Reinfeldts misslyckade rekryteringar

De som har tvingats gå fram till idag: Maria Borelius, Cecilia Stegö Chiò, Mikael Odenberg, Ulrica Schenström, Edvard Unsgaard, Sven Otto Littorin, Sten Tolgfors och Sofia Arkelsten. Den jag väntar på är förstås Reinfeldt själv, han är ju dessutom ansvarig för rekryteringen av Carl Bildt och Ewa Björling.

Reinfeldt är ”överens” med Sofia Arkelsten om att hon ska ut ur moderaternas inre krets. Själv tror jag att hon var inblandad i tårtskandalen då Lena Adelsohn Liljeroth gav sig på en skrikande tårta, något som väckte viss uppmärksamhet.

Nu har visserligen Sofia Arkelsten skaffat sig ett grundmurat rykte som omdömeslös och värst av allt – dåligt påläst. Hon hävdade t.ex. att moderaterna var det parti som införde kvinnlig rösträtt, ett märkligt påstående eftersom det dåvarande högerpartiet väl var det enda som alltid röstat nej till den. Men som sagt, Arkelsten har inte haft det lätt, det är ett flertal liknande händelser som har medverkat till att hon fått sparken.

Själv tror jag att fiaskot med tårtaffären på Moderna Museet är den slutliga och avgörande händelsen. Som partisekreterare så har Arkelsten haft ett avgörande inflyt-
ande över vad, hur och när de olika ministrarna ska ställa upp på något jippo, jag tror därför att den affären var droppen som fick bägaren att rinna över.

En annan sak som man kan konstatera är Reinfeldt ständiga misslyckanden med sina rekryteringar. Kent Persson, som den nya partisekreteraren heter, tycks inte vara en person som har naturlig charm och fallenhet att tala inför pressen, han lät alltför mekanisk på presskonferensen. Det kommer inte gå bra för honom heller, det är mitt tips, minns var ni läste det först.

F.ö. undrar jag givetvis när Reinfeldt tvingas ta ansvar för sina felrekryteringar?

it Andra om: , , , , , , ab12 svt sr1 dn123 svd1 gp

  19 comments for “Reinfeldts misslyckade rekryteringar

Comments are closed.