Vad gör Vänsterpartiet?Jag tror att vi är många som undrar, ska man se till den undersökning som gjorts av DN/Synovate som omfattade drygt 2700 personer så är det på väg rakt nedåt för partiet. Åker (V) ut ur riksdagen, vilket mycket tyder på i nuläget, så kommer borgarna att behålla makten.

DN: ”På den rödgröna sidan kan det noteras att Miljöpartiet ligger still trots mycket uppmärksamhet i samband med kongressen och att Vänsterpartiet får sin sämsta notering sedan april 1994. Socialdemokraternas framgångar i opinionen räcker dock för att minska skillnaden mellan blocken till 2,5 procentenheter. I februari hade alliansen en ledning på 9,6 procentenheter. DN/Synovates senaste väljarbarometer baseras på 2 706 telefonintervjuer som genomfördes perioden 9–25 maj med ett riksrepresentativt urval svenska medborgare.”

I den senaste upplagan av vänstertidningen Flamman så var det en insändare som hävdade att det senaste omvalet i Örebro och Västra Götaland var den sjätte valförlusten på nio år. Jag tycker att den uppgiften säger precis allt om den nuvarande partiledningen, det verkar som om partiet från centralt håll inte -vill- vara kvar i Sveriges Riksdag. Insändarskribenten hävdar att det är Lars Ohly som är ansvarig, och det har han ju rätt i, men uppenbarligen ska (V) åka ut ur riksdagen innan någon slår till bromsarna…

Många säger att man inte ska reagera på enskilda opinionsundersökningar, och det är väl riktigt, men ska man hålla på att upprepa det som ett mantra även när partiet lämnat landets lagstiftande församling?

it Andra om: , , , , , dn svd ex ab1 sr

  12 comments for “Vad gör Vänsterpartiet?

Comments are closed.