Juholt en stark personlighet!


Jag tittade på presskonferensen med Carin Jämtin och Håkan Juholt och jag måste erkänna att jag imponerades av Juholt, han verkar vara en man som kan peka med hela handen. Jag irriterade mig på att han talade om partiet som en ”Social Demokrati”, det verkade som han tyckte att sammanbindningen av ordet var olämplig. På samma sätt talade Göran Persson om sig själv som en ”Social Demokrat”.

Jag tror att det skadar partiet, det verkar som om man inte riktigt vill stå för att man är sosse. Juholt var annars rätt så tydlig, han påpekade bland annat att det finns fler innevånare i London än det bor i hela Sverige, en synpunkt som ramlar bort allt som oftast.

Juholt påpekade flera gånger att regeringen saknar idéer och att man sedan flera år tillbaka hamnat i en förvaltande roll, jag tror att höger-
alliansen kommer att få det jobbigt med honom, därför tror jag att valet som valberedningen gjort är hyfsat bra faktiskt. Det är fullt möjligt att Håkan Juholt är rätt person för att ta socialdemokraterna tillbaka in i Rosenbad, med det sagt så är det väl troligt att jag kommer ångra dessa ord vad det lider, vi får se. Men rapp i käften är han bevisligen, det kan räcka långt för är det någon som vet en regeringsmedlem av samma kaliber? Nej just det, någon sådan finns inte.

it , , , , ab12345 svd1 dn123 ex12 Läs oxo: annarkia12 ilsemarie hörsing pamflett zaramis1 ingsoc


26 svar till “Juholt en stark personlighet!”

 1. Att Håkan Juholt använder sig av begreppet Social Demokrati är ju genialiskt! Det borde man gjort i valrörelsen!Idag så är ju ordet ”sosse” ett skällsord och ”socialdemokrat” förknippat med 70-talet. Att, som Juholt, framhäva att vi behöver en ”social demokrati” lyfter ju fra faktumet att vi behöver demokrati med social eftertanke – hela hans idé bygger välgenomtänkt på att marknadskrafter och kapitalistiskt tänk inte är svaret. Det är lysande att Juholt lyckas få fram så mycket bra socialdemokratiska värderingar på så kort tid som en presskonferens. Han lyckas ju på ett klart och tydligt sätt förmedla mer än vad Mona Shlin gjorde på en hel valrörelse!
  Håkan Juholt är den som kan ena hela det solidariska Sverige!

  • Ja han var strålande. Kul att se, jag har bara sett/hört honom i en riksdagsdebatt tidigare och fått ett intryck av att han är tråkig, men det verkar vara klös i karlen, ngt som (S) kan behöva!

 2. han får odla mustaschen lite mera så han blir mer lik Hjalmar Branting, så kanske folk kommer på ”just det, det var dom som gjorde bra saker för Sverige”

  något som pekar för att borgarna kommer vinna nästa gång med är ekonomin i landet:(

 3. Tycker Juholt är det bästa valet av de fyra alternativ som var kvar. Såg presskonferensen och tycker att han gjorde mycket bra ifrån sig. Humor, självdistans och tydlig – han kan hantera svåra och elaka frågor från media på ett bra sätt och det är viktigt.

  MUF etc. kommer köra antikampanjer som anspelar på hans utseende men det tror jag är ett misstag. Jag tror snarare det är en styrka att han vågar vara gråsosse och stå upp för sig själv och sossarna i en tid när alla springer efter media och PR-konsulter. Hans kommentar om att alla politiker inte borde twittra var t.ex. lysande.

 4. Hmm måste erkänna att Juholt inte är ett namn som fått mig att gå i taket av lycka. Jag hade helt klart föredragit Pagrotsky eller möjligen Sommestad, men nu är det som det är och det är bara att gilla läget. Förhoppningsvis är Juholt en person som växer med uppgiften och överraskar stort. Jag är iaf glad att slippa mardrömskandidaterna Östros, Damberg och Nuder. Brr!

  • Sommerstad är mkt kompetent och med mkt specialkunskaper – men mitt intryck av henne som partiledare och ev atadsminister är att hon är för ivrig och lite nervös. Ska S ha en kvinna som ledare måste hon utstråla lugn. Mona hade lugn i sig men när hon blev ställd så hördes hennes darriga stämma – synd. Mona var en okonstlad ledare annars.
   Att Mina valdes var just för att hon var kvinna och S som parti hade denna önskan – men man gjorde det alvarliga felet att låta känslor styra ett beslut! man kan inte välja en kvinna bara för att man vill det, det måste vara rätt ”man”(kvinna) för jobbet det är det avgörande.
   Ja, Pagrotski har allt! Men det verkar Juholt också ha + i kanten för att Juholt är en outsider!

   • Ett problem med Pagrotski var att när han blev pressad så stammade han lite. Detta gjorde även t.ex. Jan Eliasson också, och Sommerstad är måhända kompetent men frågan är om hon hade klarat en mosa-sommerstadkampanj?

 5. Jag är helt chockad – var kom Juholt ifrån?

  Han förmedlar mer trovärdighet, äkthet, engagemang, mänsklighet och humor på en kvart än vad allianssnubbarna lyckats åstadkomma på fem år.

  Jäpp, det luktar regeringsskifte 2014! Det ska verkligen bli skönt att höra Fredriks torra stämma eka ur apparaten där hemma, och även att slippa bese Mauds ignoranta bondesmil :-)

 6. Mona hade för länge sedan förbrukat förtroendet. Har även (tyvärr) en uppsyn och ton som känns som att hon talar till mindre vetande människor.
  Jag har röstat på S många gånger, ibland annat parti när det känts som att det behövts en förnyelse inom regerande parti. Senast fanns det inte en möjlighet att jag skulle rösta på S. Hur kunde S föra fram Mona som partiledare, visst har man (partiet) väl haft på känn att det inte varit rätt person men det fanns ”inga” andra som ville leda partiet . Vilket i sig är en stor svaghet. Brist på ledare och trovärdiga personer? Inför valet var min magkänsla (populärt uttryck..) att det skulle bli ett stort nederlag. Detta förstärktes av nästan alla jag ”kontrollerade” med. Ingen ville ha Mona som statsminister. Vad gör man då? Röstar såklart på två mycket trovärdiga personer inom M…
  Nåväl, nu hoppas jag verkligen att Juholt är den ledare som behövs. Kompetent, allvarlig, trovärdig, slagfärdig och med humor (vilket alla gillar o behöver)… Det känns bra i alla fall, vi får se hur det går vid nästa val!

 7. Juholt var inte min kandidat, men heller ingen som jag automatiskt ratade. Så han ska definitivt få sin chans och sämre kandidater fanns det ju gott om.

  Vi ska inte heller glömma att Tage Erlander var oerhört underskattad från början, men han satt som partiledare (och statsminister !) i 23 år !!

 8. Juholt känns klart lämpligast av de som var kvar. Tack gode gud för att det inte blev Damberg eller någon annan högersosse. nu gäller det att (S) plockar bort Östros också, hans misslyckande i debatterna mot Borg inför senaste valet var en (minst) lika bidragande orsak till valförlusten som Sahlin.

  Att Reinfeldt uttrycker ovilja mot Juholt tyder också på att han var ett ovälkommer val hos Alliansen.

 9. Hoppas att Juholt visar sig vara ett vinnande koncept. Men när han säger att Högerregeringen har slut på idéer då är han ute och seglar. Den vet precis vad den gör. Sakta men säkert ska den riva Sverige via sin PPD-politik. Just nu är det Public service som står på tur. Det är inte idélöshet man lider av, det är mycket medvetet och målmedvetet lurendrejeri man ägnar sig åt.

  • Förmodligen vet Juholt att M för en medveten och konsekvent politik för att nedmontera den svenska välfärden. Men det kan han ju inte säga i klartext – Tänk dig hur pressen (som till 90% ägs av högern) skulle reagera då. Man skulle förlöjliga och förminska honom värre än man gjort med någon annan (vänster)politiker tidigare.

   Låt oss hoppas att han ”bara” är en smart strateg när han säger att alliansen saknar idéer och ägnar sig åt förvaltning av landet!

 10. Jag vet knappt vem Juholt är så för mig är han bättre en många av alternativen men han måste visa vad han står för innan han får mitt förtroende.

 11. Juholt, smålänning (Dacke land) Se upp Reinfeldt

  Bakgrund

  Uppväxt i Oskarshamn, fadern grafiker. Tvåårig social linje, arbetade därefter som journalist/fotograf på tidningen Östra Småland 1990-1994 (Socialdemokratisk tidning)
  Skild tvåbarnsfar (21 och 16 år)

  Politisk karriär

  1984-1990 ledamot av SSU:s förbundsstyrelse, ledamot av försvarsberedningen sedan 1995 och dess ordförande 2000-2007. Delegat till NATO:s och OSSE:s parlamentarikerförsamlingar 1995 resp. 1996 och ordförande i Försvarsutskottet sedan 2010.
  Ordförande för S Kalmar län samt diverse styrelseposter i företag och fonder, bl.a. Tage Erlanders minnesfond.

 12. Märklig känsla man fick,men känner faktiskt lite glädje o hopp för socialdemokratin,ett bra val.

 13. Min favorit, Inte bara för att jag kommer från Kalmartrakten. Det var så länge sen.
  Men socialdemokraterna har gjort bra val där nere på 2000-talet, vilket tyder på att folket där har förtroende för S-ledarna där.
  Flickan från Stockholm verkar sju gånger bättre än Mona. Tror hon heter Jämtin eller nåt. Tack för ordet!

 14. Håkan Juholt är smålänning som jag så det kan kanske bli bra med honom. Kan ju vara skönt med en icke stockholmare som kanske kan ta tillvara merparten av landets medborgares intressen, 4 av 5 väljare bor INTE i Stockholm!

 15. (s) hittade visst rätt till sist, vänstern som helhet kan åter resa sig i svensk politik; det är inte kört 2014. Uj så surt för många blå politiska ”experter” som suckar i tv. Sägs alltid vara ”röra & kaos” när vänsterpolitiken tar form (märkligt att det aldrig är ”hönsgård” i nyheterna borgarpartierna väljer nytt folk). Var det den politiska (s)jälvbevarelsedriften som plötsligt slog till? Kanske är vi ändå inte dömda att svälta & bo under broar i det alliansens anti-samhälle?

 16. Kan det vara så infernaliskt uttänkt att Juholt-förslaget, så här en vecka före valet av partiordförande, ska fungera som en eftergift åt vänstern inom S, göra västerfalangen slö och ouppmärksam och högerfalangen arg och revanschistisk, vilket, är förhoppningen, ska leda till ett högeruppror på stämman så att Juholt och vänstern slutligen och definitivt tvingas maka på sig för mer välskräddade krafter?

 17. Såg ni förresten Jämtins ansikte under presskonferensen där hon och Juholt presenterade sig i sina nya roller? Hon var inte helt bekväm i hans sällskap. Pendlade understundom mellan avsmak och inställsamhet.

  • Det var fantastiskt hur mycket du tycks tro dig kunna utläsa ur hennes ansiktsuttryck.