Tidningarnas ”TV-inslag” suger


Många följer regelbundet nyhetsutvecklingen på nätet, ibland kan tidningarna vara oerhört snabba med att få ut en blänkare om något som inträffat, och ofta nog är man långt före TV.

Igår t.ex. så kunde man se Milans första mål mot Barcelona redan fem-sex minuter efter att det skett, och det var timmar innan televisionens sportkanaler kunde visa det. Idag puffar t.ex. Aftonbladet med tre ”TV+text”-inslag om matchen, det är så man skriver när man dels kan visa rörliga bilder plus text. Men det har både för och nackdelar. Många av dessa inslag startar själva utan att man klickar på någon startknapp. Är man då ute efter texten så hinner man ofta skrolla ner för att sedan plötsligt skrämmas upp rejält av ett reklambudskap.

Så är det ofta i mitt fall, jag har högtalarvolymen ställd för att lyssna på radio och när det då blir en mer dynamikfattig musik som inleder reklaminslaget så hoppar jag ofta en halvmeter. Idag betyder det att jag alltid skruvar ner högtalarna helt, detta är för att inte störas av musik och tal när jag läser texten.

Vi är säkerligen många som irriteras på detta, men vårt ord väger mindre eftersom vi tar del av ett material som tidningarna gärna vill ha betalt för. Och betalt får de från annonsören oavsett om vi ser/hör inslaget eller inte. Det registreras som en annonsvisning i alla fall. Men visst vore det önskvärt om varje TV-inslag krävde av användaren att man startade det manuellt? Jag vill inte bli överraskad av någon popslagdänga med reklam för hårschampo när jag vill läsa en text om Milans match mot Barcelona… (forts nedan..)

Jag är övertygad om att många delar min uppfattning, jag är tyvärr lika övertygad om att media struntar fullständigt i detta. Möjligen kommer man vidareutveckla webbtjänsterna så att det bara blir ”Plus-kunder” som får möjlighet att välja om de vill se ”TV-inslaget” eller inte.

it Andra om: , , , , , ab1234


3 svar till “Tidningarnas ”TV-inslag” suger”

    • JO, men kan jag själv välja då? Vissa grejer vill jag ju se, det är valmöjligheten jag vill ha, inte se by default.