Terrordåden i Bombay och kriget i Afghanistan


Nu skriver alltfler tidningar att man har dödat alla terrorister som var med i attackerna mot de mål som terroristerna hade. Omkring 200 döda, och hur många av dessa som var attentatsmän kommer väl att visa sig så småningom.

Jag tror att det rör sig om ett bedrägligt lugn, dessa händelser har direkta kopplingar till Kashmir och den gamla konflikten mellan Indien och Pakistan. Den kommer givetvis att accentueras nu och motsättningarna kommer att tydliggöras alltmer. Somliga tror att det handlar om en ”False Flag”-operation men det tvivlar jag på, å andra sidan så kan man konstatera att USA har betydande problem med Pakistan, något som antagligen underblåser den sortens konspirationsteorier.

Barack Obama talar om att flytta över amerikanska soldater från Irak till Afghanistan i den pågående Operation Enduring Freedom, bara namnet på operationen är ett exempel på en extrem cynism. Men oavsett hur man än gör så kommer många soldater att dö i landet. Det är bara att se bakåt i den afghanska historien för att se hur det kommer att sluta. Det spelar ingen som helst roll, oavsett hur många soldater USA sänder dit, det är redan ett förlorat krig och ingenting kan ändra den saken.

Likafullt så sänder Sverige och de andra skandinaviska länderna fler soldater, därför att ”Afghanistan har bett FN om hjälp”. Det är en osedvanligt fräck lögn eftersom det är George W Bushs marionett Hamid Karzai som gjort det han blivit tillsagd att göra. Och eftersom nu USA och Nato går in med trupp i Pakistan, och även utför ett antal flygräder med bombningar, så kan Pakistan nu känna tryck mot samtliga sina gränser. Den tidigare så inflammerade konflikten i och kring Kashmir hade påtagligt lugnat ner sig, nu kommer den antagligen att intensifieras.

Möjligen blir Indien på detta sätt indraget i ”Kriget mot Terrorismen” vilket USA inte skulle bli ledsna för. USA har tidigare försökt få igenom en resolution i FN:s säkerhetsråd där pakistanska och indiska trupper skulle sättas in i Irak, fast under amerikanskt befäl. Hur det gått med den saken vet

jag inte. Men man behöver antagligen inte ha speciellt mycket fantasi för att konstatera att terrorattacken i Bombay på sitt eget destruktiva sätt gynnar USA:s planer för Afghanistan.

Även om jag, som jag skrev tidigare, tvivlar på att detta är en false flag-operation så ska man nog vara förvissad om att den får effekter i regionen. Pakistans ställning är försvagad, konflikten i Kashmir trappas upp och Afghanistan kommer att behöva betydande truppförstärkningar. Reinfeldt har redan ställt i utsikt att öka den svenska truppstyrkan till 500 soldater. Jag hoppas att man också ökar försvarets resurser att ta hand om alla krigs-
veteraner som kommer hem med förstörda nerver.

AB12 DN1 SvD1 VG Dbl1 Pol1 it

Bloggat: Hampus Mymlan Annarkia Blogge Kullin Svensson Röda Malmö Loke

Andra om: , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Bombay, Terrorism, Indien, Pakistan, Afghanistan, Sverige, False Flag, Konspirationsteorier, Nato, Krigsinvalider, ISAF, Enduring Freedom, Bush, USA, Politik[/tags]


42 svar till “Terrordåden i Bombay och kriget i Afghanistan”

 1. Språngbrädan in i Warizistan?
  Ryssen visade åtminstånde skjutna terrorister liggandes på golv och i teaterstolar. I det här dramat har vi endast fått se suddiga bilder av terroristerna på håll.
  Gör jag rätt i att gissa att vi inte kommer få se mer än så av dem?

 2. Den där signaturen ”Varg” är en ökänd rasist från Oslo. Jag vet inte om han också är medlem i något ännu värre parti, men han är portad från flera norska bloggar, det vet jag.

 3. Synd att Sverige är under amerikanernas tokiga styre.Är det inte bättre att försöka skapa bra kontakter med Ryssland t ex?Som sin storsta grandland.Kolla bara på kartan!Var ligger Amerika och var ligger Ryssland..Ja,där ligger svaret.
  Ja världen kommer under om ingenting förändras nu.Man måste stoppa den giriga obegränsade Amerikas appetit.Vad gör de i Irak,Afganistan?
  Befriar folket fr deras vardagliga bekymmer?Hahahaha
  I det första land pumpar de olje,i det andra odlar cannabis.Mycket pengar,big deal!
  Vem stoppar dem????

 4. Jo vi har som bekant sådana där här i Sverige oxo. Men en lustig detalj, han hävdade att jag inte VÅGADE släppa fram hans inlägg därför att jag är rädd för – al Qaida…

  :-) :-) :-)

 5. Om de har dödat alla terroristerna lär det inte bli lätt att utreda vilka som sänt ut dem och har det verkliga ansvaret. Finns därför anledning att misstänka ett avsiktligt och målmedvetet dödande för att sanningen inte ska komma fram.
  Helst om detta är en False Flag-operation.

  Dessa attacker har än en gång hetsat det indiska folket mot Pakistan vilket legitimerar hämnd och banar på så vis väg för åtgärder.
  USA MÅSTE ha försörjningsvägar till Afganistan och på deras strategiska karta finns kvar ett fritt Baluchistan, den södra delen av Pakistan, med gränser mot så väl Iran och Afganistan och den viktiga vägen mot Kandahar.
  Pakistan öppnar nu åter de enorma flyktinglägren i nordväst som stått tomma sedan 80-talet och många andra tecken tyder på att något stort är på gång.

 6. Jinge, räcker det med dessa indicier för att ana vart skulden ligger? Mossad/ISI/CIA/MI5/MI5 False-Flag som vanligt..?

  Britter bakom terrordåden?
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3881091.ab

  ”Nu undersöker det brittiska utrikesdepartementet påståendet att två brittiska medborgare ska ligga bakom de blodiga attackerna.”

  National Post
  http://shorl.com/gohuhagrifrofra

  ”Alex James of Toronto forwarded a news item claiming, “India’s Internal Security Police are now holding and questioning an identified Israeli Mossad agent, who had been in communication with some of the alleged terrorists in India two weeks before the black-op attacks took place.”

 7. Mr T!

  NP: ”Alex James of Toronto forwarded a news item claiming, “India’s Internal Security Police are now holding and questioning an identified Israeli Mossad agent, who had been in communication with some of the alleged terrorists in India two weeks before the black-op attacks took place.”

  Sånt är ju alltid kul, men jag vill nog helst ha det från BBC eller CNN, typ… :-/

 8. Jinge :-) CNN eller BBC skulle ALDRIG publicera en sådan nyhet hur sann det än är. Varför skulle de vara bättre än våra lokala blaskor som ignorerar de flesta nyheter av värde?

 9. Nja, jag tror nog att de skulle det faktiskt. I vart fall BBC. Men när någon obskyr liten webbtidning påstår det så blir jag inte särskilt upphetsad. Jag är ju mossadagent själv… :)

 10. Enl Spiegel Online har en av terroisterna, Amir Azam Kasav, hittats levande på bårhuset. Han uppges nu villig att prata och har enl polisen ”värdefull information”.
  Frågan är nu om han får leva länge nog att berätta allt?

 11. Ett par artiklar idag med anledninga av ”terrorn” i bombay.

  Man har tydligen tagit en ”terrorist” levande. Han sägs heta Azam Amir Kasav. I artikeln alldeles nedanför ser man också en bild på honom i aktion. Egentligen inget konstigt. Men flera detaljer i klädseln får mej att misstänka att han i första hand inte är muslim. Att han sedan talar engelska ”utan brytning” enligt en annan jag pratat med via skype verkar än mer misstänkt. I SvD idag citeras ett vittne som säger: – De var långa, ljusa i 20-25-årsåldern, stiliga unga män, säger Jennifer Khan.

  Azam Amir Kasav – Captured Mumbai Terrorist
  http://onlybombay.blogspot.com/2008/11/azam-amir-kasav-captured-mumbai.html

  Terrorists had several credit cards
  http://economictimes.indiatimes.com/News/PoliticsNation/Terrorists_had_several_credit_cards/articleshow/3772137.cms

  I want to live: Captured terrorist Azam
  http://economictimes.indiatimes.com/I_want_to_live_Captured_terrorist_Azam/articleshow/3772298.cms

  US, UK, Israel ramp up intelligence aid to India
  http://economictimes.indiatimes.com/US_UK_Israel_ramp_up_intelligence_aid_to_India/articleshow/3771078.cms

  MVH

  Lasse W

 12. Vi är tydligen många som klassas som benägna för konspirationsteorier. Men. Det första jag och min son sade vid frukostbordet när TV-rapporterna om ”terrordåden” i Indien nådde oss var detta: – Verkar ju vara ett CIA-”dåd”. Vår första tanke. USA vill gå in i Pakistan med större truppenheter för att ”stabilisera” landet. Med andra ord jaga ”terrorister” mer effektivt än Pakistans ledning har kraft till. Eller anledning till. Allt för att säkra oljebolagens transportvägar mot kusten. Nu har man planerat fram det ultimata svepskälet.Grupper som tycks verka från Pakistan har anfallit indiska mål. Alltså måste USA ingripa.
  Alltid samma mönster (bara små variationer): Kuba 1898, amerikanskt krigsskepp (Maine) drabbas av katastrofal explosion i ammunitionsförrådet. Spanjorerna får skulden och så kan man ”ingripa” i konflikten på Kuba. Tonkinbukten 1964 och så kan man bomba Nord-Vietnam. USA beskyller Saddam för dessa icke-existerande massförstörelsevapen. Så kan man ockupera Irak. (Även över anfallet på Pearl Harbour vilar ju mörka frågetecken.)
  Dessa iscensatta händelser och katastrofer upprepas som sagt med framgång. Upprepas med små variationer. Nu får vi de närmaste dagarna veta hur terrorn i Bombay hanteras.
  – Utnyttjas.
  Ulla Johansson

 13. ”Sånt är ju alltid kul, men jag vill nog helst ha det från BBC eller CNN, typ… :-/”

  Jinge, visst vet du om att BBC totalt hittade på att det var svält katastrof i Niger, allt var en lögn.

 14. Ulla,

  Israels största industri idag är terrorbekämpning. Med att det föll några israeliska offer just där av alla ställen? Utgår man ifrån att Israel kliver in nu som stor aktör på terrorbekämpningsarenan efter fiaskot i Georgien, återupprättar sitt rykte och fortsätter som storförsäljare av världens ondaste vapen. Snacka om Jackpott!

 15. Att vi är benägna för konspirationstankar är inte särskilt märkligt med tanke på hur makthavare i alla tider fört oss bakom ljuset.
  På något sätt tycks det som om politikerna och deras anhang har börjat ljuga mer och mer i takt med tidens allt större komplexitet.

  Hur som helst, det är sällan något är som det tycks vara…
  Precis som 9/11 verkar massakern i Bombay till förväxling och förblandning vara alltför lik en CIA-operation.
  Men Nota Bene – jag säger VERKAR – och inget annat!

 16. Vad jag tycker är märkligt är innan denna attack så hade man vad jag förstått ingen aning att den var på gång. Läste någonstans att förmodligen hade vissa funnits i landet rätt länge och fört in vapen i hotell under en längre tid (sant falskt kan man aldrig veta).

  All denna förberedelse och allt vad de innebär och INGEN i säkerhetspolisen etc vet något. Så plötsligt händer attacken och inom någon dag så vet man hur mycket som helst om gruppen. Att de vistats i landet, att de fört in vapen till hotellet under en längre tid etc etc etc… Jag får inte ihop det?!!

  Som Sara G säger så har många ledande politiker och deras anhang ljugit så många gånger att det blivit omöjligt att lita på vad som sägs. En enorm fara, men de verkar inte avskräcka dem. Och media spelar tyvärr med.

  Nu när jag har det här på tråden är det någon som enkelt kan berätta för mig att av allt bråte som blev till smulor när byggnaderna föll 11 september så var det något pass som klarade sig. Hur tog man slutsatsen att det var en av kaparna så snabbt bara inom någon timme? När man innan här också hävdar att man INGET visste. Det är nog väl of topic så inget svar behövs : )

 17. Vi vet att bla högt uppsatta Israeler var inblandade i Georgien konflikten. Har någon här mera information om hur högt uppsatta Israeliska politiker, säkerhetspolis och militären är med motsvarande grupper i Indien?

 18. Tänk så mycket det finns på nätet. Så varför denna koppling till Israel just nu. Jag får uppfattningen att starka krafter vill ha igång ett krig där bla Pakistan attackeras. Liknande upptrappning som inför attacken mot Irak. Betyder det att jag ny är säker att det är en falseflag operation? Nej det är jag inte. Men vem det än är som ligger bakom så kan vilken grupp som helst använda sig av denna attack för att få igång ännu mera krig, om det är det nu man vill ha.

  Indo-Israeli Strategic Cooperation as a US National Interest

  With regard to security, both countries face serious threats, internally and externally. In both countries there lurk dangers of dissident action by large ethno-religious minorities, fueled by a growing fundamentalism in neighboring states. Both countries face, and have faced in the past, the risk of military confrontation with largely dictatorial regimes, armed with weapons of mass destruction, (chemical, biological and/or nuclear) along their borders. Among India’s potential (and indeed current) antagonists are countries and organizations which may pose a threat to Israel in time to come, or are likely to ally themselves with Israel’s adversaries in some future conflict.2

  In many respects, therefore, Israeli and Indian interests appear to be highly compatible.

  Fortsätter på:
  http://www.acpr.org.il/ins/articles/sherman1.htm

  Skriven 1999
  Ariel Center for Policy Research

  Jag kan förstå att vissa styrande grupper inom Israel har sedan ett bra tag sedan insett att USA är en stormakt som kommer att förlora den titeln med stora ekonomier som Indien och Kina på gång.Vore jag medlem i en sådan grupp och hade deras syn på Israel och världen så skulle jag nog också se till att ”forma” Indien så att man får ut av Indien samma ”tjänster” som man fått av USA.

  ”Indo-Israeli Strategic Cooperation” är något att lägga på minnet.

 19. Nadia:

  Historien är fylld av exempel på USA / Israels användning av ställföreträdare för att attackera sina fiender.
  William John Fox påpekade detta i sin föredömliga analys, Fräls Oss Från Kaos: Tio Politiska Budord. År 1953 använde de den inhemska terrorismen för att störta Mohammad Mosaddeq, tidigare premiärminister i Iran. De använde den afghanska al-mujahidin att attackera Ryssland . CIA samt USA: s ambassadör skapade i hemlighet ”rosornas revolution” i Georgien 2003 och ”USA uppmuntrade den israelutbildade georgiska armén att invadera den omstridda enklaven Sydossetien fem år senare”.

  När det gäller motivation, säger CNN att ”de (Deccan al-mujahidin) vill skapa så mycket skada och uppmärksamhet till sig som möjligt”. CIA / Mossad är mästare på förstörelse, men det sista de vill är att få uppmärksamhet riktad till sig. Motivationen för USA att ta sitt krig till Pakistan passar perfekt med dessa attacker. I själva verket, har Barack Obama och Joe Biden redan förklarat sin avsikt att ta kriget till Pakistan och angav att med säkerhet kommer Obama’s ”kurage att testas” vid en stor internationell ”incident” i en nära framtid.
  Om förövarna ville fästa uppmärksamheten på sig själva, och sina metoder (dvs. att döda civila), vore det helt enkelt obegripligt, såvida man inte köper Bush-regimens religionbaserade överförenkling att de helt enkelt är ”onda”. Militanta som kämpar av orsaker som oberoende eller nationell suveränitet vill minst av allt få en internationellt negativ uppmärksamhet eller bli allmänt hatade. Det enda som saknas i de korporativa mediernas förklaring är George W. Bush’s idiotiska påstående att ”terroristerna är avundsjuka på våra friheter”.
  Vi måste också komma ihåg att begreppet ”terrorism” föddes 1947 och vilka som bar fram det? – Israel. Begreppet har internationaliserats och populäriserats sedan dess i korporativa media, men sällan eller aldrig pekat på dess ursprung. I dag har ”terrorism” har blivit ett vardagsuttryck, som förknippas enbart i samband med muslimer över hela världen och det har utvecklats till en grund för ett krig utan slut. Det militära angreppet på Mumbai är ett annat mini-9/11 i den meningen att det ger en plattform och orsak för att utvidga ”anti-terror”-kriget åt den nya Obamaadministration som utan tvivel kommer att backas upp av andra västerländska regeringar.

  CNN berättar att FBI har erbjudit sig att hjälpa till med att utreda brottet. Frågan är om deras intresse är en verklig undersökning eller skadekontroll.
  Modern brottsutredning vilar fortfarande på Aristotile’s tre, lika viktiga, påverkande faktorer: Medel, metod och motivation.Om FBI använder denna analysmetod kan det mycket väl sluta med bevis som pekar till sin egen regering. Skulle FBI ”upptäcka” att CIA eller Mossad är involverade kan då någon frisk person förvänta sig att de skulle avslöja sina resultat till allmänheten?

 20. ”Skulle FBI “upptäcka” att CIA eller Mossad är involverade kan då någon frisk person förvänta sig att de skulle avslöja sina resultat till allmänheten?”

  Mr.Biz där satte du verkligen den fråga vi alla ska fråga oss.

 21. Tydligen så är en av de döda terror experten Hemant Karkare. Han hade fått dödshot efter det kommit fram i polisutredningen att september dåden i Indien var utförda av en hinduisk extrem grupp. I dag är han död.

  http://www.indianexpress.com/news/karkares-response-to-a-death-threat-a-smiley/391325/0

  Vad ska allt detta leda till? Israel håller Palestiner i dödsläger, Irakier flyr sitt land om de bara kan och orkar pga USA valde att ha ett krig där, miljontals människor svälter varje år och våra regimer är mera angelägna att betala miljarder korrupta giriga VDar och företag än att ta tag i svälten och så toppar man allt detta med att vi ska övervakas och väljer någon att avslöja något som en demokratisk regering gör olagligt ja då behandlas man som man gör i totalitär regimer.

  Var är vi på väg?
  Regimer går samman och styr oss in i en värld av krig, hot och övervakning – var är vi på väg : (

  Fick en gång förklarat för mig att Nadia du har en enorm mäktig maffia i Italien. De utför fruktansvärda brott och använder sig av alla medel för att behålla sin makt och många gånger öka den. Tror du på fullt allvar att detta bara gäller maffian i Italien, tror du inte att det finns grupper som vill ha ännu mera makt över större delen av världen, tror du inte att dessa grupper är aktiva för att få sina mål uppfyllda? Tror du inte att terror lagar, övervakning, arméer och militärbaser som sätts upp kommer att användas för att kontrollera folkmassorna som kan hota de som sitter och övervakar?

  Var är vi på väg?

 22. Och du går på det där? Zach?

  Killen kan faktiskt ha varit drogad och inte har minsta aning om vad han talar om.

 23. Jo, en sak till, var fick denne 21-åring tag i de miljoner som denna attentat måste ha kostat? Vem gav honom bidrag till den omtalade mängd ammunition och vapen? Han gick väl inte med mössan i hand i flera år?

 24. ”Den enda överlevande terroristens erkännande borde nog anses lösa skuldfrågan nu iallafall:”

  Jasså? Är det allt som behövs för dig? Jag anser att det behövs långt mycket mera än detta för att veta var sanningen är.

  Vi har ju mängder med historier där människor erkänner brott för att man blivit pressad att göra det, hotad att göra det, torterad att göra det och till och med den enkla tanken att man vill hem och tror att ett erkännande ska skynda på processen.

  Och som Mr.Biz skrev igår tror någon på fullt allvar att om en undersökning skulle visa eller en överlevare skulle säga att CIA, Israel, EU, Indiens regering eller Saudiska regeringen skulle ligga bakom dåden eller varit inblandat i dem på något sätt att det skulle få komma fram nu?

 25. Oavsett vilka som ligger bakom, så gynnar det Usrael på kort sikt. Dels genom att skapa kaos, splittra och försvaga, dels genom att få en ”legitim” ursäkt att fortsätta ”demokratiseringen” av Västasien som är den geopolitiska nyckeln för världsherravälde. Kampen mot ”terrorismen” är en militär strategi där även de egna folken är fienden.

  Både i Georgien och nu i Mumbai verkar det som om man försökte få igång något större, men inte nådde hela vägen fram. I G var Usraels inblandning mera öppen (krig) i M mera dold (terror). Att CIA/Mossad inte skulle vara inblandade är nog den minst sannolika hypotesen. På vilket sätt och i vilken utsträckning är av naturliga skäl svårt att få grepp om. De kan ha haft det operativa ansvaret, ha varit underlättare, eller bara låtit det ske.

  Några konkreta saker som jag fäst mig vid (andra har också nämnt annnat):

  1. Enligt de första vittnesuppgifterna handlade det om ett 20-25 terrorister, nu är den offentliga siffran 10.

  2. Enligt de första uppgifterna tog man flera fångar, varav några britter, nu är det endas en som kallas pakistanier.

  3. Enligt de första vittnesuppgifterna, både från militär och civila, fanns det ”vita” och ”blonda” terrorister.

  4. Varför har man inte visat bilder på de skjutna terroristerna?

  Vi vet att alla säkerhetstjänster samverkar och det enda vi kan vara säkra på är att detta är avgörande för hur den offentliga versionen kommer att bli och att den långt ifrån kommer att innehålla hela sanningen. Den kommer att utelämna saker, att innehålla planterade bevis och självklart sanningar som gör det trovärdig.

  MVH

  Lasse W

 26. Bra länk Lasse W!

  Leonid Ivashov skulle inte vara general i Ryssland om han inte hade koll på de stora sammanhangen. Och de tror jag nog att han har.
  Intressant är också att alla säkerhetstjänster nu vill komma till Mumbai och ”hjälpa till” men de har fått ett bestämt ”nej tack” av den Indiska regeringen med motiveringen att de har egna resurser att utreda detta. Kan vi hoppas på en mera öppen utredning och redovisning denna gång? Och som Sandhya Jain avslutar: Vi förtjänar ett svar, vi vill veta.

 27. Det är ju uppenbart att något inte stämmer här. Tio terrorister för att attackera nio ställen?

  Nänänä… Och de skulle döda 5000 personer? :-I

 28. Tack för länken Lasse!

  Så vad behövs göras för att media ska ställa alla dessa frågor han ställer i sin artikel? Vad krävs för att även vår traditionella media ska ta sig an samma sorts analytiska argument i sin rapportering om händelsen i Indier?

  För nu kör man samma gamla visa där man bara rapporterar vad som kommer uppifrån och inget annat.

  Läste på Craig Murrays hemsida om en journalist som blivit striped searched och mycket otrevligt behandlad efter att hon fått fram information att en parlamentariker varit buggad. Lever vi verkligen i en demokrati?

 29. Tänkte att de kan vara bra att känna till denna skrivelse som vissa personer från både Indien och Pakistan står bakom:

  A Statement by Concerned Citizens of India and Pakistan
  The truth about who are directly involved in this brutal incident and who could be the culprits behind the scene is yet to come out and we do not wish to indulge in any guesswork or blame game at this point. However, one is intrigued at its timing. Can it be termed a coincidence that it has happened on the day the Home Secretaries of the two countries concluded their talks in Islamabad and announced several concrete steps to move forward in the peace process, such as the opening of several land routes for trade – Kargil, Wagah-Attari, Khokhropar etc -, relaxation in the visa regime, a soft and liberal policy on the issue of release of prisoners and joint efforts to fight terrorism? Again, is it just a coincidence that on this fateful day the Foreign Minister of Pakistan was in the Indian capital holding very useful and productive talks with his Indian counterpart? One thing looks crystal clear. The enemies of peace and friendship between the two countries, whatever be the label under which they operate, are un-nerved by these healthy developments and are hell bent on torpedoing them.

  We are of the considered opinion that the continued absence of peace in South Asia – peace between and within states – particularly in relation to India and Pakistan , is one of the root causes of most of the miseries the people of the region are made to endure. It is the major reason why our abundantly resource-rich subcontinent is wallowing in poverty, unemployment, disease, and ignorance and why militarism, religious and sectarian violence and political, economic and social injustice are eating into the very vitals of our societies, even after more than six decades of independence from colonial rule.

  At this moment of unmitigated tragedy, the first thing we call upon the Governments of India and Pakistan to do is to acknowledge the fact that the overwhelming majority of the people of India and Pakistan ardently desire peace and, therefore, the peace process must be pursued with redoubled speed and determination on both sides.

  Viktig fortsättning:
  http://www.commondreams.org/view/2008/12/02-15

  We urge upon the governments of India and Pakistan to immediately take the following steps:

  1. Cessation of all hostile propaganda against each other;
  2. Joint action to curb religious extremism of all shades in both countries;
  3. Continue and intensify normalization of relations and peaceful resolution of all conflicts between the two countries;
  4. Facilitation of trade and cooperation between the two countries and in all of South Asia . We welcome the fact that the Srinagar-Muzaffarab ad and Poonch-Rawlakot borders have been opened for trade and that the opening of the road between Kargil and Skardu is in the pipeline.
  5. Immediate abolition of the current practice of issuing city-specific and police reporting visa and issue country-valid visa without restrictions at arrival point, simultaneously initiating necessary steps to introduce as early as possible a visa-free travel regime, to encourage friendship between the peoples of both countries;
  6. Declaration by India and Pakistan of No First Use of atomic weapons;
  7. Concrete measures towards making South Asia nuclear-free;
  8. Radical reduction in military spending and end to militarisation.

 30. Hear she comes:

  Rice arrives in India in wake of Mumbai attacks

  NEW DELHI – Secretary of State Condoleezza Rice said Pakistan must show ”resolve and urgency” as she called Wednesday for international cooperation in the investigation into the Mumbai attacks

  Rice arrived in New Delhi as part of a U.S. effort to ease tensions in the region after a three-day terrorist attack killed 171 people in India’s financial capital.

  ”I have said that Pakistan needs to act with resolve and urgency, and cooperate fully and transparently,” Rice said during a press conference. ”I know too this is a time when cooperation of all parties who have any information is really required.”

  Indian and U.S. officials have pointed the finger at Pakistani-based groups in the attacks.//….

  http://xxxxxxxxxxxxx

  Och Soros har varit på G ett tag:

  http://lxxxxxxxxxxxxxxx

  (Larouche bör man ta med en nypa salt, som många andra, men korn av sanning finns överallt)

  Kanske var det det här som bestämde tidpunkten:

  Russian-Indian commission meets in Delhi

  An intergovernmental Russian-Indian commission is meeting in Delhi to look into ways to boost bilateral strategic partnership.
  The two countries’ delegations are led by the commission’s co-chairmen, namely the Deputy Russian Prime Minister Alexander Zhukov and India’s Foreign Minister Pranab Mukherjee. The parties to the meeting are interested in promoting cooperation in science, nuclear power production, as well as in prospecting for and developing oil and gas fields. Russia’s President Dmitry Medvedev is scheduled to leave for India on Thursday on a visit. 03.12.2008 Russia Today

  Rent logiskt borde nu Rotchilddynastin försöka förstärka sitt ekonomiska inflytande i den ryska och kinesiska ekonomin via central banking, Det är bara att forska på för den vetgirige :)

  MVH

  Lasse W

 31. CNN och andra nyhetsmedia rapporterade ett par dagar sen att USA Intelligence (CIA) hade varnat Indien för en möjlig terroristattack från havet, en månad innan attacken utfördes.

  En fråga till de konsirationsteoriker som är säkra på att CIA ligger bakom attacken: Skulle CIA förvarna? Knappast!

  En sak till: En CIA operativ sätter aldrig sig i en situation där han/hon kan gripas eller dödas i en illegal attack och sedan bli avslöjad…

  Konspirationsteorierna efter attacken på Mumbai påminner mig om konspiratinsteorierna efter 9/11: Det måste vara en False Flag Operation iscensatt av CIA…Märkligt nog, 7 år efter 9/11 inte en enda av de hundratals som måste fordras för en sån stor operation, som demolition experter och arbetare, som preparerade i månadstal med att sätta dit sprängladdningar i WTC tornen, har pga dåligt samvete, enorma skuldkänslor att ha medverkat till 3,000 döda, kommit fram och erkänt sin inblandning. Ingen av de ryktade 50,000 personal som arbetade i WTC har kommit fram med misstankar att explosiva ämnen hade installerats i tornen av hundratals personer under flera månader. Det är väldigt märkligt…

 32. Vem här har hävdat att 9/11 var en false flag?

  Fast, du kanske bör studera Rumsfelds agerande innan du blir alltför tvärsäker. Jag VAR bomben på att det INTE var det, men när jag studerade Rumsfelds tal månaderna innan så blev jag betänksam.

 33. Sandbuzz 38,

  Det verkar som om du inte har tagit del av diskussionen här och kollat de intressanta länkarna. Men det är ok, det har jag själv gjort någon gång, men med dåligt resultat. risken är att om man gör det för ofta, så klickar andra inte fram ens namn när ett inlägg dyker upp.

  MVH

  Lasse W

 34. Sandbuzz 38,

  Det verkar som om du inte har tagit del av diskussionen här och kollat de intressanta länkarna.

  Och bara hoppar in i diskussionen. (denna mening föll bort när jag redigerade inlägget LW)

  Men det är ok, det har jag själv gjort någon gång, men med dåligt resultat. risken är att om man gör det för ofta, så klickar andra inte fram ens namn när ett inlägg dyker upp.

  MVH

  Lasse W

 35. 7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
  8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden.

 36. Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar på en blogg. Tänker du på det som står här så löper du mindre risk för att få din kommentar refuserad.

  Tänk först, skriv sedan!

  Följande kommentarsregler gäller här:

  1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär att falska mejladresser också är förbjudna.
  2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
  4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
  5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
  8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden.

  Observera att det inte är en demokratisk rättighet att få kommentera på denna blogg. Precis som på en tidning så är det utgivaren som avgör vad som passar. Följer man inte netiketten så finns det inte en chans…