Thomas Bodströms nya bokSjälv tillhör jag dem som har läst Thomas Bodströms deckare, och även recenserat dem här på hemsidan. Rent kort kan jag berätta att den första var bra, den gav mig anledning att se fram mot resten, förhoppningar som inte kom att infrias.

Men nu kommer snart en kioskvältare, och det blir Bodströms nya bok ”Inifrån: makten, myglet, politiken” som enligt Aftonbladet släpps på måndag.

AB: ”På måndag kommer Thomas Bodströms memoarbok ”Inifrån: makten, myglet, politiken”. – Jag har försökt vara konsekvensneutral. Eftersom jag har lämnat politiken och inte har några planer på att återvända har jag kunnat skriva helt öppet, säger Thomas Bodström. Han vill inte kommentera innehållet i boken – och lanseringen sker under stort hemlighetsmakeri. I samma stund som böckerna når Norstedts från tryckeriet är det meningen att de ska delas ut till journalister. – Det ska inte finnas någon möjlighet att innehållet i boken läcker ut i förväg, säger Stefan Ingvarsson på Norstedts.”

Några små aptitretare är redan släppta på twitterflödet @bakom_kulissen och fler lär dyka upp eftersom det är några dagar kvar till det att Norstedts släpper boken. Av det som släppts ut är en del redan känt, Håkan Juholt har väl inte varit någon större beundrare av Mona Sahlin, och uppenbarligen betraktar Bodström Juholt som en person från en annan falang, på twitter skrivs nämligen ”En partiordförande från den ena stridande falangen innebär en stor risk. Andra kommer att vilja ha revansch precis som Juholt själv ville.” Något som vi redan kan ha sett ett exempel på när det avslöjades att Juholts särbo var straffad.

På måndag så kommer många att få läsa mycket om socialdemokratin, somliga kommer säkert att utbrista ”– Vad var det jag sa”, andra kommer att säga ”– Det var det jävligaste”. Antagligen kommer jag själv att tillhöra bägge dessa kategorier… (Här finns mitt eget twitterflöde..)

it Andra om: , , , , , ab ex dn svd sr


6 svar till “Thomas Bodströms nya bok”

 1. Släpps den på måndag så köper jag mitt ex då. Sedan får vi se, jag har inte lika höga förväntningar på skandaler faktiskt.

  • Jag är nog rätt säker på att det kommer att släppas ett och annat som kommer diskuteras flitigt, sedan om det blir ett par dagar eller veckor är ju omöjligt att veta. Men Bodström har säkerligen en hel del intressanta insides.. Men somligt kommer han inte att berätta pga sekretesslagen.

 2. Jag har inget större förtroende för politiker. Kan rent ut säga att jag hyser politikerförakt. Trots denna negativa bild av politiker så har jag ända överaskats av de böcker jag den senaste tiden läst om politiken inifrån. Det är värre än jag någonsin kunnat föreställa mig.
  De böcker jag läst är ”De omänskliga” av Torbjörn Nilsson, ”EU inifrån” av Jens Holm och ”Väninnan” av Eva Franchell.
  Är det inte dax att införa demokrati i Sverige? Vi har inte de politiker vi förtjänar.

   • Den handlade inte bara om Anna Lind utan tog upp en held del andra saker. Som den tydligen så viktiga hierarkin i regeringsplanet, sossarnas glädje till alkohol, Berit Andnors behandling av författaren när hon efter Annas död blev Andnors presssekreterare, Leif Pagrotskys dubbelspel m m. Tycker det var en mycket intressant bok trots att jag är ganska ointresserad av Anna Lind.

 3. Gillar den nygamla socialdemokratin bättre & bättre, om (v) inte slutar mässa sitt monotona ”borgartjat” om åtgärder & arbete som tillvarons mål & mening för alla & allt går den taktiska lappen i låddan dit istället 2014…