Terrorangrepp på Israel illa tajmat?

De lokala protesterna i Israel, med folk som tältar i parker i många av de större städerna, har nu fått annat att tänka på, en händelse som ser ut som en tanke. När israeler ifrågasätter militärutgifterna så blir de i samma stund angripna av terrorister, och i samma ögonblick så börjar dödandet av palestinier i Gaza, och dessutom av fem egyptiska poliser.

DN: ”I torsdags attackerades flera fordon i södra Israel och åtta israeler dödades. I går avfyrade palestinsk milis raketer mot södra Israel och skadade två personer.

– Vår politik är att utkräva ett mycket högt pris av alla som angriper oss och den politiken fullföljer vi, sade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu när han besökte skadade landsmän på ett sjukhus.

Sedan i torsdags har 14 palestinier dödats och mer än 40 skadats i israeliska attacker mot mål i Gazaremsan. Flera av dem var barn.”

Jag påstår inte att allt är ett skådespel som är iscensatt av israels underrättelsetjänst, för om det har jag inte en aning. Men det passar onekligen väldigt väl för en regering som är kraftigt ifrågasatt av den egna befolkningen. När israelerna själva står i varje nyhetssändning och säger att matpriserna och hyrorna är alldeles för höga, när de är trötta på alla militärutgifter och ”alla förbannade bosättningar” som en av dem uttryckte saken i Israelisk TV, ja då säger det pang och bom och ett antal israeler blir dödade av terrorister.

Visst, det kan mycket väl vara så, men samtidigt så tyder det på att dessa terrorister vare sig lyssnar på radio eller ser på TV. Det enda som talar emot mina konspiratoriska tankar är att det annars skulle vara en israelisk aktion, och det vore långsökt. Att ge sig på de egna medborgarna för att på det sättet kunna motivera angrepp mot Gaza, det är alldeles för magstarkt. Men jag måste erkänna att jag blev utomordentligt förvånad över att terrorister kan utsätta en buss för automateld och samtidigt placera ut en vägbomb avsedd för ett militärfordon. (texten fortsätter nedan..)

Men det är som det är, vi lär väl aldrig få besked som är så tydliga att det inte råder någon tvekan om hur det förhåller sig. Det känns alltför långsökt, men att det passar väldigt bra in i tiden nu när halva Israel är på fötter för att demonstrera mot regeringen, men det är antagligen tillfälligheter. För vi har väl sett terrorister förr som saknat sinne för politisk taktik och analys. Eller har vi inte?

Som vanligt när det gäller Mellanösternkonflikten så är granskningen av kommentarer mycket noggrann.

it Andra om: , , , , , , , , , , , dn12 svd12 ex12 ab sr1

  22 comments for “Terrorangrepp på Israel illa tajmat?

 1. Markus
  20 augusti, 2011 at 14:11

  Ja det reser ju vissa frågor, och precis som du så tvivlar jag på att det var israelerna själva, men man ska inte glömma Tomkinbukten.

 2. T
  20 augusti, 2011 at 14:28

  Hamas har rent av sagt från och tvått sina händer från attentatet omedelbart. Det är tidningsskribenter och sakkunniga som påstår att det är teater. Egyptierna har inte heller någon som helst aning om hur det gick till. En del egyptier tror att Israel försöker skrämma dem och svarar med att de skiter i fredsavtalet.

  Det konstiga är att massor av egyptier jag hört i olika sammanhang säga sig drömma om att sätta stopp för det israeliska ”tyranniet” med sina egna händer. Priviligierade egyptier från Mubaraks tid börjar ifrågasätta tunnlarna som om de vill att man ska stänga tunnlarna istället för att öppna gränsen mot Gaza.

  Men Israelerna har anledning att räkna till tusen innan de angriper Egypten.

  Är det något som kan ena egyptierna idag så är det hatet mot Israel.

  • 21 augusti, 2011 at 07:24

   Egyptierna är urförbannade på israel och kräver mer än en ursäkt för sina
   mördade landsmän, stod det att läsa
   på Text-TV idag.

 3. N
  20 augusti, 2011 at 15:13

  Hur kunde tjugo terrorister smyga in, skjuta på bussar, på militära fordon och plantera minor helt oupptäckta? Varför dröjde det så länge innan hjälpen kom? Var var det isaraeliska flygvapnet? Drönarna? Övervakningskamerorna?

  Dessa påstådda terrorister kunde faktiskt ha haft med sig något som var långt mer fruktansvärt, en atombomb eller biologiska vapen, med israelerna sova på bägge öronen? Jag tror att det är dåligt skådespel helt enkelt. Hur ska annars Netanyahu motivera 200000 dollarsbomberna mot barnen i Gaza? Och lägga rökridå över nya bosättningar?

  • N
   20 augusti, 2011 at 15:14

   Medan israelerna sov på bägge öronen, menar jag.

 4. Rune
  20 augusti, 2011 at 16:44

  Israel har sig själva att skylla.

 5. Marwan
  20 augusti, 2011 at 17:04

  Attacken har förvånat israelerna , den var riktad mot försvarsminister och hans överbefälhavaren som var på samma plats där attacken skedde men de kom undan
  Alla som deltog i attacken har återvänt till sin bas och israelerna sköt 6 oskyldiga egyptiska soldater till döds , Detta har retat upp egyptierna som samlades framför den israeliska ambassaden i Kairo och krävde att ambassadören ska skickas hem och att Egypten ska avbryta de diplomaska förbindelse med Israel , De brände den israeliska flaggan och detta tvingade Egypten att kalla herm sin ambassadör från Israel

  Israel anklagade Hamas utan att bevisa det och gick till attack mot Gaza , Hittills har 15 palestinier dödats och 40 skadats samt flera hus har förstört av israeliska bomber

 6. 20 augusti, 2011 at 17:20

  Först lät det som om Israel inte hade en aning om vilka dessa terrorister var.
  Det hela lät så genomskinligt, att jag knappast kunde tro på den senare anklagelsen att de var palestinier som genomfört attackerna. .
  Men hur kan palestinier, med den oerhört stränga bevakning de ständigt utsätts för, kunna
  begå en attack av den digniteten?
  Aldrig! Jag tror det inte!
  Det var nog helt säkert ännu en av Guds utvalda folks ”friendly fire” som sattes i verket.
  Tidpunkten var helt rätt!

  • 20 augusti, 2011 at 17:24

   Nja, det finns mängder med palestinier i Israel, men visst verkar det konstigt.

 7. Kurt
  20 augusti, 2011 at 17:59

  Fungerande mejladress är ett krav! / Jinge

 8. Archibald
  21 augusti, 2011 at 02:51

  Men vad tror du då Jinge? Är det möjligt att det är staten sjlv?

  • 21 augusti, 2011 at 04:32

   Men jag vet inte, men det skulle förvåna mig mycket om det vore ”staten” på grund av det faktum att – skulle sådant komma fram, ja då binds statschefen fast över en myrstack, och lämnas där. Samma sak om det är ngt hemligt kommando från ngn u-tjänst. Men palestinierna är det inte, det kan jag inte tänka mig. Varenda TV-kanal har visat israeler stå och klaga på bosättningar, militärutgifter, hyror, matpriser och det gäller samtliga kanaler inklusive al-arabia och al-jazeerea. Det vore extremt korkat att sätta igång en mini-intifada i det läget.

   Det spelar ingen roll vilken organisation du än tittar på av palestiniernas, ingen av deras mer extrema sorter är oinformerat om vad som politiskt är på G i Israel.

   Men det finns religiösa extremister även bland israelerna. Jag tänker bland annat på bosättarna i Hebron. De är givetvis oroliga när israeler står i parker och tittar in i TV-kamerorna och skäller på bosättare, Västbanken, Ockupationen, Matpriser och vad det än är.

   Eller ngn annan högerextrem grupp i landet? En sorts israelisk Breivik som mördar sina egna, allt för att förhindra starten av en fredsprocess. Men jag får inte ihop det på annat sätt. Palestinier? Visst finns det lika gott om idioter bland palestinierna som bland israeler och svenskar, men nej, jag lutar år en israelisk Breivik, men jag tvivlar på att vi någonsin får något svar på den frågan.

   • Sara G
    21 augusti, 2011 at 07:43

    Det är säkert så, några bosättare som inte vill att den nya massockupationen – slutligen 2700 bosättningar i östra Jerusalem, palestiniernas tänkta huvudstad, ska ifrågasättas.

    I vanliga fall räcker det att hälla innehållet ur sina pottor på de palestinska grannarna och skrämma och ibland misshandla barnen under deras väg till skolan.

 9. Mr.T
  21 augusti, 2011 at 15:04

  Jinge, det är dags för dig att snabbt lära dig vad ”falsk-flagg-attacker” är för nåt, för det kommer dyka upp flera runt omkring i världen.

  Det bästa sättet för en stat som vill ha folket med sig är att attackera sig själv när ingen annan fiende vill/kan göra det, läs citaten från Göring om propaganda..

  ”Naturally the common people don’t want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship”

  /Hermann Göring

  Denna militära taktik är urgammal och fungerar nästan till 100%, Nero attackerade sig själv ( Rombranden 64 ), Hitler gjorde det ( Reichstag 1933), USA hittade på Tonkin-incidenten ( 1964 ).. And on and on….

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_of_Tonkin_incident

  ”In 2005, an internal National Security Agency historical study was declassified; it concluded[7] that the Maddox had engaged the North Vietnamese Navy on August 2, but that there may not have been any North Vietnamese Naval vessels present during the incident of August 4.”

  • 21 augusti, 2011 at 15:13

   Jinge, det är dags för dig att snabbt lära dig vad ”falsk-flagg-attacker” är för nåt, för det kommer dyka upp flera runt omkring i världen.

   Vad är det som får dig att tro att jag inte redan vet det ??

 10. Mr.T
  21 augusti, 2011 at 15:06

  Såg att jag faktiskt glömde den viktigaste delen i hela citatet:

  ”Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same in any country.”

 11. Mr.T
  21 augusti, 2011 at 17:09

  Bra om du gör det men vad hindrar dig att skriva om sånt då? Har katten tagit din tunga? ;)

  Citatet ovan är förövrigt från Hermann Göring..

  • 21 augusti, 2011 at 17:47

   Vem pratar du med?

 12. Mr.T
  22 augusti, 2011 at 11:15

  Dig, vilken annars?

  Svarade på din kommentar:

  ”Vad är det som får dig att tro att jag inte redan vet det ??”

  • 24 augusti, 2011 at 08:40

   Men min katt har inte tagit min tunga, jag tror inte heller att det är en ”israelisk” attack för att skylla på palestinier. Det skulle innebära att Netanyahu bands fast på en myrstack om något sådant kom fram, och jag tror att han vet det.

   Men som sagt, galna extremister finns det även bland bosättarna som givetvis känner sig trängda nu, men jag vet inte. Det är det väl ingen som gör heller…

 13. Sara G
  24 augusti, 2011 at 09:12

  En tioårig palestinsk pojke fick grava skallskador efter att ha utsatt för en aggressiv bosättarmobb härom veckan.
  Jag tycker inte att de kan uteslutas att ett antal bosättare formerar sig och låtsas vara palestinier med tanke på allt hat de underhåller och vad de hela tiden utsätter sina grannar för…

  • 24 augusti, 2011 at 09:14

   Nä, extremister som extremister.

Comments are closed.