Usama bin Laden bodde i lägenhet

Nu berättar en av Usamas hustrur i förhör att han bodde i en lägenhet vid en motorväg i Pakistan, där bodde de i ett par år innan de flyttade till det nu aktuella huset. Jag som alltid tänkt mig att han hade flyttat till USA…

AB: ”Grottkomplexet Tora Bora i Afghanistan misstänktes vara Usama bin Ladins högkvarter, varifrån han vid tiden för 11 september-attacken styrde terrornätverket Al-Qaida. Nu visar det sig att han efter att ha lämnat grottlivet troligen inte stannade särskilt länge i klanområdet längs Afghanistans och Pakistans gräns. Usama bin Ladin har bott i centrala delarna av Pakistan sedan 2003, uppger pakistanska underrättelsekällor till New York Times. Det ska hans 29-åriga favoritfru Amal Ahmed Abdul Fatah, som skadades när hon försökte skydda sin man vid attacken och dödandet av bin Ladin, berättat i förhör.”

Samtidigt så är det skrämmande utsikter, igår bombade USA en terrorist i Jemen, men såvitt jag förstår så har de inte förklarat landet krig, lika lite har de förklarat krig mot Pakistan men likafullt så flyger amerikanska drönare tätt över landet och bombar än den ena och än den andra. Och normalt är gränserna för vem som är terrorist töjbara. USA är inte redovisningsskyldiga för någon, bestämmer de att en figur i Jemen eller något annat land är ”al-Qaida” så kan de utan att tveka skicka en av sina droner fullastad med sprängmedel.

Mig skrämmer det, men jag inser förstås att de inte skulle göra så mot en misstänkt terrorist i Sverige, här har de staten på sin sida och då skickas nationella insatsstyrkan istället. Annat är det i Pakistan, Afghanistan och Jemen, och säkerligen många länder förutom dessa. Företrädesvis är det arabländer, men man vet aldrig vilka som drabbas härnäst.

Det är knappast någon som tvekar om motiven, först handlar det om hegemoni, eller så är möjligen oljan nummer ett. Den amerikanska livsstilen kräver olja sägs det, bara sällan talar man om fakta – landet saknar ofta kollektivtrafik och järnvägs-
nätet är inte ett nät. Det är egentligen svårt att förstå hur det har kunnat gå så illa, landet saknar inte begåvade människor, men alldeles säkert så är det vårt fel.

De som lämnade Europa var ofta äventyrligt lagda, eller rent desperata, något som bidragit till alla positiva sidor med landet, liksom med de negativa. Att det sitter folk på anonyma kontor i vissa städer i USA och styr dessa robotbeväpnade droner, dessutom civilister, det verkar vara någon sorts Science fiction som inte ens Orwell kunde fantisera fram. En annan effekt av det europeiska arvet kan vi se i några sydstater där det numera är tillåtet att bära dolda skjutvapen, inte bara synliga som i westernfilmerna.

Hade vi idag haft folkomröstningar i alla länder som bidragit till att befolka United States of America så hade vi med största sannolikhet lämnat tillbaka kontinenten till dess urinnevånare. Visserligen sägs det att även de var krigiska, men i vart fall så gick inte deras fortskaffningsmedel på bensin så de hade lämnat arabvärlden i fred…

it Andra om: , , , , , , ab1 svd1 dn1 ex ekot svt

  3 comments for “Usama bin Laden bodde i lägenhet

Comments are closed.