USA och Mollgan om Iran – Nu Igen!?


När jag ändå är inne på politisk spin så kan jag inte undvika att ta upp en annan ”nyhet” av format. Det påstås nämligen att Iran har konspirerat och planerat ett bombattentat mot Saudiarabiens ambassad i Washington. Man låtsas som om Iran består av en samling lallande dårar som sitter och spelar på läppen dagarna i ända, men det finns all anledning att kolla vilka krafter det är som agerar – och varför.

Till Sveriges Radios försvar ska dock påpekas att P1-morgon intervjuade Rouzbeh Parsi, forskare vid EU:s institut för säkerhets-
politiska studier, och han ruskade på huvudet så att det hördes i landets alla radioapparater. Det faller nämligen på sin egen orimlighet att Iran, som mycket väl kan begå politiska mord precis som USA, skulle samarbeta med en – Mexikansk knarkkartell för att spränga Saudiarabiens ambassad i Washington i bitar. Det är så dumt så att det är skojigt. Det sorgliga i det hela är förstås att USA ställer upp på dessa charader, allt för att demonisera Iran.

SR/Ekot: ”USA sänder en skarp varning till Iran efter uppgifterna om ett planerat mordattentat på amerikansk mark.

– Irans agerande är skandalöst, och iranierna kommer att få stå till svars, sa vicepresident Joe Biden till ABC News.

Enligt USA ska Iran ha legat bakom en komplott där iranska agenter planerat att mörda Saudiarabiens ambassadör i Washington.

USA hävdar att den iranska säkerhetstjänsten tagit kontakt med mexikanska knarkkarteller, för att få hjälp med att utföra attentatet.

Den saudiske ambassadören skulle sprängas i luften i samband med ett restaurangbesök i Washington, uppger FBI.”

Det är givetvis också en sorts signal när Obama skickar fram Joe Biden istället för att själv kalla in TV och media för att i direktsändning tala till folket. Det är ett sätt att fortsätta att demonisera Ahmadinejad och Iran, allt med ett uttalat politiskt syfte. En icke obetydlig faktor i sammanhanget är förstås att Israel känner sig hotade av Iran nu sedan den arabiska revolutionen har börjat rita om kartan. De har ett direkt intresse av att försämra Irans anseende i världen.

Tror man på uppgiften att Irans säkerhets- eller underrättelsetjänst skulle planera ett bombattentat mot Saudiarabiens ambassad i Washington så är man mer blåögd än vad som rimligen kan anses vara tillåtet. Att vissa folkpartister tror det är nog ett faktum, men sansade bedömare inser givetvis att allt är ett påhitt. Tyvärr är det den sortens politiska spin som gör att världen blir alltmer osäker för varje dag som går. Vi kan inte längre lita på att media ifrågasätter detta, som Ekot och P1-morgon har gjort. Ser vi hur ”nyheten” har presenterats i andra media så finns det en hel del att önska. (forts nedan..)

För vad skulle hända om Iran bombade Saudiarabiens ambassad i Washington? Man behöver inte vara raketforskare för att förstå svaret på den frågan, så det intressanta blir givetvis att fråga sig vems ärenden Joe Biden springer. Det är i vart fall inte det amerikanska folkets ärenden.

SR/Ekot: ”Det kan bli aktuellt med nya sanktionsförsök via FN, och vissa kongresspolitiker vill gå längre än så.

Peter King, en tongivande republikansk kongressledamot, menar att sanktioner inte räcker.

– Det Iran har gjort är en ren krigshandling. USA ska inte utesluta ett militärt svar, sa Peter King, till CNN.”

Frågan som man egentligen borde ställa sig är givetvis hur länge vi ska acceptera att vissa länder gör allt vad de kan för att föra världens medborgare bakom ljuset. Tyvärr så är det utomordentligt nedslående när man ser att de tycks tro att alla som lever på denna planet sitter och spelar på läpparna dagarna i ända.

it Andra om: , , , , , , , sr1 P1-morgon dn1 ex ab1 svd Läs oxo: altruist, annarkia, 1, 2, humanlabrat, 1, ilsemarie, 1, varghjärta, radikalen, zaramis


18 svar till “USA och Mollgan om Iran – Nu Igen!?”

 1. USA har inte råd med ett Krig till, att starta ännu ett innan nästa val är jävligt oschyst mot näste president, ekonomin och FYRA krig att lösa….

  • Jo, fast det är ett sätt att gå andra staters ärenden, ett billigt och effektivt sätt att så misstro. En ”mexikansk knarkkartell” :-) :-)

 2. Det är sorgligt att se att media ens rapporterar propagandan från USA/Israel. Dessvärre så tror många på det, nu är Iran en terrorstat så ribban sänks för krigsaktioner både från USA och Israel. För inte kan det väl vara så att USA ljuger igen? Folk ifrågasätter inte nyheter lika ofta, det gör att folk som du skriver ”spelar på läppen”. Det man kan begära av journalister är förstås att de försöker belysa det mer allsidigt än de gör.

 3. Som Iranier blir man så himla förbannad, ibland när folk frågar mig varför Iranier hatar USA så kan jag hänvisa till denna lögn, jag behöver inte gå in på all ont som USA har gjort oss under 50 års tid.
  Man har inte dömt mannen, man har inte visat bevisen men redan igår la man sanktioner på flygbolaget Mahan eftersom en av dessa så kallade terrorister hade köpt biljet från detta flygbolag. Det var ju tur att han inte åkte med SAS för då skulle amerikanerna ha lagt sanktioner på Sverige och i värsta fall bombat Arlanda.
  Hela historien är så patetisk, att ringa från USA och mexiko med en vanlig mobil till en högtuppsatt officer från Quds styrkan och han svarar på sin mobil och misstänker inte alls detta kan avlyssnas.
  Erbjuder största knark kartellen 2 miljoner dollar, denna summa tjänar kartellen i minuten, folk betalar denna summa bara för att bli av med sin hus djur.
  Sen vad vinner Iran på detta? Varför dödar dem inte saudiska ambassadören i Iran eller irak , libanon……..

  • Ja det är så dumt så att håret växer inåt. Skulle Iran verkligen vilja utföra ett dåd mot SA i Washington så har man en egen underättelsetjänst som är bättre utbildad än en bunt kriminella i Mexiko. Men USA vill förstås kleta ihop Iran med kriminella narkotikahandlare. Jösses vad pinsamt, tur att några media i alla fall ifrågasätter vad USA håller på med.

  • Jo det ska man. Det verkar definitivt vara ett påhitt av innovativa antimuslimska krafter, sedan kan man inte komma ifrån att detta passar den israeliska agendan perfekt, Netanyahu skulle gott och väl ha kunnat hitta på denna skröna själv. Skiten stänker på USA och Israel, bägge länderna är lika goda kålsupare. Dessutom är det länder som själva ägnar sig åt politiska mord som bekant, dessutom oskickliga så att de åker fast.

   Det är iofs troligt att även Iran gör det, men det faktum att vissa i ledningen av landet har skägg betyder inget för andra än Sverigedemokrater och andra vilseförda individer.

   Men det är förstås lite humor att FBI och USA försöker dra historier som inte ens når upp till Rödluvan och vargen. Att media tar upp det ens är däremot tragik i den högre skolan…

  • Jonas tror du verkligen på detta? Visst du har rätt många av dessa skäggiga personer är outbildade och vi hoppar över det att även motståndare till Khamenei anser att han är väldigt utbildad men vi utgår ifrån att exakt alla dessa människor är outbildade men det finns många i systemet som bär kostym och är ren rakade.
   Det folk avfärdar är dessa enkla lögner som vem som helst kommer på, man behöver inte vara en geni för att fatta att målet är att isolera Iran ännu mer, Iran misstag är att dem tackade ja till när Libanon bad om att få köpa Iranska vapen och då kan ju inte Israel kränka Libanon luftrum.
   USA ’s rädsla är att nu när dem har förlorat alla sina allierade i mellan östern och att dessa nationer kommer att räcka ut handen till Iran.
   Om Iranier är så dumma att man kan göra något sånt hur kommer det sig att under 32 år har dem överlevt alla intriger, krig och hotelse och sanktioner och ekonomisk press.
   Som Vår jinge säger, jag kan garantera dig att om underrättelsen i Iran får för sig och döda en person så skulle till om Jinge som inte tror på gud tro att gud har gjort detta och att slaget kom från självaste 7 himlen. Jonas till och Mossad har erkänt att det finns en hel del infiltratör i mossad som jobbar för Iran därför har jag svårt att underrättelsen skulle vara så klumig, min fru detta känns som om någon har kollat på filmen fast and furies och fått inspiration därifrån.
   Jonas tror du att 1 miljon dollar är en stor summa för knark kartellen? Tror du Quds styrkan skulle svara på en vanlig telefon samtal i sin privata mobil nummer? Det bästa är nästan inga vet vilka Quds styrkan är i Iran, men en kriminell iranier vet att hans kusin jobbar i quds styrkan och dem bestämmer sig för att mörda.
   Vad vinner Iran på detta? Kan du svara mig? Är inte Israeliska presidenten en bättre måltavla?

  • Och USAs presidenter baserar sitt styre på en ännu murknare bok, hoptotad ca 400 år före Koranen.

 4. Jag reagerade ungefär likadant, men samtidigt är det så befängt att man måste fundera på varifrån de fått det. Varför just Saudiarabiens USA-ambassadör? Och var kommer kommer den mexikanska knarkkartellen in?

  Tankarna går till exempelvis Kadaffis vidlyftigt fantasifulla konspirationsteorier, som han brukar ryta ut i sina propagandasändningar. Eller till de där kortlivade amerikanska TV-serierna som kom när ”kriget mot terrorismen” precis börjat. I dem kunde manusförfattarna, som knappt ens visste var Mellanöstern låg på en världskarta, sätta ihop de mest långsökta terrorintriger.

  Snart börjar det väl komma UFO-rapporter där folk sett ayatollor kliva ut ur tefaten.

   • Russia today och det är mer eller mindre Putins media, jag tittar på dem men om man ska få ut god information från dem bör man veta varifrån informationen kommer.

    De ger ofta en annan bild än var vår västliga gammal media men ofta är det rysk propaganda så sanningen ligger oftast nånstans mitt emellan.

 5. Med tanke på vilka orsaker och dess sannings halt de senaste Krigen USA har haft som grund, så är denna den mest bisarra lögnen och anklagelsen hittills!

 6. Att det sedan fortvarande finns ”ivrare” och Pantskallar som tror på lögnerna får man ju utgå i från, som förra gången!
  Men sedan när sanningarna börjar sippra fram efteråt så håller man igen och är tyst.

 7. Jag undrar om inte Israels fingrar är med redan från början i detta spektakel. De tjatar om Iran, men problemet hade de lätt kunnat lösa genom att sluta fängsla palestinier och accepterat stilleståndsavtalets gränser. Men det var som en israeliska tant sa på radion igår, Viider hette hon, Västbanken och Gaza ligger i Israel. Har man den inställningen så gäller det att måla upp spöken både här och där.

 8. Förstår inte varför inte Kina och för all del Ryssland sätter sig på tvären i dessa lögnaktiga påhopp på andra länder och på oliktänkande. Fast det är klart, det kanske de gör, bara att våra media är så totalt styrda att vi aldrig hör någon kritisk röst. Det kanske inte är en slump att vi har en alliansregering just nu, under usa´s kaotiska och uppenbara dödsryckningar och att moderater mfl ogärna vill publicera sina bidragsgivare. Europa borde fördjupa samarbete med tex Kina och lösgöra sig från usa innan det är för sent, innan vi dras med helt i fallet för frågan är om vi vill vara på den förlorande sidan i nästa världskrig.

 9. Det är en komplott som iscensatts av triangeln USA , Israel och Saudiarabien , Dessa tre länder är mycket fientliga till Iran och de samarbetar sinsemellan för att hitta en förevändning för att starta ett krig mot Iran
  Det stinker till höga himlen. de vill att världen ska köpa deras historia och de vill hitta på nånting mot Iran samt hoppas de att få internationellt stöd för att starta ett nytt krig

  Israels ambassadör i Washington sa att det är möjligt att den israeliska ambassaden var målet och att Israel kämpar alltid mot Irans terror , Saudiarabien fördömt det påstådda terror attacken och USA kallade det för krigshandling
  Påståendet väckte förvåning och skepsis från de flesta utländska ledare och experter , Varför skulle iranierna iscensätta en sådan riskfylld attack på ett så amatörmässigt sätt

  Amerikanerna har inga specifika bevis utan de hänvisar till banköverföring och avlyssning men många är tveksamma till USA,s påstående
  Iran avfärdade anklagelsen och beskriv det som en fabricerat påstående som iscensatt av sionisterna , Iran är ett offer och ett tydlig aktuellt är mordet på ett antal iranska nukleära forskare som utförts av Mossad

  Obama har interna problem , Israel är isolerat och Saudiarabien bedriver krig mot Shiiter , Alla tre försöker avleda uppmärksamhet från de interna problemen

 10. jag reagerade precis likadant. Detta var det dummaste påhitt sedan Saddam Hussein skulle ha varit medlem i Al Qaida (eller förresten det är ännu dummare).