USA ett hysteriskt land?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Det är en berättigad fråga, det vet alla som försökt ta med sig en flaska med kluckande innehåll på flyget, eller som genomgått en s.k. nakenskanning. Varenda passagerare idag på en flygning till USA säkerhets-
kontrolleras och vederbörandes banktillgodohavanden likaså. Nu har man nödlandat ett flygplan i Denver eftersom en passagerare med ursprung i Quatar sägs ha försökt tända eld på en sko i ett flygplan.

SR/Ekot: ”I USA har en man som enligt uppgift försökte tända eld på sina skor ombord på ett flygplan, övermannats av säkerhetsvakter i flygplanet.”

Visserligen är det ett tämligen märkligt förfarande om man är ombord på ett plan, och det är inte heller första gången. Det senaste ”terrorangreppet” bestod i att någon försökte tända eld på sina kalsonger. Visst ska man stoppa sko- och kalsongbrännare men förr eller senare måste den amerikanska administrationen fråga sig varför de är så hatade. Undrar de så kan de kolla videon som jag visade för någon dag sedan här.

USA strävar ständigt efter att förstärka sin position i världen, och alltid så ligger det mängder av lik runt deras väg. Vi har lagar som ska förhindra brott mot mänskligheten, och som ska garantera att olika länder följer de lagar som satts upp av världssamfundet för att skydda civilpersoner. Dessa lagar gäller aldrig USA, och det eländigaste av allt är att dagens USA byggts upp av europeiska emigranter.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]sko, bombEn väl ingången skobomb storlek 43?

I framtiden kommer man att undra över varför massmördare som George W Bush och Tony Blair inte satts i fängelse, man kommer att fråga sig vad resten av världen tänkte när dessa män dillade ihop olika historier för att utöka sina länders makt.

intressant Tags : , , , , , , , , ab12 ex svd dn trotten t
[/column]


5 svar till “USA ett hysteriskt land?”

 1. Det saknas inte heller bevis. Ta t.ex. bandinspelningar som släpptes för ett tag sedan mellan Nixon och Kissinger

  http://www.nytimes.com/2004/05/27/politics/27TAPE.html?ex=1400990400&en=6fc3dd5c0d415b85&ei=5007.

  Nixons order till Kissinger för att bomba Kambodia lyder ”I want them to hit everything,” he said. ”I want them to use the big planes, the small planes, everything they can that will help out there, and let’s start giving them a little shock.” och “They have got to go in there and I mean really go in . . . I want everything that can fly to go in there and crack the hell out of them. There is no limitation on mileage and there is no limitation on budget. Is that clear? “. Ordern som armen fick av Kissinger blev ”A massive bombing campaign in Cambodia. Anything that flies on anything that moves.” Cirka 500000 människor dog i bombningarna. En tydligare order för folkmord är nog svår att hitta men trotts att det står i NYtimes är det ingen som bryr sig. Business as usual.

  /Mats

 2. USA är inte så hatat som USA-hatare försöker få det till.

  När det gäller att du skriver att USA är hysteriskt land, säg det till offren för 9/11.

  Hade jag varit ombord på det planet och någon uppförde sig som den här idioten så hade jag spöat skiten ur honom för jag är flygrädd och hade tappat fattningen helt, man skämtar inte ens om såna saker.

  Dom som är hatade är inte USA utan alla terrorister.

  • Hade jag varit ombord på det planet och någon uppförde sig som den här idioten så hade jag spöat skiten ur honom för jag är flygrädd och hade tappat fattningen helt, man skämtar inte ens om såna saker.

   Du är alltför patetisk. Diplomaten försökte tjuvröka på planet (läs gärna tidningarna!) något som fick orimliga proportioner. Dessutom kan du knappast komma ifrån att USA i dess nuvarande form bygger på ett gigantiskt folkmord på dess urbefolkning. Ett folkmord som fortfarande pågår i Irak och Afghanistan. Det vore bra om du läste lite om USA:s agerande genom åren, landets historia är kantad av likhögar.

   Vad är orsaken till att USA är så hatade? Du kanske skulle fördjupa dig i den kritik landet får från hela världen, USA:s hegemoni grundas inte på något slags altruism.

  • Detta var en fin oxymoron: ”Dom som är hatade är inte USA utan alla terrorister.”

   Vem är terrorist? Ja om du frågar globalt så kommer nog många anse att USA är internationella terrorister och därför hatade. Kanske dags att ge sig ut och resa till länder som Laos och Kambodja som har upplevt USA:s godhet och välvilja! Det finns ett hundratal länder till där interventioner och krig med USA:s inblandning förbättrat livsvillkoren för många.