(V) vandrar som kräftor simmar…
Idag berättar Ekot att en sammanvägning av de fem största opinionsinstituten nu visar att de rödgröna nu har gått om alliansen i väljarstöd, och det redan innan alla har sett bilderboken, den som ska glorifiera Reinfeldt för att försöka skapa en ”landsfader” av honom…

Ekot: ”Den rödgröna oppositionen är nu större än det borgerliga blocket och Socialdemokraterna är Sveriges största parti, enligt Svensk väljaropinion. I det rödgröna blocket ökar S och MP medan V minskar en aning.”

Samtidigt som det är glädjande att MP och S ökar så är det förstås tragiskt att behöva konstatera att V tycks vara på väg ut ur Sveriges Riksdag. Jag har skrivit om det förut och lär väl fortsätta ett tag eftersom det inte kommer några signaler som tyder på att en förändring är att vänta.

Med tanke på att denna sammanvägning är ett snitt-
resultat från de fem största instituten så kan vi dessutom anta att den visar på en faktisk situation som ligger sanningen nära, något som säkerligen begrundas med bekymrad uppsyn från alliansens sida. Frågan är väl om man inte anser att det var olyckligt att boken skulle släppas just nu, nu när det ser ut som om Reinfeldt har passerat toppen i popularitet. Boken, och diskussionerna kring den, motverkar givetvis Fredrik Reinfeldts syfte.

it Andra om: , , , , , ab ex dn svd gp sr


7 svar till “(V) vandrar som kräftor simmar…”

 1. Tittar man på Ekots tabeller så ser man att centerpartiet nu har avvikit uppåt, antagligen beroende på att Maud har sagt att hon ska avgå.

 2. Jag tror faktiskt inte att alliansen är speciellt orolig. Under hela förra mandatperioden låg de rödgröna före i varje mätning, tills några månader före valet då allt vände och regeringens ”seger” var faktiskt större 2010 än 2006.

   • Jo den risken finns ju alltid och jag skulle inte bil förvånad om det också blir nyval. Dock tycker jag ändå att man under en mandatperiod skall ta alla opinionsundersökningar med en nypa salt. Det är min uppfattning att de inte betyder så mycket förrän valet verkligen närmar sig och väljarna får en tydligare bild av vilka alternativ som finns.

 3. Att den RödGröna oppositionen ska ha gått om Allianzen grundar sig väl på att Vänsterpartiet klarar Riksdagsspärren vilket verkar tveksamt idag, men visst är det skönt att se att Allianzens omänskliga politik och deras tjurskallighet när Riksdagen inte gör som den blir tillsagd straffar sig i mätningarna. Positivt att SD inte verkar öka på det sätt jag hade befarat.

 4. Lugn!
  Det är inte val än.Och min röst kan lika gärna falla i er låda om det visar sig att ni skulle ligga dåligt till.

 5. Apropå bilderboken om moderutternas utomordentlige ledare: Fredrik den store:
  så gäller Ulf Peder Olrogs ord
  då som nu:”

  ”Allting går att sälja med mördande reklam.
  Kom och köp
  konserververad gröt!”