USA ger upp, beväpnar lärarkåren


Den som gillar att gnälla på USA behöver aldrig lida brist på ämnen. Landet har lyckats välja en tok-kristen alkoholist till president, och nu rustar man för banbrytande reformer. Se bild till höger.

AB: ”Föräldrarna uppges inte ha protesterat. Och på ABC är kommentarerna överväldigande positiva: ”Äntligen lite sunt förnuft” skriver en läsare. En annan tycker inte att det är så konstigt – de flesta barn i området får sin egen pistol i tolvårsåldern.

Flera är inne på att göra policyn riksomfattande: ”De skulle säkert få bra lärare i innerstäderna om det var tillåtet att försvara sig själv”, menar en av läsarna…

…En av debattörerna är dock fundersam: ”Har jag fattat det här rätt, man får inte slå eleverna – men det är ok att skjuta dem?”

Beväpnar man lärarkåren så kommer givetvis detta leda till ytterligare dödsskjutningar. Om Texas inbillar sig att lärare är några övermänniskor så tror de fel. De blir lika ofta galna som busschaufförer, poliser och tandläkare. Att ha med galna personer att göra är inte alltid det lättaste, är de dessutom beväpnade till tänderna så kan svårigheterna dessutom bli betydande. Förr eller senare så kommer någon av dessa lärare att ta sin egen skolklass som gisslan, eller varför inte låta sig provoceras till den milda grad att hon/han drar

Texas, Skola, Lärare, skjutvapen

sitt tjänstevapen och skjuter sin antagonist. Sedan må det vara en elev eller en kollega, eller varför inte rektor? Nu får skolminister Björklund griller i huvudet igen…

Ett gyllene tillfälle för alla skämttecknare, vad skulle t.ex. inte SvD:s Berglins kunna göra på detta tema? * AB SvD Pol it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Texas, Skola, Lärare, Skjutvapen, Säkerhet, Skolskjutning, Pedagogik, Undervisning, Politik[/tags]


15 svar till “USA ger upp, beväpnar lärarkåren”

 1. Lärare med AK47or rökande cigarr.
  finns inget som förvånar mig längre.
  Jag minns väl min reaktion då jag såg skyltar på elstolpar i NY om ”affordable health insurance”.

  vi får inte glömma att det här drabbar mest de lägre samhälls sikten i landet, bla svarta/invandrare och alla de som bär upp landets ekonomi. NY fina skolor lär klara sig undan sånt bullshit.

  skrämmande hur väl synlig rasismen är i det stora landet.

 2. USA upphör aldrig att förvåna. Detta är hur sjukt som helst. Mer beväpning åt en redan beväpnad befolkning så tror man att man löser dödskjutningarna i landet. Charlton Heston ler nog i sin grav nu och övriga i National Rifle Association kan vara nöjda med sitt arbete. Övriga amerikaner och vi övriga bör nog vara oroliga för detta sjuka beslut.

 3. Man undrar ju i sammanhanget vad åldergränsen för vapeninnehav är i Texas, om det nu ens finns någon sådan? För den elev eller anställd i skolan som verkligen vill skjuta någon är det ju dock praktiskt om en massa lärare nu lagligt kommer att ta med vapen in genom de överallt närvarande metalldetektorerna. Och sker det någon skottlossning på en skola, så lär ju polisen tveka innan de ger sig in bland en massa beväpnade lärare, alternativt så kommer beväpnade lärare att skjutas av misstag. Men piloter får ju redan vara beväpnade, och det kommer väl förmodligen utsträckas till alltfler yrkesgrupper, demokratiska politiker tillhör ju t ex en av de allra mest utsatta yrkesgrupperna.

 4. Innan vi börjar vädra de vanliga fördomarna mot USA så undrar jag en sak. Är det verkligen förbjudet i Sverige för lärare att bära vapen om de har vapenlicens och skolans tillåtelse? De läsare som har Kuba och Iran som sina favvostater kan ju kanske svara för dessa istället.

 5. @Lennart Nilsson:

  Nej jag tycker gott att vi kan fortsätta att vädra den fullt berättigade kritiken mot Det Amerikanska Vansinnet och den vapenlobby som bestämmer LÅNGT MER än det illiberala Folkpartiet i Sverige.

  Ja, enligt vapenlagarna i Sverige får du bara ha med vapnet på väg till skjutbanan/skytteklubben eller på väg hem från skjutbanan/skytteklubben. Motsvarande gäller för jaktvapen.

  Dessutom är det ytterst tveksamt om du får ha vapnet i hölster då du är på väg till skjutbanan. Personligen tror jag att man riskerar att bli skjuten om man möter en polis i tjänst, man blir säkerligen inplockad till stationen och avväpnad innan vakthavande lyckats få veta legaliteten från jourhavande åklagare.

  Ändå har vi liberala regler i Sverige. Tyvärr så har vi inget liberalt parti, men det är ju en helt annan fråga.

 6. För bara femtio år sedan var USA en klar förebild för demokrati och frihet. Allt de gjorde ansågs bra och kommenterades förväntansfullt: ”Inom tio år är det så även i Sverige”.
  Den positiva bilden har bleknat. Dels stegvis med de vansinniga anfallskrigen och dels i skymundan alltefter som all mörkläggning och desinformation avslöjas.

  Corporate Media, dvs gammelmedia, papegojmedia eller de av politiker och storföretag numera helt styrda media, får nu kämpa hårt för att kunna mörka vad som egentligen händer och varje gång de misslyckas, se Georgien, blir avslöjandena allt mer uppenbara och USA har inte längre kvar någon som helst trovärdighet.

  Detta är tragiskt, och fullständigt ofattbart för några få som inte kan hämta information från annat håll. De kommer även i forsättningen framhålla USA som en förebild, de vet ju inte bättre, tillsammans med våra politiker som gör detta men av helt andra skäl.
  Dessa är välinformerade och förstår konsekvenserna av att protestera mot USA för de är hotade eller köpta till att uppträda som marionetter och helt styrda för att styra.

  Om USA i dag beväpnar sina lärare så gäller fortfarande: “Inom tio år är det så även i Sverige” men nu handlar det inte längre om frihet och demokrati utan nu är det ren fascism som tar över och säljs in som New World Order.

 7. Det är som vanligt i USA, man försöker lösa sina problem med högre straff, högre stängsel, mera övervakning, och mer vapen.. Istället för att ta itu med den riktiga orsaken: Deras orättvisa & förtryckande samhällssystem.

  Man tycker ju också dom borde fatta att deras ”lösningar” inte funkar då problemen bara blir värre hela tiden. Ibland måste man ju undra om det inte är sant att ”Amerikaner” är ett korkat folk.

 8. @Jinge,
  då har du nog rätt i att de är lite knäppa i det där landet. jag upptäckte dessutom att jag själv nyligen kallat Texas för en ”barbarisk avkrok”, så då får jag väl stå för det.

 9. Jag tycker att man ta bort bjälken i sitt eget öga innan man kommenterar flisan i sin broders. I Sverige trakasseras många lärare av elever och saknar befogenheter att sätta gränser för att skydda sig själva. Det skulle inte skada om vi i någon mån lärde oss litet av USA.

 10. Nej, men ge lärare ordentliga sanktionsmöjligheter, t.ex. rätt att hålla kvar elever efter skoltid som inte rättar sig efter tillsägelser under skoltid. Dessa befogenheter har inte lärare idag om skolledningen är emot det. Man behöver ju inte vara extrem åt andra hållet bara för att man inte vill ha vapen i skolan.

 11. Det blir ”kul” när någon lärare skjuter någon unge i misstag. Lika väl som vådaskott förekommer i skogen, på skjutbanor och i hemmen så kommer de ske i skolan.

  Men jag är ganska säker på att om några domare i högsta domstolen blev mördade med något års intervall, så skulle det inte gå så lång tid innan de hade omtolkat grundlagarna. Så pass tror jag att de värdesätter sitt skinn.

 12. Nicklas Eriksson,

  Snälla mig inte, utan för ett sakligt resonemang om du har något att framföra.

  Min erfarenhet som lärare är att auktoriteten står och faller med om man har befogenheter att ta till eller inte. Förvånansvärt ofta får man bra relation till de elever man för samtal med efter skoltid, eftersom de ofta bättrar sig, varpå de får beröm – vilket de inte är vana vid.

  Problemet är att alla rektorer inte tillåter lärare att använda sina befogenheter eftersom de är mer måna om att hålla sig väl med bråkstakarnas föräldrar än att de till att arbetsmiljön fungerar. Varpå det blir kaos på skolan.

  Har du någon erfarenhet av lärares stuation över huvud taget?