Vacker blondin i ryggläge – i Aftonbladet


Aftonbladet har annonser för en kontaktförmed-
ling. Det är väl rimligt, men jag reagerar på den trånande flickan som ligger på rygg i sängen, hon säger sig dessutom vara trött på att vara ensam.

Det är möjligen en effektiv annons, men samtidigt så känns den lätt manipulativ. Annonsen signalerar ung, vacker blondin i ryggläge. Vart tog tidningens feminister vägen? — — — > i Andra om: , , , , , , , , , , ab t

[tags]Aftonbladet, Annonser, Reklam, Diskriminerande, Feminism, Könsroller, Sexualitet, Sexuellt, Blondiner, Kvinnorollen, Politik[/tags]

reklam


11 svar till “Vacker blondin i ryggläge – i Aftonbladet”

 1. I reklamsammanhang använder man vackra människor (nästan alltid), det kan väl ingen ha missat. Att det är en snygg tjej som trånar efter kärlek, ja har inte hon rätt till det? Hade det det varit mindre diskriminerade med en tjock-osympatisk-blobba? Kan någon utveckla lite vad som är diskriminerade med bilden, som jag ser är kraftigt beskuren. Ja även jag kan ana en säng eller en kudde i alla fall men vad hade varit PK?

 2. Skulle det vara bättre om hon stod på huvudet? Det där var nog den mest oskyldiga dating-annons jag sett. Inte ens Schyman skulle reagera speciellt på den där.

 3. Såg den tidigare annonsen i den här raden i en annan dansk tidning. Det är inte nödvändigtvis svenska flickor på bilderna. Det är i ungefär samma klass som fildelningssajternas: ”find your sexpartner in Bettna”

  Aftonbladet och Expressen är ju givetvis bajs…

 4. Vadå? Får unga blondiner inte vara sugna på sex? Eller feminister för all del?

  Eller går feminismen ut på att kvinnor ska leva i celibat?

  • Palle: Eller går feminismen ut på att kvinnor ska leva i celibat?

   Inte då, men du ser aldrig en MAN i den positionen. Just nu har man en karl på bilden, han står upp… :-)

 5. Söt tjej, ser trånande ut, i sängen. Motsvarande bild på en man är en sportig bild… :-)

 6. Det är ju onekligen väldigt stereotypa bilder, det går inte att komma ifrån. Dock tycker jag inte att det är särskilt farligt i det här fallet, hon har ju iallafall kläder på sig. Sen kan man ju spekulera i ifall alla killar vill ha en ’trånande’ blondin, inte en sportig brunett t ex, det känns ju lite halvstereotypt också :)