 at 00:11

  At Iran begår grove brudd på menneskerettiheter hersker det vel ingen tvil om,noe de også får berettighet kritikk for.Men de er ikke alene Saudiarabia er heller ikke noe dans på roser for dem som bryter reglene.Og hva da med Blair og Bush sine uttaelser om at de handler på guds vegne er ikke det ille nok.Så at Peter Tatchell signerer med meneskerettsforjemper vel han gjør sikkert en god jobb for homofile men tror dere han er opptatt av Palestinernes rettigheter,Man kan jo spørre ham.T J

 23. Sara G
  27 december, 2008 at 10:15

  KGH …
  skriver
  ”Israelerna som var omringade av större och starkare fiender som förklarade krig emot dem samma dag de grundade sin nation.”

  Jaha, och de 750 000 palestinierna som dess förinnan blev bortkörda från sitt land då, tror du inte att de kände sig hotade? Särskilt som ungefär 20 000 civila palestinier ställdes rätt upp och ned mot väggen och brutalt sköts av de ”stackars” sionisterna, de ständigt lidande varelserna…

  Att du, KGH har svårt att identifiera dig med andra som inte riktigt liknar dig tyder på empatistörning, och om jag vore du så skulle jag försöka träna bort den bristen.

 24. Gunnar
  27 december, 2008 at 13:10

  Och nu har de satt igång mördandet på högfart, det som tidigare skedde bara lågintensivt. :-( :-( :-( :-( :-( :-(

 25. Charlie
  27 december, 2008 at 13:55

  Nu ser vi sionismens sanna natur!

 26. Petter
  28 december, 2008 at 00:15

  Sen är det såklart så att väst har monopol på att känna sig hotade och inte kan förstå att andra känner sig hotade, av dom i de flesta fall.

  Israel har både effektiva ABMs, och ICBMs med kärnstridsspetsar nu. Utöver ett massivt flygvapen. Iran har all rätt att känna sig hotade av deras militära hot. Ett land som redan blivit utsatt för kemiska och biologiska vapen inte allt för länge sedan. Israel är enda landet förutom Ryssland och Kina utanför Nato som faktiskt skulle kunna atombomba Europa med en räckvidd över hela Europa. Pakistan och Indien är inte riktigt där än. Iran har däremot inte hotat Israel med några pre-emptiva (preventiva i laglig mening) anfall. De (militären) har bara hotat att svara på ett anfall. Skulle vara bra om de båda skulle låta bli civila mål i en konflikt. Ser inte riktigt vad Israel skulle tjäna på det dock. Nog för att ingen skulle stödja Iran. Men skulle Iran ge sig utan att få en atombomb över en stad?

  Ahmadinejad må ha vissa tendenser, men han är ingen folkmordsförespråkare. Men han måste ju finna sig inom ramarna i Iran. Inte de politiska ramarna i Storbritannien eller USA. Iran har inte visats sig vara en aggressiv stat, men en som är beredd att försvara sig.

 27. Petter
  28 december, 2008 at 01:00

  KGH

  Din kommentar visar ju på saknad insyn.

  Vem är det som skjuter raketer på Israel egentligen? I huvudsak Islamisk Jihad och Al Aqsa Martyrernas brigader (Al-fatahs militära gren). Det var Al-Aqsa och PFLP som utförde de senaste självmordsdåden.

  Skilj på militära grenar och politiska organisationer det är Al Qassam som är de beväpnade Hamasmännen, inte nödvändigtvis Hamaspolitiker eller ens människor som har med Hamas politiska gren att göra alls.

  Det som är riktigt fult är att EU med flera terroriststämplade Fatahs militära gren Al Aqsa, medan man lät bli att terrorstämpla det politiska moderpartiet. I Hamas fall terrorstämplade man både Al Qassam och Hamas. Det är inte en rörelse. Både Hamas och Fatah är hemska. Fast Israel har bånadat terrorister med anknytningar till Al Aqsa och Fatah eller ”fatah terrorists” som Israeliska tidningar kallade dom. Du vet de deltog också i första och andra intifadan. Detta har de gjort samtidigt som man håller kvar vid alla Hamasanknytna män. Och de har släppt många andra Fatah-fångar efter det. Det är inte en part som är ansvarig för allt fel. Det vore ju som att jag skulle skylla Intels anställda i Israel för att kasta sten på Palestinier när det är helt andra som gör det (bosättarna, och såklart bara vissa av dessa). Hur integrerade med väst du finner Israel har inget med saken att göra.

 28. Petter
  28 december, 2008 at 01:17

  Joseph, Jag skulle säga att det är ganska lätt då våra svenska slaskmedier med alkoholreklam sänder därifrån, alltså Viasat/MTG och för Kanal 5 är det SBS. De är alla registrerade hos Ofcom.

 29. Kvinna
  28 december, 2008 at 02:08

  Petter!

  Terroristerna är de som stal Palestina från dess ursprungsbefolkning. Alla andra är frihetskämpar anser jag!

 30. Sandra
  29 december, 2008 at 16:29

  Sara G: Empatistörningar verkar ju du också ha fått din rejäla dos av. När det brittiska mandatet splittrades upp fördrevs samtidigt ca 600.000 judar från olika arabländer så alla sidor bedrev ju brott.

  Jinge: Sen så hoppas jag att kommunistpartiet vinner ett val i Israel och slutar dalta med högljudda ultraortodoxa fanatiker. Tillsammans med vänstergrupper i Gaza och på västbanken skulle det kanske kunna bli en långvarig fred för alla människor.

 31. Chamoun Jakoub
  5 januari, 2009 at 03:14

  om det är något som retar mig så fruktansvärt mycket som får mitt blod att koka är att Kristna som stolt kallar sig för ”Kristna Sionister” alltså dessa Kristna kan inte ha läst Bibeln och lärt sig Jesu budskap.
  Kristna ska vara neutrala och fredsmäklare inte hålla på att stödja ett Rasistiskt land som begår brott mot mänskligheten.

Comments are closed.