Tre Kronors fiaskoarena – Globen?

Uppriktigt talat så har jag hela magen full av onda föraningar inför Ishockey-VM. Nu har Tre Kronor förlorat sex (6) matcher i rad i förberedelserna inför VM, och det trots att vi har massor med NHL-proffs på rinken.

Visst, det saknades fortfarande några namn i matchen mot USA, men det verkade nästan som om USA hade en helt annan spelstil, som de spelade en annan sorts ishockey. Den enda femman som kunde godkännas var den s.k. ”Brynäsfemman” och inte ens Victor Fasth verkade riktigt vaken, han som brukar vara stabil som granit.

Nu spelas öppningsmatchen mot Norge, det borde betyda att laget kan bryta raden av förluster, men man ska komma ihåg att Norge inte är ett sällskap av bandyspelare som fått nya klubbor inför matchen. De är långt bättre än de var för tjugo år sedan, dessutom ska man ha i minnet att vårt landslag förlorade två gånger i rad mot Schweiz. Visst, de har väl också blivit bättre men nog sjutton kan man ha större krav på Tre Kronor?

Som sagt, jag har onda föraningar. Men det finns trots allt en fördel också med det. Den som tror att laget inte ens tar sig till slutspel kan få riktigt god TV-underhållning genom att titta på matcherna mot, Norge, Schweiz och Lettland, eller vilka det nu blir. Dessutom så kan de, med lite tur, ta sig vidare till slutspel. Och väl där har de ju hunnit spela ihop laget lite så att de kan vara med och slåss om en medalj, men f-n tro´t…

it Andra om: , , , , , ab1 svt gp12 svd123 dn1234

  2 comments for “Tre Kronors fiaskoarena – Globen?

  1. Sören BK
    3 maj, 2012 at 14:50

    Jag tror att vi riskera fiasko, samtidigt så vet man aldrig. Att börja mot Norge kanske är vad kronorna behöver.

Comments are closed.